Opetussuunnitelmat

Kulttuuriala, Muotoilu
Kulttuuriala, Musiikki ja Tanssi
Luonnonvara-ala
Matkailu- ja ravitsemisala
Sosiaali- ja terveysala, Iisalmi
Sosiaali- ja terveysala, Kuopio
Tekniikan ala, Kuopio
Tekniikan ala, Varkaus
Liiketalouden ala, Kuopio
Savonian monialaiset opinnot
Savonian valintakurssit
Lähtökohdat Osaamistavoitteet Opintojen rakenne Asiantuntijuuden kehittyminen Toteutus Opintojaksotaulukko

RA22SM Agrologin tutkinto-ohjelma (monimuotototeutus)

Opintojaksokuvaus

Koodi4 RAP021
NimiMaataloustuotannon perusteet
Nimi englanniksiIntroduction to Agricultural Production
Laajuus5 op
OsaamistavoitteetOpiskelija osaa
- kasvi- ja eläintuotannon sekä kestävän kehityksen perustiedot
- edistää kiertotaloutta ja luonnon monimuotoisuutta maatiloilla
- ymmärtää kestävän kehityksen tavoitteet ja maataloustuotannon ympäristövaikutusten arviointi
- päätellä ja ratkaista maataloustuotannon haasteita
- soveltaa taitoja omalla ammattialallaan
Keskeiset sisällöt- maalajit ja niiden viljelyominaisuudet, maanparannustarve sekä sopiva kalkitus ja karjanlannan käyttö
- peltomaa, peltomaan laatutesti, maanäytteet ja tulosten tulkinta
- makroravinteet ja niiden vaikutukset kasveihin
- yleisimmät Suomessa viljeltävät rehukasvit ja laadukkaan rehun tuottaminen
- johdanto suomalaiseen ja kansainväliseen eläintuotantoon (nauta, sika ja siipikarja)
- tuotantoeläinten hoito ja kasvatusolosuhteet
- tuotantoeläinten ruokinta kunkin eläinlajin ruoansulatusfysiologian edellyttämällä tavalla
- tuotantohygieniasta huolehtiminen, maidon laatu ja lypsäminen
- kestävän kehityksen tavoitteet sekä ympäristön tilan muutokset kansainvälisellä ja kansallisella tasolla
- luonnon monimuotoisuus ja monimuotoisuuden ylläpitäminen maataloudessa
- vesistöjen tila ja sen seuranta, vesinäytteiden tutkiminen
- materiaalitehokkuus, kiertotalous sekä jätteiden lajittelu maatiloilla

Seuraavat kokonaisuudet hyväksiluetaan, mikäli valintakurssi on suoritettu hyväksytysti:
- maalajit ja niiden viljelyominaisuudet, maanparannustarve sekä sopiva kalkitus ja karjanlannan käyttö
- tuotantohygieniasta huolehtiminen, maidon laatu ja lypsäminen (lypsyharjoitukset pois lukien)
Suoritustavat- Lähitunnit
- Verkko-opiskelu
- Opintovierailut
- Tentit
Arviointiasteikko0 - 5
Materiaali- eAineistot ja muu opintojakson alussa sovittava materiaali
Edeltävät opinnot
Muuta huomioitavaa- Voi suorittaa eläintuotannon ja kasvituotannon osuuden etänä
- Kasvituotanto 2 op, kotieläintuotanto 2 op ja ympäristö 1 op
YhteyshenkilöMäkiniemi Kirsi

<< Takaisin opintojaksotaulukkoon

 

Pidätämme oikeuden opetussuunnitelmien muutoksiin mm. opiskeltavien sisältöjen päivitystarpeiden takia.