Opinto-opas

Vuonna 2022 alkavat ja sitä aiemmat koulutukset

Kulttuuriala, Muotoilu
Kulttuuriala, Musiikki ja Tanssi
Luonnonvara-ala
Matkailu- ja ravitsemisala
Sosiaali- ja terveysala, Iisalmi
Sosiaali- ja terveysala, Kuopio
Tekniikan ala, Kuopio
Tekniikan ala, Varkaus
Liiketalouden ala, Kuopio
Savonian monialaiset opinnot
Savonian valintakurssit

Savonian uuden opinto-oppaan (2023 ja tämän jälkeen alkavat koulutukset) löydät täältä.

Lähtökohdat Osaamistavoitteet Opintojen rakenne Asiantuntijuuden kehittyminen Toteutus Opintojaksotaulukko

CampusOnline 19S Savonian verkko-opintotarjonta

Opintojaksokuvaus

Koodi4 CO19SKES
NimiIlmastoystävälliset, kestävän kehityksen ruokavalinnat – sanoista tekoihin
Nimi englanniksiClimate friendly, sustainable development and food choices
Laajuus5 op
OsaamistavoitteetOpiskelija osaa uusimpien suomalaisten ravitsemussuositusten päälinjat ja osaa tulkita ja soveltaa ravitsemussuosituksia kestävän kehityksen mukaisesti
Opiskelija osaa tehdä terveyden, ympäristön, ilmaston ja kestävän kehityksen näkökulmasta suositeltavia ruoka- ja elintarvikevalintoja
Opiskelija tiedostaa yksilön ruokavalintojen merkityksen kestävän kehityksen toteutumisen näkökulmasta
Opiskelija osaa tulkita pakkausmerkintöjä ja arvioida pakkausmerkintöjen informaation sallimissa rajoissa elintarvikkeesta mm. tuotantokaarta, tuotantotapaa ja niihin liittyviä kestävän kehityksen kysymyksiä
Opiskelija tutustuu erityyppisiin elintarvikeketjuihin ja osaa pohtia erilaisten elintarvikkeiden ja raaka-aineiden tuotantotapojen merkitystä kestävän kehityksen näkökulmasta
Keskeiset sisällötSuomalaiset ravitsemussuositukset kestävän kehityksen näkökulmasta.
Kestävän kehityksen näkökulman avaaminen ja pohtiminen oman ruokavalion ja ruokavalintojen kautta.
Pakkausmerkintöjen informaatio kestävää kehitystä suosivien valintojen apukeinona.
Nostaa esille erilaisia raaka-aineiden ja elintarvikkeiden tuotantotapoja kestävän kehityksen näkökulmasta
SuoritustavatVerkko-opintojaksolle osallistuminen, aktiivinen osallistuminen verkkokeskusteluihin ja toisten näkökulmien kommentointi, itsenäinen opiskelu, verkkotehtävien suorittaminen annettujen kriteerien pohjalta.
ArviointiasteikkoHyväksytty (S) - 0
MateriaaliErikseen mainittu materiaali ja internetosoitteisto Moodlessa
Elina Lappalainen: Syötäväksi kasvatetut. Athena-kustannus oy 2012. Tieto-Finlandia voittaja 2012. http://www.elinalappalainen.fi/syotavaksi-kasvatetut/
soveltuvin osin
Edeltävät opinnotSuositus: Suomalaiset ravitsemussuositukset 2014
Muuta huomioitavaa
YhteyshenkilöAalto Sari

<< Takaisin opintojaksotaulukkoon

 

Pidätämme oikeuden opetussuunnitelmien muutoksiin mm. opiskeltavien sisältöjen päivitystarpeiden takia.