Opinto-opas
Opinto-opas
Vuonna 2022 alkavat ja sitä aiemmat koulutukset
Savonian uuden opinto-oppaan (2023 ja tämän jälkeen alkavat koulutukset) löydät täältä.
Lähtökohdat | Osaamistavoitteet | Opintojen rakenne | Asiantuntijuuden kehittyminen | Toteutus | Opintojaksotaulukko |
SAVMONI Savonian monialainen opintotarjonta
Opintojaksokuvaus
Koodi | 4 LAF02 |
Nimi | Elintarvikeketjun turvalliset tuotantoprosessit |
Nimi englanniksi | Safe Production Processes in Food Chain |
Laajuus | 5 op |
Osaamistavoitteet | Opiskelija nimeää elintarviketuotannon toimintajärjestelmien periaatteet ja osaa määritellä niihin liittyvän riskien hallinnan. Hän tunnistaa elintarvikeketjun jakelukanavien ja logistiikan periaatteet. Hän osaa määritellä elintarviketuotannon turvallisuusjärjestelmät mm. ketjuinformaatio. Hän osaa selittää tuotekehityksen ja pakkaussuunnittelun periaatteet ja työvaiheet. Hän osaa toteuttaa kuluttajatutkimuksen ja suunnitella tuotemarkkinointia. |
Keskeiset sisällöt | Tuotantotoiminta elintarvikeketjussa. Riskinarviointi HACCP -menetelmällä ja riskien hallinta. Laadunhallinta-järjestelmät. Elintarvikeketjun logistiikka. Tuotesuunnittelu ja pakkaussuunnittelu. Turvallisuuslähtöinen tuotekehitys. Kuluttajatutkimus ja markkinoinnin suunnittelu. |
Suoritustavat | Ryhmätyöt, harjoitustyöt ja tentit. |
Arviointiasteikko | 0 - 5 |
Materiaali | Luennoilla osoitettu materiaali ja opintojakson Moodle -ympäristössä jaettava materiaali |
Edeltävät opinnot | Hyväksytty hygieniaosaamistesti (hygieniaosaamistodistus) |
Muuta huomioitavaa | |
Yhteyshenkilö | Viitala Hannu Vartiainen Mari |
<< Takaisin opintojaksotaulukkoon
Pidätämme oikeuden opetussuunnitelmien muutoksiin mm. opiskeltavien sisältöjen päivitystarpeiden takia.