Savoniaan ennätysmäärä kansainvälisiä hakijoita – Ensimmäisessä yhteishaussa 5595 hakijaa

Kevään ensimmäisessä yhteishaussa Savonia-ammattikorkeakouluun haki ennätysmäärä kansainvälisiä opiskelijoita. Hakijoita oli yhteensä 5595.

Eniten hakemuksia tuli Nigeriasta, Bangladeshista ja Nepalista. Yhteensä hakemuksia tuli 97 maasta, muun muassa Saksasta, Venäjältä ja Yhdysvalloista.

Suosituin koulutusohjelma oli englanninkielinen sairaanhoitajakoulutus, johon haki 1929 opiskelijaa. Koulutusohjelman hakijamäärä yli kolminkertaistui edellisvuoteen verratuna. Vuoden 2021 yhteishaussa hakijoita oli 626.

Savonian kansainvälisyysjohtaja Virpi Laukkanen kertoo, että kansainvälisen opiskelijarekrytoinnin merkitys kasvaa jatkuvasti, kun Suomessa ikäluokat pienenevät.

– Kansainväliset osaajat ovat yksi ratkaisu Suomen osaajapulaan. Tavoite on, että mahdollisimman moni tutkinnon suorittanut työllistyy Itä-Suomeen, Laukkanen sanoo.

Savonian ensimmäisen vuoden kansainvälisille opiskelijoille tehdyssä kyselyssä lähes puolet vastaajista ilmoitti haluavansa työskennellä Suomessa valmistumisen jälkeen. Jotta työllistyminen sujuu luontevasti, on suomen kielen osaaminen tärkeää.

– Kaikkien opiskelijoiden opintoihin kuuluu suomen kielen perusteet ja lisäksi tarjolla on monipuolisesti suomen kielen opintoja myös verkkokurssien muodossa. Opiskelijoiden harjoittelu- ja työpaikkojen löytymistä alueeltamme tuetaan esimerkiksi Talent Hub -toiminnan avulla.

Parhaillaan Savoniassa opiskelee noin 500 kansainvälistä opiskelijaa. Vuoden 2021 ensimmäisessä yhteishaussa hakijoita oli 2267. Nyt hakijamäärä yli kaksinkertaistui.

Korkeakoulujen kevään ensimmäinen yhteishaku päättyi 19. tammikuuta. Savoniassa haettavana oli neljä englanninkielistä koulutusohjelmaa: Bachelor of Business Administration, International Business; Bachelor of Health Care, Registered Nurse; Bachelor of Engineering, Information Technology (Internet of Things) ja Bachelor of Engineering, Mechanical Engineering.

Lisätiedot

hakijapalvelut@savonia.fi