Opinto-opas
Opinto-opas
Vuonna 2022 alkavat ja sitä aiemmat koulutukset
Savonian uuden opinto-oppaan (2023 ja tämän jälkeen alkavat koulutukset) löydät täältä.
Lähtökohdat | Osaamistavoitteet | Opintojen rakenne | Asiantuntijuuden kehittyminen | Toteutus | Opintojaksotaulukko |
MM21SM Matkailu- ja ravitsemisalan tutkinto-ohjelma (monimuotototeutus)
Opintojaksokuvaus
Koodi | 4 MMAM9060 |
Nimi | Asiakaslähtöinen ruokatuote |
Nimi englanniksi | Customer-oriented Food Product |
Laajuus | 5 op |
Osaamistavoitteet | Opiskelija suunnittelee ja toteuttaa erilaisia ateriakokonaisuuksia huomioiden erilaiset asiakastarpeet. Hän ymmärtää kannattavuuden merkityksen ruokatuotantoprosessissa. Opiskelija tuntee suomalaiset ravitsemussuositukset sekä tunnistaa yleisimmät erityisruokavaliot ja osaa toimia niiden osalta asiakaspalvelutilanteissa. Hän tietää suomalaisen ruokakulttuurin erityispiirteitä. Opiskelija tunnistaa ruokapalvelukonsepteja ja niiden toimintaperiaatteita ja osaa hyödyntää tuotannonohjausjärjestelmän perustoimintoja. |
Keskeiset sisällöt | Opintojakson keskeinen sisältö on - asiakaslähtöisen toiminnan perusteet ruokapalvelussa - ruokalajituntemuksen ja ammattimaisen ruuanvalmistuksen taitojen syventäminen - tilaisuuden suunnittelu ja toteutus - tuotannonohjausjärjestelmän käytön perusteet - ravitsemuksen perusteet, yleisimmät erityisruokavaliot - ruokapalvelukonseptit ja niiden toimintaperiaatteet. |
Suoritustavat | Aktiivinen osallistuminen opetukseen, yksilö- ja ryhmätehtävät, verkkotehtävät |
Arviointiasteikko | 0 - 5 |
Materiaali | Materiaali ilmoitetaan opintojakson aikana. |
Edeltävät opinnot | Elintarvikkeesta ruokatuotteeksi tai vastaavat tiedot |
Muuta huomioitavaa | Opintojakson suorittaminen edellyttää läsnäoloa lähitunneilla. |
Yhteyshenkilö | Heikkinen Anne-Mari |
<< Takaisin opintojaksotaulukkoon
Pidätämme oikeuden opetussuunnitelmien muutoksiin mm. opiskeltavien sisältöjen päivitystarpeiden takia.