Tessa Kumpulainen, energiatekniikan opiskelija

Uusi urapolku energiatekniikasta

Valmistuin Varkauden ammattioppilaitoksesta lähihoitajaksi kesällä 2017. Valmistumiseni jälkeen työskentelin kaksi vuotta vanhustyössä. Pidin työstä, mutta se ei tuntunut täysin omalta ja kaipasin jotain muuta.

Muutama tuttavani oli juuri valmistunut Savoniasta energiatekniikan insinööriksi. Kuulin Varkauden oppilaitoksesta pelkkää hyvää ja ala kuulosti mielenkiintoiselle. Lisäselvittelyn jälkeen innostuin alasta toden teolla.

Varkauden kampuksella viihtyy

Syksyllä 2019 aloitin energiatekniikan opinnot Varkauden kampuksella. Meidät uusina opiskelijoina otettiin todella hyvin vastaan! Vaikka olin kuullut entuudestaan paljon hyvää, yllätyin silti siitä, kuinka rento ja tiivis tunnelma oppilaitoksessamme vallitsee.

Koulun toimintaan oli helppo lähteä mukaan. Vaikka opiskelen vasta ensimmäistä vuotta, olen päässyt jo mukaan esimerkiksi hallitus- ja tutortoimintaan. Verkostoituminen muiden Savonian opiskelijoiden kanssa on ollut mahdollista osallistumalla opiskelijatilaisuuksiin esimerkiksi Kuopiossa.

Parasta oppia käytännön töitä tekemällä

Myös opinnot ovat monipuolisia. Teoriatuntien ohella tutustumme mm. lähellä oleviin yrityksiin ja teemme satunnaisesti ekskursiomatkoja kauemmaksikin. Itse olen ollut mukana tutustumassa mm. Varkaudessa Stora Enson tehtaalla, Sahala Works Oy:ssä, AFT Oy:ssä, Leppävirralla Riikinvoimalla sekä Joroisissa OC-Systems Oy:ssä. Yrityksiin tutustumalla olen saanut paremman kuvan alasta, tietoa tulevista työvaihtoehdoista sekä kuullut alan ammattilaisten ajatuksia työstä ja nähnyt konkreettisesti asioita, joita olen opiskellut.

Oppilaitoksella on myös tutkimushalli, jonne on mahdollista päästä töihin. Tämä on ollut mielestäni mahtava lisä kaltaiselleni ”parhaiten käytännön työtä tekemällä oppivalle” ja auttanut hahmottamaan teoriapuolta paremmin. Tutkimushallissa teen mm. huoltotöitä. Kattila ajetaan ylös ennen ajoja, ajojen aikana kattilan valvonnan ohessa syötetään polttoainetta sekä otetaan näytteitä säännöllisin väliajoin palotilasta. Näytteet lähetetään yliopistolle tutkittavaksi.

Tulevaisuus on vielä urasuunnitelmien kannalta avoin. Savonia tarjoaa mahdollisuudet ja valmiudet moneen, joten odotan innolla tulevaa!


Kiinnostuitko alasta? Tutustu koulutuksiin!