Henkilö näpyttää läppäriä.

Ohjelmistoautomaatio

#savoniaAMK #osaajakoulutus

Osaajakoulutus: Ohjelmistoautomaatio

Koulutuksen laajuus: 30 op
Koulutuksen hinta: Opintojaksojen hinta 15 e/opintopiste. 5 op:n opintojakso maksaa 75 euroa. Opintojaksokohtainen maksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä.

Savoniasta valmistuneille avoimet opinnot ovat maksuttomia vuoden ajan valmistumisen jälkeen.

Ilmoittautuminen koulutukseen

  • Syksyn 2022 opintoihin ilmoittautuminen on päättynyt
  • Kevään 2023 opintoihin ilmoittautuminen 21.11. – 11.12.2022
  • Kesän 2023 opintoihin ilmoittautuminen 13.3. – 21.4.2023

Ilmoittautuminen tapahtuu avoimen amk:n koulutuskalenterissa. Osaajakoulutus koostuu useista kursseista, joille ilmoittaudutaan jokaiselle erikseen.

Kohderyhmä

Ohjelmistoautomaatio-osaajakoulutuksen suorittaminen sopii osaksi ammatillista täydennyskoulutusta. Koulutus sopii kaikille, jotka tunnistavat työssään toistuvia prosesseja ja ovat kiinnostuneita niiden automatisoimisesta ja kehittämisestä.

Koulutus kehittää myös osallistujien työskentelytapoja vastaamaan tämän ajan haasteita ja toimintaympäristöä.  Koulutus sopii myös oman itsensä kehittämisestä kiinnostuneille.

Avoimessa ammattikorkeakoulussa suoritetut opinnot on mahdollista hyväksilukea osin tai kokonaan, jos myöhemmin jatkat tutkintokoulutuksessa. Opintojen vastaavuudesta ja hyväksilukemisesta päättää korkeakoulu tutkinto-ohjelmakohtaisesti.

Osaajakoulutuksen opinnot ja ajoittuminen

  • Ohjelmistorobotiikka – UiPath Studio, 5 op (syksy 2022)
  • Lean-johtamisen perusteet 5 op (syksy 2022)
  • Big Datan perusteet sekä visualisointi Excelillä ja Power BI:llä 5 op (kevät 2023)
  • Power Apps ja Power Automate prosessien automatisoinnissa 5 op (kevät 2023)
  • Lean-johtamisen jatkokurssi 3 op (kevät 2023 ja kesä 2023)
  • Ohjelmistorobotiikka käytännössä UiPath StudioX:llä 5 op (kesä 2023)
  • Muotoiluajattelu 5 op (syksy 2023)

Katso opetussuunnitelma >>

Toteutus

Ohjelmistoautomaatio-osaajakoulutuksessa on tarjolla seitsemän opintojaksoa, laajuudeltaan 3-5 opintopistettä. Kun on suorittanut vähintään 30 op, saa ohjelmistoautomaatio-osaajan digitaalisen osaamismerkin eli Open Badgen. Lisäksi jokaisesta erillisestä avoimen amk:n opintojaksosuorituksesta tallentuu tieto Oma Opintopolku -palveluun, mistä suoritustietoja voi jakaa esimerkiksi työnantajalle tai opintoja hyväksiluettaessa.

Kun sinulla on koossa vähintään 30 op, lähetä siitä ilmoitus avoin.amk@savonia.fi-osoitteeseen. Listaa viestiin suorittamasi osaajakoulutukseen kuuluvat opinnot ja niiden suoritusajankohdat. Lisäksi tarvitsemme sinun oman sähköpostiosoitteesi, koska sähköinen osaamismerkki lähetetään siihen. Älä käytä koulun tai työpaikkasi osoitetta. Suorituksesi tarkistetaan ja sinulle myönnetään digitaalinen osaamismerkki. Saat myös ohjeet merkin käyttöönottamiseen.

Mikä on digitaalinen osaamismerkki?

Koulutus toteutetaan kokonaan joustavina verkko-opintoina. Verkko-opintojaksojen suorittaminen tapahtuu itsenäisesti. 30 op tarkoittaa opiskelijan työnä noin 800 tuntia. Opintojaksoja on tarjolla kaikkina lukukausina eli syksyllä, keväällä ja kesällä.

Lisätietoja

avoinamk@savonia.fi

Osaajakoulutus on tiettyyn aihepiiriin keskittyvä täsmäkoulutus. Se ei kuitenkaan ole tutkintoon johtavaa koulutusta. Opinnoista on mahdollista tehdä myös yksittäisiä opintojaksoja avoimen ammattikorkeakoulun opintoina.