Opinto-opas
Opinto-opas
Vuonna 2022 alkavat ja sitä aiemmat koulutukset
Savonian uuden opinto-oppaan (2023 ja tämän jälkeen alkavat koulutukset) löydät täältä.
Lähtökohdat | Osaamistavoitteet | Opintojen rakenne | Asiantuntijuuden kehittyminen | Toteutus | Opintojaksotaulukko |
CampusOnline 19S Savonian verkko-opintotarjonta
Opintojaksokuvaus
Koodi | 4 CO19SKES |
Nimi | Ilmastoystävälliset, kestävän kehityksen ruokavalinnat – sanoista tekoihin |
Nimi englanniksi | Climate friendly, sustainable development and food choices |
Laajuus | 5 op |
Osaamistavoitteet | Opiskelija osaa uusimpien suomalaisten ravitsemussuositusten päälinjat ja osaa tulkita ja soveltaa ravitsemussuosituksia kestävän kehityksen mukaisesti Opiskelija osaa tehdä terveyden, ympäristön, ilmaston ja kestävän kehityksen näkökulmasta suositeltavia ruoka- ja elintarvikevalintoja Opiskelija tiedostaa yksilön ruokavalintojen merkityksen kestävän kehityksen toteutumisen näkökulmasta Opiskelija osaa tulkita pakkausmerkintöjä ja arvioida pakkausmerkintöjen informaation sallimissa rajoissa elintarvikkeesta mm. tuotantokaarta, tuotantotapaa ja niihin liittyviä kestävän kehityksen kysymyksiä Opiskelija tutustuu erityyppisiin elintarvikeketjuihin ja osaa pohtia erilaisten elintarvikkeiden ja raaka-aineiden tuotantotapojen merkitystä kestävän kehityksen näkökulmasta |
Keskeiset sisällöt | Suomalaiset ravitsemussuositukset kestävän kehityksen näkökulmasta. Kestävän kehityksen näkökulman avaaminen ja pohtiminen oman ruokavalion ja ruokavalintojen kautta. Pakkausmerkintöjen informaatio kestävää kehitystä suosivien valintojen apukeinona. Nostaa esille erilaisia raaka-aineiden ja elintarvikkeiden tuotantotapoja kestävän kehityksen näkökulmasta |
Suoritustavat | Verkko-opintojaksolle osallistuminen, aktiivinen osallistuminen verkkokeskusteluihin ja toisten näkökulmien kommentointi, itsenäinen opiskelu, verkkotehtävien suorittaminen annettujen kriteerien pohjalta. |
Arviointiasteikko | Hyväksytty (S) - 0 |
Materiaali | Erikseen mainittu materiaali ja internetosoitteisto Moodlessa Elina Lappalainen: Syötäväksi kasvatetut. Athena-kustannus oy 2012. Tieto-Finlandia voittaja 2012. http://www.elinalappalainen.fi/syotavaksi-kasvatetut/ soveltuvin osin |
Edeltävät opinnot | Suositus: Suomalaiset ravitsemussuositukset 2014 |
Muuta huomioitavaa | |
Yhteyshenkilö | Aalto Sari |
<< Takaisin opintojaksotaulukkoon
Pidätämme oikeuden opetussuunnitelmien muutoksiin mm. opiskeltavien sisältöjen päivitystarpeiden takia.