Opinto-opas
Opinto-opas
Vuonna 2022 alkavat ja sitä aiemmat koulutukset
Savonian uuden opinto-oppaan (2023 ja tämän jälkeen alkavat koulutukset) löydät täältä.
Lähtökohdat | Osaamistavoitteet | Opintojen rakenne | Asiantuntijuuden kehittyminen | Toteutus | Opintojaksotaulukko |
MM21SM Matkailu- ja ravitsemisalan tutkinto-ohjelma (monimuotototeutus)
Opintojaksokuvaus
Koodi | 4 MMVM9440 |
Nimi | Innovatiivinen ruokatuote |
Nimi englanniksi | Innovative Food Product |
Laajuus | 5 op |
Osaamistavoitteet | Opiskelija ymmärtää innovatiivisen tuotekehitysprosessin merkityksen ruokatuotteen kehittämisessä. Hän tuntee asiakaslähtöisen tuotekehitysprosessin eri vaiheet ja keskeiset menetelmät. Opiskelija hallitsee ruuan aistittavan laadun arvioinnin perusmenetelmät sekä osaa soveltaa niitä käytännön työskentelyssä. Hän osaa käyttää kokeellisen ja kehittävän työskentelyn menetelmiä omassa tuotekehitysprojektissaan. Opiskelija kykenee arvioimaan innovatiivisen tuotekehitysprosessin kokonaisuutta markkinoinnin ja kannattavuuden näkökulmasta sekä omaa toimintaansa prosessissa. |
Keskeiset sisällöt | Opintojakson keskeinen sisältö on - ruuan tuotekehitysprosessi ja vaiheet - asiakaslähtöisyyden ymmärtäminen osana tuotekehitystä - kokeellisen työskentelyn menetelmät ja käytännöt mm. aistinvarainen arviointi - tutkimustiedon hyödyntäminen käytännön työskentelyssä ja toiminnan suunnittelussa. |
Suoritustavat | Aktiivinen osallistuminen opetukseen, yksilö- ja ryhmätehtävät, verkkotehtävät, projektitehtävä |
Arviointiasteikko | 0 - 5 |
Materiaali | TUORILA, Hely ja PARKKINEN, Kirsti 2008 tai uudempi painos. Aistit ammattikäyttöön. Helsinki: Sanoma Pro Oy. Muu materiaali ilmoitetaan opintojakson aikana. |
Edeltävät opinnot | Ravitsemispalvelujen syventävät ammattiopinnot -kokonaisuus tai vastaavat opinnot |
Muuta huomioitavaa | |
Yhteyshenkilö | Vartiainen Mari Heikkinen Anne-Mari |
<< Takaisin opintojaksotaulukkoon
Pidätämme oikeuden opetussuunnitelmien muutoksiin mm. opiskeltavien sisältöjen päivitystarpeiden takia.