Kategoria: Matkailu- ja ravitsemisalan opiskelijatarinat

Viikkokalenteri auki pöydällä.

Uusi työ asiakkuusvastaavana – Marikan tarina

Olen työskennellyt ravintola-alalla koko työurani ajan, eli reilut kymmenen vuotta. Viimeiset neljä vuotta olen toiminut ravintolan vuoropäällikkönä Kylpylähotelli Kunnonpaikassa. Olen valmistunut Restonomi AMK -koulutuksesta vuonna 2015. Asun Siilinjärvellä aviomieheni sekä kahden lapsemme kanssa. Nyt opiskelen Restonomi YAMK -koulutuksessa wellness-palveluliiketoiminnan johtamista. Opinnot aloitin syksyllä 2020. Kiinnostuin YAMK-koulutuksesta erityisesti siksi, koska halusin kehittää johtamisosaamistani. Työurallani olen huomannut,
Auringon säteet siilautuvat puiden oksien välistä.

Eveliinan tarina – Uuden työn kautta uusiin unelmiin

Valmistuin kesällä 2015 matkailun restonomiksi Savonia-ammattikorkeakoulusta. Jäin työskentelemään tuttuun kaupan alan työpaikkaani, jossa olin jo vuosikymmenen työskennellyt. Nuorimmaisen lapseni synnyttyä vuonna 2016 päätin, että nyt on aika lähteä kokeilemaan omaa alaani ja päädyin työskentelemään matkailu- sekä ravitsemisalalle. Valmistumisesta lähtien minulla jatkui yhteydenpito Savonian liiketalouden lehtoriin, joka uskoi minuun sekä kannusti tavoittelemaan unelmiani matkan varrella. Hän
Viikkokalenteri auki pöydällä.

Maijun tarina – Rakkaudesta opiskeluun

Ikuinen tiedonnälkä! Se olisi ehkä paras lause kuvaamaan minua. Olen aina rakastanut opiskelua ja jo ammattikorkeakoulusta valmistumiseni jälkeen olin varma, että opiskelut ei ole vielä opiskeltu. Olen monesti tutkinut ja katsellut eri koulujen sivuja ja vertaillut opintokokonaisuuksia keskenään. Aiemmin sieltä ei kuitenkaan ole vielä iskenyt silmääni mitään mieleistä. Kunnes kevättalvella 2020 huomasin Savonian sivuilla Wellness-liiketoimintajohtamisen
Älypuhelin kädessä.

Liisan tarina – Matkalla hyvinvoinnin lähettilääksi

Olin jo pidempään suunnitellut kouluttautuvani eteenpäin ylemmässä ammattikorkeakoulussa. Yhteishaun aikaan en vielä tiennyt, minne haluaisin opiskelemaan ja päädyin tutkimaan YAMK-hakuvaihtoehtoja. Savonian Wellness-palveluliiketoiminnan johtamisen opinnot tulivat eteeni kuin tilauksesta. Olin parin vuoden ajan haaveillut opiskelevani hyvinvoinnin lähettilääksi ja Wellness-koulutus mahdollisti tämän haaveen. Hain opiskelemaan ja jännitin kovasti, pääsenkö opiskelijaksi. Tuntuikin hienolta aloittaa syksyllä 2020 opinnot Suomen
Aurinkoinen havumetsä.

