Opetussuunnitelmat

#savoniaAMK

Kulttuuriala, Muotoilu
Kulttuuriala, Musiikki ja Tanssi
Luonnonvara-ala
Matkailu- ja ravitsemisala
Sosiaali- ja terveysala, Iisalmi
Sosiaali- ja terveysala, Kuopio
Tekniikan ala, Kuopio
Tekniikan ala, Varkaus
Liiketalouden ala, Kuopio
Savonian monialaiset opinnot
Savonian valintakurssit
Lähtökohdat Osaamistavoitteet Opintojen rakenne Asiantuntijuuden kehittyminen Toteutus Opintojaksotaulukko

CampusOnline 19S Savonian verkko-opintotarjonta

Opintojaksokuvaus

Koodi4 CO19SERI
NimiErityisruokavaliot
Nimi englanniksiSpecial diets
Laajuus5 op
OsaamistavoitteetOpiskelija osaa tunnistaa keskeisimpien erikoisruokavalioiden erityispiirteet.
Opiskelija osaa keskeisimpien erikoisruokavalioiden käytännön toteutuksen ruoka- ja elintarviketasolla.
Opiskelija osaa huomioida terveellisen kokonaisravitsemuksen toteutumisen erilaisissa yleisimmissä erikoisruokavalioissa.
Keskeiset sisällötYleisimmät erityisruokavaliot
Erityisruokavalioiden käytännön toteutus ruoka-ainetasolla
Terveellisen kokonaisravitsemuksen hahmottaminen erilaisissa erityisruokavaliossa, mm. ravintoaineiden täydennystarpeet
SuoritustavatVerkko-opintojaksolle osallistuminen, aktiivinen osallistuminen verkkokeskusteluihin ja toisten näkökulmien kommentointi, itsenäinen opiskelu, verkkotehtävien suorittaminen annettujen kriteerien pohjalta.
Arviointiasteikko0 - 5
MateriaaliSuomalaiset ravitsemussuositukset ja erityissuositukset: https://www.evira.fi/elintarvikkeet/terveytta-edistava-ruokavalio/
Erikseen jaettava internetosoitteisto Moodlessa
Sinisalo Laura: Ravitsemus hoitotyössä. Edita 2015
Edeltävät opinnotSuositus: Suomalaiset ravitsemussuositukset 2014
Muuta huomioitavaa
YhteyshenkilöAalto Sari

<< Takaisin opintojaksotaulukkoon

 

Pidätämme oikeuden opetussuunnitelmien muutoksiin mm. opiskeltavien sisältöjen päivitystarpeiden takia.