Opinto-opas
Opinto-opas
Vuonna 2022 alkavat ja sitä aiemmat koulutukset
Savonian uuden opinto-oppaan (2023 ja tämän jälkeen alkavat koulutukset) löydät täältä.
Lähtökohdat | Osaamistavoitteet | Opintojen rakenne | Asiantuntijuuden kehittyminen | Toteutus | Opintojaksotaulukko |
MM21SM Matkailu- ja ravitsemisalan tutkinto-ohjelma (monimuotototeutus)
Opintojaksokuvaus
Koodi | 4 MMAM9090 |
Nimi | Ravintolapalvelutaidot |
Nimi englanniksi | Basic Skills in Restaurant Services |
Laajuus | 5 op |
Osaamistavoitteet | Opiskelija tuntee ravitsemisalan rakenteet ja sidosryhmät sekä keskeiset kotimaiset ja kansainväliset toimijat. Opiskelija tunnistaa erilaisia liiketoimintakonsepteja ja niiden toimintaperiaatteita. Opiskelija ymmärtää asiakaslähtöisen palvelun ravitsemisalan eri työtehtävissä. Opiskelija hallitsee konkreettisen asiakaspalvelun ja siihen liittyviä kädentaitoja vaativia työtehtäviä. Hän osaa myydä, suositella ja tarjoilla yksittäisiä ruoka- ja juomatuotteita. Opiskelija hallitsee alkoholijuomien anniskelumääräykset ja osaa soveltaa niitä käytännön työssä. |
Keskeiset sisällöt | Opintojakson keskeinen sisältö on - ravitsemisalan toimintaympäristö historiasta nykytrendeihin - ravitsemisalan henkilöstön työroolit ja työssä onnistumisen edellytykset asiakaslähtöisessä palvelutapahtumassa - tarjoilun ja tapakulttuurin perusteet ja käytännön harjoitukset - alkoholijuomien perusteet, tuotetuntemus ja lainsäädäntö - anniskelupassin suorittaminen |
Suoritustavat | Tentti, oppimistehtävät ja käytännön harjoitukset. |
Arviointiasteikko | 0 - 5 |
Materiaali | Mykkänen, J. 2008. Wine & Spirit Education Trust. Viinit ja väkevät alkoholit: etikettien takana. Muu materiaali ilmoitetaan opintojakson aikana. |
Edeltävät opinnot | |
Muuta huomioitavaa | Opintojakson suorittaminen edellyttää läsnäoloa lähitunneilla. |
Yhteyshenkilö | Vehviläinen Merja Vornanen Tanja |
<< Takaisin opintojaksotaulukkoon
Pidätämme oikeuden opetussuunnitelmien muutoksiin mm. opiskeltavien sisältöjen päivitystarpeiden takia.