Opintomaksut

Normaalisi opiskelu avoimessa ammattikorkeakoulussa on maksullista. Maksetulla opintomaksulla saa ajallisesti ja sisällöllisesti rajatun opiskeluoikeuden ja Savonian tietoverkon käyttöoikeuden. Savonia tarjoaa kuitenkin avoimen ammattikorkeakoulun opinnot maksutta 15.4.2020–31.7.2021 välisenä aikana! Voit siis opiskella maksutta, kun aloitat opinnot viimeistään 31.7.2021. Maksuttomuus koskee muita avoimen ammattikorkeakoulun opintoja, mutta ei polkuopintoja eikä anniskelupassikokeita.

Opintomaksut 

(ei koske 15.4.2020–31.7.2021 välisenä aikana alkaneita opintoja, paitsi kortti-, materiaali- tai harjoittelukustannuksia joita joihinkin koulutuksiin sisältyy)

Avoimen amk:n opintomaksu on joko opintopisteperusteinen (15 euroa / opintopiste) TAI opiskeluaikaperusteinen: lukukausimaksu (6 kk) tai vuosimaksu (12 kk). Opintopisteperusteinen maksu oikeuttaa suorittamaan vain kyseisen opintopistemäärän rajatun opiskeluoikeuden aikana. Lukukausi- ja vuosimaksut oikeuttavat useamman opintojakson suorittamisen. Lisäksi joissakin opinnoissa voi olla kortti-, materiaali- tai harjoittelukustannuksia.

Lukukausi- ja vuosimaksu 

(ei koske 15.4.2020–31.7.2021 välisenä aikana alkaneita opintoja)

Lukukausimaksu on 125 euroa ja sillä saa 6 kk:n opiskeluoikeuden. Vuosimaksu on 250 euroa ja sillä saa 12 kk:n opiskeluoikeuden. Maksu kattaa kaikki opiskeluoikeuden aikaiset opinnot, jotka ovat Savonian ryhmiin integroituja opintojaksoja.

Maksaminen Savonian verkkokaupassa

Opintomaksujen maksaminen tapahtuu Savonian verkkokaupassa ellei muuta ohjetta anneta. Maksuohjeet annetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Jos maksua ei ole suoritettu eräpäivään mennessä, opiskeluoikeutta ei myönnetä.