Opintomaksut

#ohjeet

Opintomaksut 1.8.2023 alkaen 

  • Yksittäiset opintojaksot 15 euroa / opintopiste (esim. 5 op = 75 euroa)
  • Osaamiskokonaisuudet 10 euroa / opintopiste (esim. 20 op = 200 euroa, yli 30 op laajuiset 350 euroa)
  • Vuosimaksu 350 euroa, joka kattaa 12 kuukauden opintomaksut. Hyödynnä paljousetu!
  • AMK-tutkintojen polkuopintomaksu 350 euroa (1 vuosi)
  • Anniskelupassi ja koemaksu 45 euroa, uusinta 30 euroa. Ei sisälly vuosimaksuun.

Lisäksi voi olla koulutuskohtaisia materiaali- tai harjoittelukustannuksia, joista kerrotaan tarkemmin koulutuksen kuvauksessa. Em. lisämaksut eivät sisälly vuosi- tai polkuopintomaksuun.

Opintomaksulla vahvistetaan opiskelupaikka

Opintomaksujen maksaminen tapahtuu ilmoittautumisjärjestelmässä ja maksuohjeet annetaan automaattisessa vahvistusviestissä ilmoittautumisen jälkeen. Jos maksua ei ole suoritettu määräaikaan mennessä, opiskeluoikeutta ei myönnetä.

Maksuton opiskelu

Savonia tarjoaa maksuttomia opintoja alla luetuille asiakasryhmille. Lisäksi osa opintotarjonnasta on maksutonta kaikille ilmoittautujille, kuten yPolku-opinnot ja maahanmuuttajien suomen kielen opinnot. Myös Savonian hankkeet tarjoavat maksuttomia opintoja koulutuskalenterissa. Hae osaamissanalla ”Maksuton

Ilmoittautumislomakkeen alussa valitse ilmoittautumistyypiksi: ”Ilmoittaudun avoimen amk:n opintoihin, maksuton opiskelu.” Merkitse lomakkeen ”Lisätietoja” kenttään maksuttomuuden peruste ja tarvittaessa Oma opintopolku -linkki tai opiskelutodistus. Mikäli et ole oikeutettu maksuttomaan opiskeluun, opiskeluoikeutta ei myönnetä ilman opintomaksun suoritusta.

Savoniasta tutkintoon valmistuva – hyödynnä maksuton opiskeluoikeus!

Vuoden sisällä valmistumisesta voit aloittaa opinnot Savonian avoimessa ammattikorkeakoulussa maksutta. Opiskeluoikeus on vuoden mittainen. Maksuttomuus koskee kaikkia muita opintoja, paitsi amk-polkuopintoja ja anniskelupassikokeita.

Pohjois-Savon alueen ammatillisesta oppilaitoksesta tutkintoon valmistunut tai lukioista valmistunut – maksuton opiskeluoikeus!

Vuoden sisällä valmistumisesta voit aloittaa opinnot Savonian avoimessa ammattikorkeakoulussa maksutta. Opiskeluoikeus on vuoden mittainen. Maksuttomuus koskee kaikkia muita opintoja, paitsi amk-polkuopintoja ja anniskelupassikokeita.

Lukion tai ammattiopiston opiskelija – maksuton opiskeluoikeus!

2. asteen opiskelijat voivat opiskella maksutta Savonian avoimessa ammattikorkeakoulussa. Maksuttomuus koskee kaikkia muita opintoja paitsi polkuopintoja ja anniskelupassikokeita.

Savonian henkilökunta voi opiskella avoimen amk:n opintoja maksutta.

Muiden ammattikorkeakoulujen tutkinto- ja polkuopiskelijat voivat opiskella Savonian järjestämiä CampusOnline-opintoja maksutta. Ilmoittautumistyyppi: ”Ilmoittaudun CampusOnline-opintoihin, olen CampusOnline-korkeakoulun opiskelija.”

Peruutusehdot

Maksettua opintomaksua ei palauteta, jos perut tai keskeytät opinnot. Maksu palautetaan vain siinä tapauksessa, että Savonia-ammattikorkeakoulu peruu koulutuksen tai terveydentilasi estää osallistumisen opintoihin (lääkärintodistus esitettävä). Polkuopiskelupaikan saanut voi perua ilmoittautumisen ennen opiskelun alkua, jos saa yhteishaun kautta tutkinto-opiskelupaikan. Ilmoittautuja hyväksyy peruutus- ja maksuehdot ilmoittautuessaan.