Opinto-opas

Vuonna 2022 alkavat ja sitä aiemmat koulutukset

Kulttuuriala, Muotoilu
Kulttuuriala, Musiikki ja Tanssi
Luonnonvara-ala
Matkailu- ja ravitsemisala
Sosiaali- ja terveysala, Iisalmi
Sosiaali- ja terveysala, Kuopio
Tekniikan ala, Kuopio
Tekniikan ala, Varkaus
Liiketalouden ala, Kuopio
Savonian monialaiset opinnot
Savonian valintakurssit

Savonian uuden opinto-oppaan (2023 ja tämän jälkeen alkavat koulutukset) löydät täältä.

Lähtökohdat Osaamistavoitteet Opintojen rakenne Asiantuntijuuden kehittyminen Toteutus Opintojaksotaulukko

RA20SM Agrologin tutkinto-ohjelma (monimuotototeutus)

Koulutuksen toteutus

Savoniassa pedagogisena lähtökohtana on Open Innovation Space (OIS 2.0) -malli. Se yhdistää laadukkaan koulutuksen sekä työelämäläheisen tutkimus- ja kehittämistoiminnan. Työelämäläheisessä koulutuksessa korostuvat opiskelijoiden motivaatio ja opintoihin sitoutuminen. Opiskelijoiden asiantuntijuuden kehittymistä edistetään erilaisissa oppimisympäristöissä, mahdollistamalla monimuotoinen, aikaan ja paikkaan sitomaton ympärivuotinen opiskelu sekä hyödyntämällä laajasti työn opinnollistamista. Opiskelijoiden kokonaisvaltainen ohjaus sekä aikaisemman osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen ovat osa opiskelijoiden henkilökohtaista opiskelu-suunnitelmaa.

Savonian koulutusten työelämälähtöisyys toteutuu opettajien ja opiskelijoiden monimuotoisen verkostoitumisen kautta. Verkostot varmistavat myös substanssiasiantuntijuuden jatkuvan kehittymisen. Henkilöstö luo oppimistilanteita ja tukee opiskelijan oppimista. Opintotoimisto, kirjasto- ja tietopalvelut, kansainvälisyyspalvelut ja muut tukipalvelut auttavat opiskelussa. Koulutuksessa noudatetaan esteettömyyden sekä kestävän kehityksen periaatteita.

Koulutuksen toteutus perustuu laadukkaaseen kontaktiopetukseen, jossa panostetaan oppimisen ohjaamiseen, tekemällä oppimiseen, keskusteluihin ja verkostoitumiseen. Koulutuksessa käytetään joustavasti digitaalisia välineitä, mikä luo opiskelijalle mahdollisuuksia myös paikasta ja ajasta riippumattomaan opiskeluun. Lähiopetukseen pääsee mukaan myös kotoa käsin.

Opettajat ja ohjaajat auttavat opiskelijaa laatimaan henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman eli HOPSin, joka tukee opintojen etenemistä, ja jossa aiemmin hankittua osaamista voidaan hyödyntää. Opiskelija on itse aktiivinen toimija ja oppija ja vastaa opintojensa etenemisestä. Savonian henkilöstö tukee opiskelijaa niin tavoitteiden asettamisessa kuin niiden saavuttamisessa.

Kansainvälistyminen voidaan aloittaa opintojen aikana, sillä osa agrologin opinnoista on mahdollista suorittaa kansainvälisessä opiskelijavaihdossa useassa Euroopan maassa ja lisäksi mm. Pohjois-Amerikassa. Kansainvälisyyttä edistävät myös eri maista tulevat vaihto-opiskelijat, kansainväliset hankkeet, kansainvälinen henkilöstö sekä vierailevat ulkomaiset opettajat ja asiantuntijat. Kulttuurisia taitoja voidaan opiskella myös toimimalla tutorina tai ystäväperheenä kansainvälisille vaihto-opiskelijoille, tai toimimalla alueen maahanmuuttajayhteisöissä. Opiskelija voi suorittaa 60 op:n kansainvälisyyspolun esimerkiksi valitsemalla kansainvälisten kumppanien kanssa yhteistyössä toteutettavia opintoja ja suorittamalla harjoitteluja ulkomailla 30 op + 20 op. Agrologin tutkinto sisältää kokonaan tai osittain englannin kielellä toteutettavia opintojaksoja 5 - 15 op.

Yhteistyö työelämän kanssa on olennainen osa opintoja Savonialla. Opiskelija pääsee opintojensa aikana laatimaan suunnitelmia ja tekemään töitä oikeiden yritysten kanssa. Opiskelijat laativat oikeille maatiloille mm. taloussuunnitelmia, maksuvalmiuslaskelmia ja budjetointia. Suunnitelmia voi laatia myös omalle yritykselle.

Koulutuksen yhteistyökumppaneita ovat maaseutuyritykset sekä maaseudun tutkimus-, kehittämis- ja neuvontaorganisaatiot. Opintojen aikana tehdään yrityksille ja hankkeille erilaisia selvityksiä ja analyysejä asiakastarpeen mukaan. Opintojen aikana järjestetään myös alan tapahtumia ja tehdään lehteä.

Luonnonvara-ala on osa Savonian Ruokaliiketoiminta –painoalaa, joka toteuttaa alaan liittyvää tutkimus- ja kehittämistyötä niin Suomessa kuin myös kansainvälisesti. Osallistumalla erilaisiin hankkeisiin ja projekteihin, opiskelija pääsee osaksi painoalan toimintaa.

 

Pidätämme oikeuden opetussuunnitelmien muutoksiin mm. opiskeltavien sisältöjen päivitystarpeiden takia.