Opinto-opas
Opinto-opas
Vuonna 2022 alkavat ja sitä aiemmat koulutukset
Savonian uuden opinto-oppaan (2023 ja tämän jälkeen alkavat koulutukset) löydät täältä.
Lähtökohdat | Osaamistavoitteet | Opintojen rakenne | Asiantuntijuuden kehittyminen | Toteutus | Opintojaksotaulukko |
MM21SM Matkailu- ja ravitsemisalan tutkinto-ohjelma (monimuotototeutus)
Opintojaksokuvaus
Koodi | 4 MMAM9170 |
Nimi | Lähtölaskenta kannattavaan yritystoimintaan |
Nimi englanniksi | Basics of Profitable Business |
Laajuus | 5 op |
Osaamistavoitteet | Opiskelija tietää yritystoiminnan peruskäsitteet ja -toiminnot. Hän hallitsee talousmatematiikan peruskäsitteet ja tunnistaa niiden merkityksen osana yrityksen liiketoimintaa. Hän osaa laskea matkailu- ja ravitsemisalalla tarvittavia laskutehtäviä ja käyttää taulukkolaskentaa jokapäiväisessä toiminnassaan. Opiskelija hallitsee toimialan yrityksen hinnoittelu- ja kannattavuuslaskelmien perusteet ja niihin liittyvät laskutehtävät. |
Keskeiset sisällöt | Opintojakson keskeinen sisältö on - yritystoiminnan peruskäsitteet - prosenttilaskun kertaus - korkolaskut ja indeksit - tuotekustannusten laskeminen ja tuotehinnoittelu - hinnoittelu- ja kannattavuuslaskelmat - taulukkolaskennan käyttö liiketoiminnassa. |
Suoritustavat | Aktiivinen osallistuminen opetukseen, yksilö- ja ryhmätehtävät, verkkotehtävät, tentit. |
Arviointiasteikko | 0 - 5 |
Materiaali | SELANDER, Kai ja VALLI, Vuokko 2007. Kannattavuus ja hinnoittelu matkailu- ja ravitsemisalalla. Helsinki: WSOY Oppimateriaalit. Saatavissa myös: www.selanderoy.fi Muu materiaali ilmoitetaan opintojakson aikana. |
Edeltävät opinnot | |
Muuta huomioitavaa | |
Yhteyshenkilö | Selander Kai Vartiainen Mari |
<< Takaisin opintojaksotaulukkoon
Pidätämme oikeuden opetussuunnitelmien muutoksiin mm. opiskeltavien sisältöjen päivitystarpeiden takia.