Tanjan tarina – Monen käänteen kautta mualiman napaan

Opiskelen Savoniassa uudessa Wellness-palveluliiketoiminnan johtamisen YAMK-tutkinto-ohjelmassa. Restonomiksi valmistumisen jälkeen muutama vuosi vierähti uran ja vapaa-ajan matkustelun viedessä ympäri maailmaa, moniin eri kulttuureihin ja työtehtäviin ravintola- ja matkailualan parissa. Uudet, erilaiset tehtävät ovat vieneet uralla eteenpäin ja laajentaneet osaamista, mutta mielen perukoilla kyti pitkään ajatus jatko-opinnoista. Tutustuessani tutkinto-ohjelman kuvaukseen ja rakenteeseen, tuntui se heti sopivalta seuraavalta

Tiinan tarina – Ilon kautta restomin YAMK-opintoihin

Olen työskennellyt saman työnantajan palveluksessa valmistuttuani Savoniasta vuonna 2005 AMK-restonomiksi. Toimin kylpylän palvelupäällikkönä ja nautin työssäni erityisesti asiakaskohtaamisista sekä monipuolisista työtehtävistä. Työni on tarjonnut mahdollisuuksia kehittää sekä haastaa itseäni ja koen, että vuodet ovat opettaneet paljon. Työnantajani kannustamana suoritin työn ohella johtamisen erikoisammattitutkinnon vuosina 2015–2017. Olin pohtinut YAMK-opintoja luontevana jatkona opinnoille sekä työelämässä kehittymiselle jo

Matkalla moniosaajaksi – Hillan tarina

Matkalla moniosaajaksi Opiskelen matkailu- ja palveluliiketoiminnan moniosaajaksi, restonomiksi, nyt toista vuotta. Hain opiskelemaan alaa, koska restonomikoulutus vaikutti houkuttavalta ja sopivalta yhdistelmältä leikkisyyttä ja tehokkuutta. Tykkään tosi paljon opiskella Savoniassa ja kampus tuntuu kotoisalta. Pelkäsin ensin, että iso kampus tuntuisi kolkolta ja etäiseltä, mutta Savonia on mielestäni kerännyt opiskelijat mukavan lähelle toisiaan. Onnistuneen opiskelijaelämän resepti Työn
Karoliina Salminen

Hyppy tuntemattomaan – Karoliinan tarina

Kun valmistuin ylioppilaaksi, minulla ei oikein ollut hajua siitä, mitä tekisin seuraavaksi. Ensimmäisellä kerralla koulujen ovet eivät minulle auenneet, minkä ansiosta sain viettää välivuoden ja miettiä vaihtoehtojani. Loppujen lopuksi päätin hakea vuonna 2015 restonomin koulutusohjelmaan. Olen aina ollut sosiaalinen ja ihmisten kanssa mielellään työskentelevä tyyppi, ja matkailu sekä maailman näkeminen ovat kiinnostaneet minua aina. Tältä
Ravintolapöytä jossa kaadetaan viiniä lasiin.

Mari Harmoinen, restonomi

Maailman meriltä kullan perässä Kuopioon Työskentelin vuosia maailman merillä kansainvälisessä liikenteessä olevalla risteilyaluksella. Työ oli monipuolista asiakaspalvelutyötä ja tunsin olevani unelmatyössäni. Vuonna 2013 varustamo päätti myydä laivansa pois ja näin loppui auvoinen elämä aurinkoisissa, vaihtelevissa maisemissa ja vastassa oli synkkä työttömyys. Järkytyksestä ja elämänmuutoksesta selviydyttyäni aloitin työt toisella varustamolla Itämeri-linjalla. Aluksi kaiken ollessa uutta asiat
Nainen ja kaksi miestä ravintolassa keskustelemassa.

Minna Kurkinen, restonomi

Onnellisesti omalla alalla  Vasta lukion lopussa aloin oikeasti miettiä, mitä elämälläni haluan tehdä. Aikaisemmat haaveeni eivät enää napanneetkaan samalla tavalla. Olin aivan puhki opiskelusta, mutta halusin kuitenkin saada itselleni ammatin. Ammattikorkeakoulu kuulosti silloin todella sopivalta vaihtoehdolta, vaikka monet lukiokaverini hakivatkin yliopistoon. Halusin myös palata kotikaupunkiini Kuopioon oleskeltuani muualla lukion ajan. Näinpä päädyin selailemaan, mitä Kuopiossa