Opinto-opas
Opinto-opas
Vuonna 2022 alkavat ja sitä aiemmat koulutukset
Savonian uuden opinto-oppaan (2023 ja tämän jälkeen alkavat koulutukset) löydät täältä.
Lähtökohdat | Osaamistavoitteet | Opintojen rakenne | Asiantuntijuuden kehittyminen | Toteutus | Opintojaksotaulukko |
MM22SM Matkailu- ja ravitsemisalan tutkinto-ohjelma (monimuotototeutus)
Opintojaksokuvaus
Koodi | 4 MMVM9230 |
Nimi | Kulinaarinen ruokatuote ja gastronomia |
Nimi englanniksi | Culinary Food and Gastronomy |
Laajuus | 5 op |
Osaamistavoitteet | Opiskelija syventää osaamistaan ammattikeittiön ruokatuotantoprosessin osa-alueista, ruokalajeista sekä gastronomiasta. Hän hallitsee ammattikeittiön laitteet ja ruoanvalmistusmenetelmät sekä kestävän kehityksen mukaiset toimintatavat. Opiskelija osaa valmistaa laadukkaita ruokatuotteita ja arvioida niiden laatua huomioiden vastuullisuuden. Hän ymmärtää suomalaisen ruokakulttuurin ja trendien vaikutuksen ravitsemispalveluiden toiminnassa. Opiskelija osaa suunnitella, hinnoitella ja toteuttaa asiakaslähtöisesti erilaisia palvelukokonaisuuksia kiertotalouden näkökulman huomioiden. |
Keskeiset sisällöt | Opintojakson keskeinen sisältö on - ammattikeittiön ruokatuotantoprosessin osaamisen syventäminen: laitteet, ruoanvalmistusmenetelmät ja -tekniikat - à la carte ja fine dining -ruokalajit ja gastronomia - erikoisraaka-aineita - ruokakulttuureja ja trendejä - ruokalistasuunnittelu - annoskortit ja hinnoittelu tuotannonohjausjärjestelmän avulla. |
Suoritustavat | Aktiivinen osallistuminen opetukseen, yksilö- ja ryhmätehtävät, verkkotehtävät, asiakastilaisuudet |
Arviointiasteikko | 0 - 5 |
Materiaali | LEHTINEN, Mika, PELTONEN, Harri ja TAUREN, Päivi. 2011. Ruoanvalmistuksen käsikirja. Helsinki: WSOYpro. LEHTOVAARA, Tatu ja HÄMÄLÄINEN, Jari. 2007. Ravintolakokista mestariksi. Helsinki: WSOY Oppimateriaalit. Muu materiaali ilmoitetaan opintojakson aikana. |
Edeltävät opinnot | Elintarvikkeesta ruokatuotteeksi ja Asiakaslähtöinen ruokatuote -opintojaksot tai vastaavat opinnot |
Muuta huomioitavaa | Opintojakson suorittaminen edellyttää läsnäoloa lähitunneilla. |
Yhteyshenkilö | Heikkinen Anne-Mari |
<< Takaisin opintojaksotaulukkoon
Pidätämme oikeuden opetussuunnitelmien muutoksiin mm. opiskeltavien sisältöjen päivitystarpeiden takia.