Instagram Savonian kirjasto Instagramissa

@savonian_kirjasto

Aukioloajat

Arkipyhien aattoina kirjastojen palveluaika on klo 14 asti. Pyhäpäivinä kampukset ovat kiinni.

Su 16.6.
AvoinnaPalvelua
Iisalmi--
Kuopio--
Varkaus--

Iisalmen kampuskirjasto

ma – to 7 – 19, pe 7 – 18
palveluaika ma – pe 9 – 12

Taideyliopiston Kuopion kirjasto

palvelee Savonia-ammattikorkeakoulun Musiikin ja Tanssin yksikköä.

Kampuskirjasto Opus

ma – pe 8 – 16
palveluaika ma – pe 9 – 15
(kulunvalvonta-avaimella
kampuskäytäntöjen mukaisesti
ma – pe 7 – 20, la 8 – 17)

Varkauden omatoimikirjasto

ma – pe 9 – 16
palveluaika torstaisin klo 9 – 14

Yhteystiedot

kirjasto@savonia.fi

Osoite

PL 72 (Haukisaarentie 2), 74101 IISALMI
PL 6 (Microkatu 1), 70201 KUOPIO Kampuskartta
PL 1000 (Opiskelijankatu 3), 78201 VARKAUS
Musiikki ja tanssi: Kuopionlahdenkatu 23 C, 70100 KUOPIO

Puh. (myös WhatsApp)

Iisalmi 044 785 6629
Kuopio ja Varkaus 044 785 6307
Taideyliopiston Kuopion kirjasto 050 358 6105

Henkilökunta

Sähköpostiosoitteet: etunimi.sukunimi@savonia.fi

Juppi, Mira 044 785 5080 tietopalvelupäällikkö
Antikainen, Tuija 044 785 6671 tietopalvelusihteeri, Iisalmi
Jääskeläinen, Jouni 044 785 7023 järjestelmäsuunnittelija
Korhonen, Aila 044 785 6304 tietopalvelusihteeri
Mikkanen, Anne 044 785 6670 informaatikko (luonnonvara, sosiaali, muotoilu)
Räty-Härkönen, Anu 044 785 6468 informaatikko (liiketalous, matkailu- ja ravitsemis)
Rönnqvist, Kirsi 044 785 5081 informaatikko (tekniikka)
Saarela, Riitta 044 785 6672 tietopalvelusihteeri, Iisalmi
Savolainen, Tanja 044 785 6453 informaatikko (terveys)
Vaittinen, Jaana 044 785 6455 tietopalvelusihteeri, Kuopio ja Varkaus
Voutilainen, Soili 040 710 4245 tietoasiantuntija, musiikin ja tanssin yksikkö

Asioi Savonian kirjastossa

Savonian kirjaston tilat, kokoelmat ja palvelut ovat käytettävissäsi. Savonian opiskelijana voit luoda omatoimisesti itsellesi kirjastokortin Tuudo-mobiilisovelluksessa. Jos käytössäsi ei ole Savonian Tuudoa, käy kirjastossa asiakaspalveluaikana ja todistettuasi henkilöllisyytesi saat kirjastokortin. Kirjastokortti voidaan liittää myös opiskelijakorttiisi. Samalla kortilla lainaat kaikista Savonian kirjastoista. E-aineiston käyttöön et savonialaisena tarvitse edes kirjastokorttia, eKirjasto on auki 24/7. Jos sinulla on lukemiseste, voit saada tarvitsemiasi kirjoja saavutettavassa muodossa.

Yleiskuva kirjastosta

Savonian kirjasto tarjoaa käyttöösi laajan ja ajantasaisen kokoelman eri alojen painettuja ja elektronisia aineistoja ammatillisiin tiedontarpeisiisi. Aloita painettujen ja sähköisten aineistojen haku Savonia-Finnassa. Opinnäytetyöt löydät Theseuksesta ja Savonia-Finnasta. Oman alasi keskeiset lähteet löydät tiedonhakijan oppaasta. Lähes kaikki elektroniset aineistot ovat savonialaisten etäkäytettävissä 24/7.

Etkö löydä kirjaa Savoniasta tai toisesta lähialueen kirjastosta? Tee kirjasta hankintaehdotus kirjasto@savonia.fi. Voit pyytää kirjastoa tilaamaan sen myös kaukolainaksi muualta Suomesta tai ulkomailta. Aineistoa hankitaan ja kokoelmia kehitetään kokoelmapolitiikan mukaisesti.

Savonian opiskelijana opiskelet tiedon hakemista kirjaston järjestämänä opintojen eri vaiheissa. Opetus on integroitu muuhun opetukseen. Opetuksen jälkeen voit saada myös henkilökohtaista tiedonhaun ohjausta.

Opinnäytetyössäsi tarvittavat lomakkeet ja ohjeet löydät Savonian Repusta.

Opi tiedonhakua

Aloittaessasi tiedonhankintaa, tutustu aluksi tiedonhakijan oppaisiin. Tiedonhaun perusteet –oppaan avulla voit kerrata tiedonlähteitä, tiedonhakua ja hakutuloksen arviointia. Oman alasi tiedonhakijan oppaasta löydät tarkempaa tietoa juuri omalla alallasi käytettävistä asiasanastoista, tietokannoista ja muista tiedonlähteistä.

Etsi hakusanoja

Pohditko, millä sanoilla haet tietoa? Syötä aihekuvauksesi tai työsuunnitelmasi Finto AI:lle. Tuloksena saat aihe-ehdotuksia, jotka perustuvat Yleisen suomalaisen ontologian YSO:n käsitteisiin. Jatka tiedonhakua näillä hakusanoilla ja pohdi muitakin mahdollisia sanoja.

Aloita Savonia-Finnasta

Tiedonhankinta kannattaa lähes aina aloittaa Savonia-Finnassa. Tiesithän, että Savonia-Finnan eri välilehtien kautta löydät Suomen ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen kirjastojen aineistot sekä kotimaisia lehtiartikkeleita. Varastokirjasto-välilehdeltä voit tilata omatoimisesti lehtiartikkeleita. Kansainväliset e-aineistot -välilehdeltä löydät sähköisessä muodossa lukuisia vertaisarvioituja tutkimuksia ja artikkeleita useilta eri tieteenaloilta ja eri kustantajilta. Haku on käyttökelpoinen silloin, kun tarvitset vain muutaman artikkelin tai haluat kartoittaa, minkä verran aiheesta on kirjoitettu. Tarkempiin hakuihin soveltuvat tiedonhakijan oppaista löytyvät tietokannat.

Paikanna aineistoa

Löysitkö pelkän viitteen, mutta et saa koko artikkelia tai tutkimusta luettavaksesi? Tiedonhaun perusteet -oppaasta löydät vinkkejä aineiston paikantamiseen. Eikö tärpännyt? Kirjasto auttaa ja opastaa; tarvittaessa aineistoa tilataan kaukopalveluna muualta Suomesta tai ulkomailta. Opinnäytetyötä varten voit saada 5 maksutonta kotimaan kaukolainaa tai artikkelikopiota.

Tule Tärpille

Tutustuitko jo oppaisiin ja ohjeisiin, mutta tunnet vieläkin tarvitsevasi henkilökohtaista ohjausta? TietoTärppi auttaa savonialaisia tiedonhankinnan pulmissa lähiohjauksena tai verkossa esimerkiksi Zoomin välityksellä.