Sosiaali- ja terveysala

Elinikäisiä urakehitysmahdollisuuksia!

Maailma tarvitsee välittämistä!

Suuntaa ihmisten pariin! Sosiaali- ja terveysala tarvitsee aina osaajia ja tarjoaa elinikäisiä urakehitysmahdollisuuksia.

Kouluttaudu nykyaikaisissa oppimisympäristöissä ja käytännön harjoitteluissa.

Savoniassa voit opiskella useisiin sosiaali- ja terveysalan ammatteihin, AMK- ja YAMK-koulutuksissa.

Hymyilevä opsikelija ohjaa naista pöydän ääressä.

AMK-koulutukset Iisalmessa

Iisalmessa voit opiskella hoitotyötä tai sosiaalialaa ja valmistua valintasi mukaan sairaanhoitajaksi tai sosionomiksi. Sairaanhoitajaksi voit opiskella työn ohella ja sosionomiksi päiväopiskeluna. Iisalmen kampuksen sijainti mahdollistaa aktiivisen yhdessä tekemisen yläsavolaisten työelämäkumppaneiden kanssa.

Hoitajan käsi ja lapsinukke.

AMK-koulutukset Kuopiossa

Kuopiossa valittavanasi on monta terveysalan ammattia. Koulutus tapahtuu Microkadun kampuksella ja upeissa simulaatiokeskuksen tiloissa. Kuopiossa monialaisuus mahdollistaa terveysalan opiskelijoille yhteistyön eri alojen tulevien ammattilaisten kanssa.

Potilas ja sairaanhoitaja tutkimustilanteessa.

YAMK-koulutukset Kuopiossa

Sote-alan ammattilaisille tarjoamme elinikäisiä urakehitysmahdollisuuksia. Ylempiä AMK-koulutuksia on tarjolla useita, oman kiinnostuksesi ja työtilanteesi mukaan. Opiskelu onnistuu joustavasti työn ja myös perheen ohella. Tutustu koulutusvaihtoehtoihin!

Kätilöopiskelija

Innolla kohti unelma-ammattia – Vilman opiskelijatarina

”Sitten koittikin se päivä, jolloin sain sähköpostin hyväksymisestä kouluun.

Olin nukkunut tosi huonosti ja aamulla noin puoli yhdeksän aikaan katsoin kelloa. Siinä unen pöpperössä näin vaan lukitusnäytöllä, että Opintopolusta oli tullut viesti ja alussa luki onnittelut. Hyppäsin sängystä pystyyn ja ”paniikissa” (innostuneessa sellaisessa) sanoin poikaystävälleni, että sinun on pakko nipistää minua. Olin niin innoissani hypännyt sängystä ylös, että meidän koira innostui myös ja alkoi juosta sänkyä ympäri.

Sitten uskaltauduin avaamaan sen sähköpostin, ja kyllä olin päässyt kouluun. Heti oli pakko soittaa kotiin ja voin sanoa, etten ollut hymyillyt niin paljon yhden päivän aikana pitkään aikaan.

Sitten olikin vain odoteltava, että koulu alkaisi. Ja täällä sitä nyt ollaan kolmatta viikkoa opiskelemassa kätilöksi. Opinnot ovat vasta hyvinkin alussa, mutta olen enemmän innoissani kuin koskaan. Tämä tuntuu niin oikealta valinnalta jo nyt.”

Kampuksen aulatila.

Opiskelu kampuksilla

Sosiaali- ja terveysalaa opiskelee noin 1 700 opiskelijaa Iisalmessa ja Kuopiossa. Asiantunteva henkilöstö, ajanmukaiset oppimisympäristöt ja monipuoliset harjoittelupaikat tarjoavat alan opiskelijoille aitoja oppimistilanteita.

Mies ja nainen lähikuvassa.

Työelämään tiukasti kiinni

Savoniassa opiskelu on taatusti työelämäläheistä. Pääset tekemään erilaisia käytännön tehtäviä osana opintojasi joka vuosi. Todellisissa toimeksiannoissa saat onnistumisen kokemuksia ja ammattitaitoa. Harjoittelut ovat alalla keskeisessä roolissa.

Mies ja nainen tablet-tietokoneen kanssa.

Kansainvälisty maailmalla

Teemme yhteistyötä 50 ulkomaisen korkeakoulun kanssa noin 30 maassa. Opiskelijavaihtoa kannattaa pohtia opintojen alusta lähtien. Ulkomailla toteutettavat opinnot, kohdemaan ja -korkeakoulun valitset yhdessä opettajien ja kansainvälisen toimiston kanssa.

Työssäharjoittelija ottaa vastaan ohjeita työn ohjaajalta.

Harjoittelu sosiaali- ja terveysalalla

Harjoittelun tavoitteena on perehdyttää opiskelija ohjatusti erityisesti ammattiopintojen kannalta keskeisiin käytännön työtehtäviin sekä tietojen ja taitojen soveltamiseen työelämässä.

Opiskelijat pukemassa kasvomaskia.

Opiskelun ja toiminnan turvallisuus

Ammattikorkeakoululla on oikeus potilasturvallisuuden, harjoittelun tavoitteiden ja ammatillisen osaamisen varmistamiseksi informoida harjoittelupaikkaa aiemmissa harjoitteluissa ilmenneistä opiskelijan käyttäytymiseen tai potilasturvallisuuden vaarantamiseen liittyvistä tilanteista.

Potilaan polven tarkistus käynnissä.

Vakuutusturva

Savonia-ammattikorkeakoulun osakeyhtiöllä on lakisääteinen yhteinen tapaturmavakuutus sekä kotimaassa että vaihto-opiskelijana olevia varten.

Legendaarista! Savoniasta työllistyt yli 90 % varmuudella

Savoniassa tutkinnon suorittaneen on syytä hymyillä, sillä työllistyneiden osuus pian valmistumisen jälkeen on yli 90 prosenttia (Tilastokeskus: vuonna 2018 ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneet).

84 prosenttia opiskelijoista on sitä mieltä, että opetuksen taso on meillä erityisen laadukasta.

Kaiken lisäksi tilastojen valossa suoritat tutkinnon tavoiteajassa, joten pääset nopeasti kiinni työelämään.

Millainen on sinun tarinasi?

Sosiaali- ja terveysala tarvitsee aina osaajia ja tarjoaa elinikäisiä urakehitysmahdollisuuksia.