Kaksi lehtoria ja opiskelijoita.

Tietoa opinto-ohjaajille

Julkaisemme täällä ohjaajien ja neuvojien käyttöön tietoa Savonia-ammattikorkeakoulusta sekä AMK-opinnoista. Täältä löydät myös ajankohtaista tietoa Savonian koulutustarjonnasta, hakuun liittyvistä asioista, tilaisuuksista ja tapahtumista. 

Tule käymään ja tuo opiskelijat mukanasi tai pyydä meitä kouluusi kertomaan Savoniasta. Esittelyt onnistuvat myös verkkovälitteisesti.

Tutustumis- ja rekrytointivierailut

Savonian henkilökunta ja opiskelijat tekevät oppilaitosvierailuja. Savoniaan voi tulla myös vierailemaan opiskelijoiden kanssa. Lisätietoja kohdassa Vierailut, jossa voit myös lähettää meille vierailupyynnön.

Savonian esittelyaineistot

Alta löydät Savonia-ammattikorkeakoulun esittelyvideoita, joita voit hyödyntää ohjaustyössäsi.

Ota yhteyttä

Opinto-ohjaajiemme ja hakijapalveluiden ​yhteystiedot löytyvät alla olevasta napista.

Ohjausväen uutiskirje

Tilaa ohjausväen uutiskirje Savoniasta lisäämällä yhteystietosi postituslistalle. Uutiskirjeitä lähetämme kerran lukukaudessa, keväällä ja syksyllä.

Tilaa ohjausväen uutiskirje tästä (linkki tulossa).

Messut, tapahtumat ja webinaarit

Savonian voi tavata messuilla ja tapahtumissa eri puolilla Suomea ja maailmaa.
Eri kanavien kautta toteutettavissa webinaareissa alan opiskelijat ja Savonian ohjaushenkilöstö esittelevät eri koulutusalojen tarjoamia jatko-opiskelumahdollisuuksia, alan työelämää ja antavat tietoa opintoihin hakeutumisesta.

Ohjausväen tiedotus- ja yhteistyötapaaminen 4.10.2022 klo 12.00

Olet lämpimästi tervetullut ohjausväen yhteistyötapaamiseen Microkadun kampukselle ti 4.10.2022 klo 12-15.30. Tapahtuma on avoin kaikille ohjauksen parissa työskenteleville. Tervetuloa!

Seuraavat hakuajat

Yhteishaku:

31.8.2022 klo 8.00 – 14.9.2022 klo 15.00 Syksyn yhteishaku

4.1.2023 klo 8.00 – 18.1.2023 klo 15.00 Kevään ensimmäinen yhteishaku englanninkielisiin tutkinto-ohjelmiin

15.3.2023 klo 8.00 – 30.3.2023 klo 15.00 Kevään toinen yhteishaku suomenkielisiin tutkinto-ohjelmiin

Avoimen AMK:n polkuopinnot:

ke 7.12.2022 klo 9.00 – to 8.12.2022 klo 23.45 ilmoittautuminen tammikuussa 2023 alkaviin polkuopintoihin. Tiedot ja ilmoittautuminen ovat avoimen amk:n koulutuskalenterissa.

Koulutukset, hakeminen ja opiskelijavalinta

Hakemista, opiskelijavalintaa ja hakukohteita koskevat tiedot löytyvät Opiskele tutkinto-osiosta.

Ammattikorkeakoulujen yhteinen sivusto https://www.ammattikorkeakouluun.fi/

Hakijatilastot löydät Opetushallinnon tilastopalvelusta: www.vipunen.fi

Maksuton avoimen AMK:n tarjonta lukioiden ja ammatillisen koulutuksen opiskelijoille

Ammatillisissa oppilaitoksissa tai lukiossa opiskelevien on avoimen AMK:n kautta mahdollista kokeilla ammattikorkeakouluopiskelua sekä kehittää korkeakouluopinnoissa tarvittavia opiskelutaitoja. Opinnot ovat opiskelijalle maksuttomia! Poikkeuksen maksuttomuutteen muodostavat opintojaksot, joilla on kortti- tai materiaalikustannuksia (esim. hygienia-/anniskelupassi).

Savonian avoimen AMK:n tarjontaa päivitetään ympäri vuoden. Erityisesti toisen asteen ja lukion opiskelijoille suunnattujen tutustumisopintojaksojen tarjonta ja laajuus vaihtelee. AMK-opinnot lukiolaisille ja ammattiin opiskeleville

Avoimen AMK:n koko koulutustarjontaan voi tutustua: koulutuskalenteri

Savonian avoimen AMK:n opintotarjontaan kuuluvilla opintojaksoilla on kuvattuna vaadittava edeltävä osaaminen. Kaikki avoimen AMK:n opinnot ovat sisällöltään ja vaatimustasoltaan Savonia-ammattikorkeakoulun tutkintovaatimusten mukaisia ja ne hyväksiluetaan vastaaviin tutkinto-opintoihin Savoniassa.