Opinto-opas
Opinto-opas
Vuonna 2022 alkavat ja sitä aiemmat koulutukset
Savonian uuden opinto-oppaan (2023 ja tämän jälkeen alkavat koulutukset) löydät täältä.
Lähtökohdat | Osaamistavoitteet | Opintojen rakenne | Asiantuntijuuden kehittyminen | Toteutus | Opintojaksotaulukko |
LIIRA20 Liikunta- ja ravitsemushoidon osaaja -osaajakoulutus
Opintojaksokuvaus
Koodi | 4 CO22KERI |
Nimi | Erityisruokavaliot |
Nimi englanniksi | Special diets |
Laajuus | 5 op |
Osaamistavoitteet | Opiskelija osaa tunnistaa keskeisimpien erikoisruokavalioiden erityispiirteet. Opiskelija osaa keskeisimpien erikoisruokavalioiden käytännön toteutuksen ruoka- ja elintarviketasolla. Opiskelija osaa huomioida terveellisen kokonaisravitsemuksen toteutumisen erilaisissa yleisimmissä erikoisruokavalioissa. |
Keskeiset sisällöt | Yleisimmät erityisruokavaliot Erityisruokavalioiden käytännön toteutus ruoka-ainetasolla Terveellisen kokonaisravitsemuksen hahmottaminen erilaisissa erityisruokavaliossa, mm. ravintoaineiden täydennystarpeet |
Suoritustavat | Verkko-opintojaksolle osallistuminen, aktiivinen osallistuminen verkkokeskusteluihin ja toisten näkökulmien kommentointi, itsenäinen opiskelu, verkkotehtävien suorittaminen annettujen kriteerien pohjalta. |
Arviointiasteikko | Hyväksytty (S) - 0 |
Materiaali | Suomalaiset ravitsemussuositukset ja erityissuositukset: https://www.ruokavirasto.fi/teemat/terveytta-edistava-ruokavalio/ Erikseen jaettava internetosoitteisto Moodlessa |
Edeltävät opinnot | Suositus: Suomalaiset ravitsemussuositukset 2014 |
Muuta huomioitavaa | Opintojakson Moodle-alusta avautuu 1.2.2022 ja sulkeutuu 30.4.2022. Opintojakson tehtävien arviointi 27.5.2022 mennessä. |
Yhteyshenkilö | Aalto Sari |
<< Takaisin opintojaksotaulukkoon
Pidätämme oikeuden opetussuunnitelmien muutoksiin mm. opiskeltavien sisältöjen päivitystarpeiden takia.