Opinto-opas
Opinto-opas
Vuonna 2022 alkavat ja sitä aiemmat koulutukset
Savonian uuden opinto-oppaan (2023 ja tämän jälkeen alkavat koulutukset) löydät täältä.
Lähtökohdat | Osaamistavoitteet | Opintojen rakenne | Asiantuntijuuden kehittyminen | Toteutus | Opintojaksotaulukko |
MM21SM Matkailu- ja ravitsemisalan tutkinto-ohjelma (monimuotototeutus)
Opintojaksokuvaus
Koodi | 4 MMVM9250 |
Nimi | Ravitsemuslaatu |
Nimi englanniksi | Nutritional Quality in Food Process |
Laajuus | 5 op |
Osaamistavoitteet | Opiskelija tunnistaa ravitsemuslaadun merkityksen ravitsemispalveluissa ja osaa edistää sitä. Hän tunnistaa eri asiakasryhmiä koskevat ravitsemussuositukset ja osaa huomioida ja soveltaa niitä ravitsemispalveluiden suunnittelussa ja toteutuksessa. Opiskelija tietää ravitsemuslaadun arvioinnin menetelmät ja toimintamallit. Hän ymmärtää ravitsemispalveluita koskevia ruokaturvallisuuden hallinta- ja arviointikeinoja sekä -menetelmiä. |
Keskeiset sisällöt | Opintojakson keskeinen sisältö on - syventävä ravitsemus- ja ruokavaliotietous ja sen soveltaminen ravitsemispalveluiden tuottamisessa - eri asiakasryhmiä koskevat ravitsemussuositukset - ravitsemus- ja turvallisuuslaadun seuranta-, arviointi- ja hallintamenetelmät: lainsäädäntö, riskinhallinta HACCP-menetelmällä sekä omavalvonta, OIVA-järjestelmä. |
Suoritustavat | Aktiivinen osallistuminen opetukseen, yksilö- ja ryhmätehtävät, verkkotehtävät. |
Arviointiasteikko | 0 - 5 |
Materiaali | Materiaali ilmoitetaan opintojakson aikana. |
Edeltävät opinnot | Elintarvikkeesta ruokatuotteeksi ja Asiakaslähtöinen ruokatuote - opintojaksot tai vastaavat tiedot |
Muuta huomioitavaa | |
Yhteyshenkilö | Vartiainen Mari Heikkinen Anne-Mari |
<< Takaisin opintojaksotaulukkoon
Pidätämme oikeuden opetussuunnitelmien muutoksiin mm. opiskeltavien sisältöjen päivitystarpeiden takia.