Opinto-opas

Vuonna 2022 alkavat ja sitä aiemmat koulutukset

Kulttuuriala, Muotoilu
Kulttuuriala, Musiikki ja Tanssi
Luonnonvara-ala
Matkailu- ja ravitsemisala
Sosiaali- ja terveysala, Iisalmi
Sosiaali- ja terveysala, Kuopio
Tekniikan ala, Kuopio
Tekniikan ala, Varkaus
Liiketalouden ala, Kuopio
Savonian monialaiset opinnot
Savonian valintakurssit

Savonian uuden opinto-oppaan (2023 ja tämän jälkeen alkavat koulutukset) löydät täältä.

Lähtökohdat Osaamistavoitteet Opintojen rakenne Asiantuntijuuden kehittyminen Toteutus Opintojaksotaulukko

MM22SM Matkailu- ja ravitsemisalan tutkinto-ohjelma (monimuotototeutus)

Opintojaksokuvaus

Koodi4 MMVM9230
NimiKulinaarinen ruokatuote ja gastronomia
Nimi englanniksiCulinary Food and Gastronomy
Laajuus5 op
OsaamistavoitteetOpiskelija syventää osaamistaan ammattikeittiön ruokatuotantoprosessin osa-alueista, ruokalajeista sekä gastronomiasta. Hän hallitsee ammattikeittiön laitteet ja ruoanvalmistusmenetelmät sekä kestävän kehityksen mukaiset toimintatavat. Opiskelija osaa valmistaa laadukkaita ruokatuotteita ja arvioida niiden laatua huomioiden vastuullisuuden. Hän ymmärtää suomalaisen ruokakulttuurin ja trendien vaikutuksen ravitsemispalveluiden toiminnassa. Opiskelija osaa suunnitella, hinnoitella ja toteuttaa asiakaslähtöisesti erilaisia palvelukokonaisuuksia kiertotalouden näkökulman huomioiden.
Keskeiset sisällötOpintojakson keskeinen sisältö on
- ammattikeittiön ruokatuotantoprosessin osaamisen syventäminen: laitteet, ruoanvalmistusmenetelmät ja -tekniikat
- à la carte ja fine dining -ruokalajit ja gastronomia
- erikoisraaka-aineita
- ruokakulttuureja ja trendejä
- ruokalistasuunnittelu
- annoskortit ja hinnoittelu tuotannonohjausjärjestelmän avulla.
SuoritustavatAktiivinen osallistuminen opetukseen, yksilö- ja ryhmätehtävät, verkkotehtävät, asiakastilaisuudet
Arviointiasteikko0 - 5
MateriaaliLEHTINEN, Mika, PELTONEN, Harri ja TAUREN, Päivi. 2011. Ruoanvalmistuksen käsikirja. Helsinki: WSOYpro.
LEHTOVAARA, Tatu ja HÄMÄLÄINEN, Jari. 2007. Ravintolakokista mestariksi. Helsinki: WSOY Oppimateriaalit.
Muu materiaali ilmoitetaan opintojakson aikana.
Edeltävät opinnotElintarvikkeesta ruokatuotteeksi ja Asiakaslähtöinen ruokatuote -opintojaksot tai vastaavat opinnot
Muuta huomioitavaaOpintojakson suorittaminen edellyttää läsnäoloa lähitunneilla.
YhteyshenkilöHeikkinen Anne-Mari

<< Takaisin opintojaksotaulukkoon

 

Pidätämme oikeuden opetussuunnitelmien muutoksiin mm. opiskeltavien sisältöjen päivitystarpeiden takia.