Opinto-opas
Opinto-opas
Vuonna 2022 alkavat ja sitä aiemmat koulutukset
Savonian uuden opinto-oppaan (2023 ja tämän jälkeen alkavat koulutukset) löydät täältä.
Lähtökohdat | Osaamistavoitteet | Opintojen rakenne | Asiantuntijuuden kehittyminen | Toteutus | Opintojaksotaulukko |
MM22SM Matkailu- ja ravitsemisalan tutkinto-ohjelma (monimuotototeutus)
Opintojaksokuvaus
Koodi | 4 MMAM9050 |
Nimi | Elintarvikkeesta ruokatuotteeksi |
Nimi englanniksi | From Food Supplies to Culinary Products |
Laajuus | 5 op |
Osaamistavoitteet | Opiskelija suorittaa hyväksyttävästi elintarvikehygienia-asetuksen ja elintarvikelain velvoittaman hygieniaosaamistestin. Opiskelija tunnistaa elintarvikkeita ja niiden ryhmittelyä. Hän osaa käsitellä erilaisia raaka-aineita ja tuntee niiden käyttömahdollisuuksia. Opiskelija tuntee ammattikeittiön toimintaympäristön ja ruokatuotantoprosessin keskeiset vaiheet. Opiskelija hallitsee ammattimaisen ruuanvalmistuksen perusteet. Hän osaa tulkita elintarvikkeiden pakkausmerkintöjä ja laatukriteerejä. Hän osaa huomioida kestävän kehityksen merkityksen sekä soveltaa hygienia- ja turvallisuusosaamista ruokatuotantoprosessissa. |
Keskeiset sisällöt | Opintojakson keskeinen sisältö on - hygieniaosaamislainsäädännön edellyttämät perustiedot mikrobiologiasta, elintarvikkeiden pilaantumisesta, ruokamyrkytyksistä, hygieniasta, puhtaanapidosta, lainsäädännöstä, omavalvonnasta ja valvontaviranomaisista. - elintarvike- ja raaka-ainetuntemus tuoteryhmittäin, pakkausmerkinnät. - ammattikeittiö toimintaympäristönä: koneet ja laitteet sekä ruuanvalmistusvälineet, puhtaanapito, työturvallisuus ja ergonomia - ruokatuotantoprosessit, ruokalajit. |
Suoritustavat | Aktiivinen osallistuminen opetukseen, yksilö- ja ryhmätehtävät, verkkotehtävät, tentit |
Arviointiasteikko | 0 - 5 |
Materiaali | LEHTINEN, Mika, PELTONEN, Harri ja TAUREN, Päivi 2011. Ruoanvalmistuksen käsikirja. Helsinki: WSOYpro tai uudempi painos. Muu materiaali ilmoitetaan opintojakson aikana. |
Edeltävät opinnot | |
Muuta huomioitavaa | Opintojakson suorittaminen edellyttää läsnäoloa lähitunneilla. |
Yhteyshenkilö | Heikkinen Anne-Mari |
<< Takaisin opintojaksotaulukkoon
Pidätämme oikeuden opetussuunnitelmien muutoksiin mm. opiskeltavien sisältöjen päivitystarpeiden takia.