Opetussuunnitelmat

Kulttuuriala, Muotoilu
Kulttuuriala, Musiikki ja Tanssi
Luonnonvara-ala
Matkailu- ja ravitsemisala
Sosiaali- ja terveysala, Iisalmi
Sosiaali- ja terveysala, Kuopio
Tekniikan ala, Kuopio
Tekniikan ala, Varkaus
Liiketalouden ala, Kuopio
Savonian monialaiset opinnot
Savonian valintakurssit
Lähtökohdat Osaamistavoitteet Opintojen rakenne Asiantuntijuuden kehittyminen Toteutus Opintojaksotaulukko

JOD20SDTY Digitaalinen työympäristö -osaajakoulutus

Opintojaksokuvaus

Koodi4 CO21SLLX2100
NimiTurvallisesti kyberajassa
Nimi englanniksiHow to Protect Yourself against Cyber Threats
Laajuus5 op
OsaamistavoitteetOpiskelija ymmärtää tietoturvan ja tietosuojan merkityksen nyky-yhteiskunnassa. Opiskelija osaa suojautua yleisimpiä tietoturvauhkia vastaan. Opiskelija ymmärtää millaista tietoa hänestä kerätään internetiä käytettäessä ja osaa mahdollisuuksiensa mukaan estää tämän. Opiskelijalla on ajankohtaiset tiedot ja taidot kyberyhteiskunnassa toimimiseen. Opiskelija ymmärtää tekijänoikeuksien perusteet.
Keskeiset sisällötTietoturva ja tietosuoja. Ajantasaiset säädökset. Digitaalinen identiteetti ja sen hallittu rakentaminen. Virukset ja muut haittaohjelmat. Virustorjunta ja haittaohjelmien poisto. Tiedostojen ja tietoliikenteen salaaminen. Anonyymi netin käyttö. Tekijänoikeudet. Muut ajankohtaiset digitalisaation asiat ja ilmiöt.
SuoritustavatVerkkotentit ja -tehtävät. Verkkotenttien suorituskertojen lukumäärää ei ole rajoitettu, mutta peräkkäisten suorituskertojen välillä tulee olla 24 h.
ArviointiasteikkoHyväksytty (S) - 0
MateriaaliKaikki tarvittava materiaali on saatavilla Moodle-kurssilla.
Edeltävät opinnotEi vaadittavia edeltäviä opintoja
Muuta huomioitavaaOpintojakso on 100% verkkokurssi. Opintojakson Moodle avautuu 17.9.2021 klo 12.00. Opintojaksolle täytyy kirjautua 31.10.2021 mennessä, jotta opintojakson voi suorittaa. Verkkotentit avautuvat 17.9.2021 ja sulkeutuvat 19.12.2021 kello 23.59.

Tehtävien palautusalustat avautuvat 17.9.2021 ja sulkeutuvat 28.11.2021 klo 23.59. Palautettuja tehtäviä arvioidaan kerran kuukaudessa. Viimeinen arviointi tehdään 12.12.2021 mennessä. Tehtäviä voi arvioinnin jälkeen tarvittaessa täydentää 19.12.2021 kello 23.59 mennessä.

Opintojakso sulkeutuu 19.12.2021.

Koska verkkotenttien suorituskertojen lukumäärää ei ole rajoitettu, kaikki suoritukset on tehtävä kurssin aukioloaikana. Uusintatenttejä ei järjestetä.
YhteyshenkilöMuuruvirta Petteri

<< Takaisin opintojaksotaulukkoon

 

Pidätämme oikeuden opetussuunnitelmien muutoksiin mm. opiskeltavien sisältöjen päivitystarpeiden takia.