Opinto-opas

Vuonna 2022 alkavat ja sitä aiemmat koulutukset

Kulttuuriala, Muotoilu
Kulttuuriala, Musiikki ja Tanssi
Luonnonvara-ala
Matkailu- ja ravitsemisala
Sosiaali- ja terveysala, Iisalmi
Sosiaali- ja terveysala, Kuopio
Tekniikan ala, Kuopio
Tekniikan ala, Varkaus
Liiketalouden ala, Kuopio
Savonian monialaiset opinnot
Savonian valintakurssit

Savonian uuden opinto-oppaan (2023 ja tämän jälkeen alkavat koulutukset) löydät täältä.

Lähtökohdat Osaamistavoitteet Opintojen rakenne Asiantuntijuuden kehittyminen Toteutus Opintojaksotaulukko

MM21SM Matkailu- ja ravitsemisalan tutkinto-ohjelma (monimuotototeutus)

Opintojaksokuvaus

Koodi4 MMAM9060
NimiAsiakaslähtöinen ruokatuote
Nimi englanniksiCustomer-oriented Food Product
Laajuus5 op
OsaamistavoitteetOpiskelija suunnittelee ja toteuttaa erilaisia ateriakokonaisuuksia huomioiden erilaiset asiakastarpeet. Hän ymmärtää kannattavuuden merkityksen ruokatuotantoprosessissa. Opiskelija tuntee suomalaiset ravitsemussuositukset sekä tunnistaa yleisimmät erityisruokavaliot ja osaa toimia niiden osalta asiakaspalvelutilanteissa. Hän tietää suomalaisen ruokakulttuurin erityispiirteitä. Opiskelija tunnistaa ruokapalvelukonsepteja ja niiden toimintaperiaatteita ja osaa hyödyntää tuotannonohjausjärjestelmän perustoimintoja.
Keskeiset sisällötOpintojakson keskeinen sisältö on
- asiakaslähtöisen toiminnan perusteet ruokapalvelussa
- ruokalajituntemuksen ja ammattimaisen ruuanvalmistuksen taitojen syventäminen
- tilaisuuden suunnittelu ja toteutus
- tuotannonohjausjärjestelmän käytön perusteet
- ravitsemuksen perusteet, yleisimmät erityisruokavaliot
- ruokapalvelukonseptit ja niiden toimintaperiaatteet.
SuoritustavatAktiivinen osallistuminen opetukseen, yksilö- ja ryhmätehtävät, verkkotehtävät
Arviointiasteikko0 - 5
MateriaaliMateriaali ilmoitetaan opintojakson aikana.
Edeltävät opinnotElintarvikkeesta ruokatuotteeksi tai vastaavat tiedot
Muuta huomioitavaaOpintojakson suorittaminen edellyttää läsnäoloa lähitunneilla.
YhteyshenkilöHeikkinen Anne-Mari

<< Takaisin opintojaksotaulukkoon

 

Pidätämme oikeuden opetussuunnitelmien muutoksiin mm. opiskeltavien sisältöjen päivitystarpeiden takia.