Opinto-opas
Opinto-opas
Vuonna 2022 alkavat ja sitä aiemmat koulutukset
Savonian uuden opinto-oppaan (2023 ja tämän jälkeen alkavat koulutukset) löydät täältä.
Lähtökohdat | Osaamistavoitteet | Opintojen rakenne | Asiantuntijuuden kehittyminen | Toteutus | Opintojaksotaulukko |
MM21SP Matkailu- ja ravitsemisalan tutkinto-ohjelma
Opintojaksokuvaus
Koodi | 4 MMV9240 |
Nimi | Ravintolan juomatietous ja menusuunnittelu |
Nimi englanniksi | Beverage Knowledge and Menu Planning |
Laajuus | 5 op |
Osaamistavoitteet | Opiskelija hallitsee yleisimpien juomasekoitusten valmistuksen ja myynnin asiakkaan tarpeet huomioiden, viinin ja ruoan yhdistämisen perusteet sekä menusuunnittelun yleisperiaatteet. Opiskelija osaa nimetä yksittäisiä kauppalaatuja väkevistä alkoholijuomista, tietää niiden valmistuksen ja käyttöyhteydet sekä ymmärtää tuotevalikoiman erilaistamisen merkityksen ravintolaliiketoiminnalle. Hän osaa valmistaa erilaisia juomasekoituksia eri asiakassegmenteille lainsäädännön edellyttämällä tavalla. Opiskelija pystyy kuvamaan alkoholijuomien hankintakanavat ja osaa hinnoitella juomasekoituksia. Opiskelija tunnistaa perusmaut ja niiden merkityksen yhdistettäessä viiniä ja ruokaa. Opiskelija osaa ohjatusti laatia ravintolan liikeideaan soveltuvan viini-, drinkki- ja ruokalistan. |
Keskeiset sisällöt | Opintojakson keskeinen sisältö on - väkevät alkoholijuomaryhmät ja erikoisoluet - juomasekoitusten tuotesuunnittelu ja kehittely - alkoholijuomien hankintakanavat - kannattavan juomamyynnin toteuttaminen - eri makujen fysiologia ruuan ja viinin yhdistämisessä - viinin valinta ateriakokonaisuuksiin - viini-, drinkki- ja ruokalistan suunnittelu ja laadinta. |
Suoritustavat | Aktiivinen osallistuminen opetukseen, yksilö- ja ryhmätehtävät, tentti, verkkotehtävät, ohjatut harjoitukset ja tasting-tilaisuudet |
Arviointiasteikko | 0 - 5 |
Materiaali | Karmavuo, R., Lihtonen, J. 2009. Viini & Ruoka: Opas makujen harmoniaan. 4. uudistettu painos. WS Bookwell. Lahdenkauppi, M. & Rinta-Huumo, A. 2004. Juomavalintoja ravintolassa (osittain). Wsoy. FBSK:n tuottama luentomateriaali baaritoiminnoista ilmoitetaan erikseen luennolla. Muu opintomateriaali ilmoitetaan opintojakson aikana. |
Edeltävät opinnot | Ravintolapalvelutaidot |
Muuta huomioitavaa | |
Yhteyshenkilö | Vornanen Tanja Vehviläinen Merja |
<< Takaisin opintojaksotaulukkoon
Pidätämme oikeuden opetussuunnitelmien muutoksiin mm. opiskeltavien sisältöjen päivitystarpeiden takia.