Tietoa opinto-ohjaajille

Tietolähde ohjausväelle

Tietoa opinto-ohjaajille -sivu on tietolähde oppilaitosten ja muiden organisaatioiden ohjaus- ja neuvontahenkilöstölle. Kokoamme ohjaajien ja neuvojien käyttöön tietoa Savonia-ammattikorkeakoulusta sekä ammattikorkeakouluopinnoista. Täältä löydät tietoa opiskelijavalinnasta, tapahtumista sekä vierailuinfoa sekä esittelymateriaaleja.

Opiskelijahaalarit.

Tutustumis- ja rekrytointivierailut

Savonian henkilökunta ja opiskelijalähettiläät tekevät oppilaitosvierailuja. Vierailu voidaan toteuttaa joko tulemalla paikan päälle oppilaitokseen tai verkkovälitteisesti. Savoniaan voi tulla myös vierailemaan opiskelijoiden kanssa.

Sähkötekniikan opiskelija työskentelee suurjännitekontissa.

Ota yhteyttä

Opinto-ohjaajamme ja hakijapalvelut vastaavat kysymyksiin ja auttavat pulmatilanteissa.

Opiskelijoita Iisalmen kampuksella.

Ohjausväen uutiskirje

Tilaa Savonian ohjausväen uutiskirje ja pysyt ajan tasalla Savonian ohjausväelle suunnatuista tapahtumista. Lähetämme uutiskirjeen muutaman kerran lukukaudessa.

Tapahtumat, messut, webinaarit

Ohjausväen tiedotus- ja yhteistyötapaaminen ti 8.10.2024 klo 12.30-16.00

Olet lämpimästi tervetullut ohjausväen tiedotus- ja yhteistyötapaamiseen ti 8.10.2024 klo 12.30-16.00. Tapahtumaan järjestetään verkkovälitteisesti Zoomissa.

Tapahtumassa esittelemme Savonian ajankohtaisia asioita ja kolme tutkinto-ohjelmaa. Tapahtuman ohjelma tarkentuu myöhemmin.

Tapahtuma on avoin kaikille ohjauksen parissa työskenteleville.

Ilmoittautuminen tapahtumaan avataan myöhemmin. Ilmoittautumislinkki lisätään tälle sivulle.

 

 

Savonia tutuksi -hakijatapahtuma ma 11.11.2024 klo 9-14

Savonia tutuksi ma 11.11.2024 klo 9-14

Savonia järjestää maanantaina 11.11.2024 klo 9.00-14.00 tutustumispäivän lukiolaisille, ammattiopistolaisille ja kaikille hakemisesta kiinnostuneille!

Tapahtuma järjestetään Savonian Microkadun kampuksella.

Savonia tutuksi -hakijatapahtuman ohjelmaan kuuluu tutkinto-ohjelmien esittelyjä ja näiden yhteydessä järjestettäviä kampuskierroksia. Lisäksi Kampussydämessä on messupisteitä, joilla voi tutustua Savonian opiskelijayhdistyksiin ja pyörittää Savonia-onnenpyörää.

Sinun tulevaisuutesi -tapahtuma ma 11.11.2024 klo 15-17

Sinun tulevaisuutesi -tapahtuma on tutustumispäivä Kuopion alueen lukioiden ja ammatillisen koulutuksen toisen vuoden opiskelijoille.

Tule koulupäivän päätteeksi Savonia-ammattikorkeakoulun upealle Microkadun kampukselle tutustumaan monipuolisiin jatko-opiskelumahdollisuuksiimme.

Itä-Suomen yliopiston Hae-tapahtuma pe 15.11.2024

Savonia on mukana pe 15.11.2024 Itä-Suomen yliopiston Hae-tapahtumassa Joensuun kampuksella.

Studia-messut 26.-27.11.2024

Savonia on mukana Studia-messuilla Helsingin Messukeskuksessa 26.-27.11.2024.

Tervetuloa tutustumaan Savonian koulutustarjontaan!

Opo-TET 2.-4.4.2025

Toisella asteella työskentelevä opinto-ohjaaja! Tarjoamme sinulle ainutlaatuisen mahdollisuuden tulla tutustumaan Savonia-ammattikorkeakouluun kolmen päivän mittaiselle TET-jaksolle 2.-4.4.2025. TET-jakso järjestetään Kuopion Microkadun kampuksella.

Savonian pop-up-esittelyt Savon ammattiopistolla

Savonia vierailee säännöllisesti Savon ammattiopiston kampuksilla esittelemässä ammattikorkeakoulussa opiskelua ja Savonian koulutustarjontaa.

Savonian pop-up-esittelypisteen vierailut Sakkylla jatkuvat lukuvuonna 2024-2025.

Savonian pop-up-esittelypisteellä voit tutustua Savonian koulutustarjontaan sekä kysyä opiskelijalähettiläiltä, millaista Savoniassa on opiskella. Pääset myös pyörittämään huippuhauskaa Savonia-onnenpyörää ja voit voittaa yllätyspalkinnon!

Savonian pop-up-esittelypisteen vierailuajat lukuvuodelle 2024-2025 ilmoitetaan myöhemmin.

Koulutukset, hakeminen ja opiskelijavalinta

Savoniaan hakemista, opiskelijavalintaa ja hakukohteita koskevat tiedot löytyvät Opiskele tutkinto -osiosta.

Voit tutustua myös ammattikorkeakoulujen yhteiseen ammattikorkeakouluun.fi-sivustoon.

Hakijatilastot löydät Opetushallinnon Vipunen-tilastopalvelusta.

Maksuton avoimen AMK:n tarjonta lukioiden ja ammatillisen koulutuksen opiskelijoille

Ammatillisissa oppilaitoksissa tai lukiossa opiskelevien on avoimen AMK:n kautta mahdollista kokeilla ammattikorkeakouluopiskelua sekä kehittää korkeakouluopinnoissa tarvittavia opiskelutaitoja. Opinnot ovat opiskelijalle maksuttomia! Poikkeuksen maksuttomuutteen muodostavat opintojaksot, joilla on kortti- tai materiaalikustannuksia (esim. hygienia-/anniskelupassi).

Savonian avoimen AMK:n tarjontaa päivitetään ympäri vuoden. Erityisesti toisen asteen ja lukion opiskelijoille suunnattujen tutustumisopintojaksojen tarjonta ja laajuus vaihtelee. Katso: AMK-opinnot lukiolaisille ja ammattiin opiskeleville

Avoimen AMK:n koko koulutustarjontaan voi tutustua avoimen AMK:n koulutuskalenterissa.

Savonian avoimen AMK:n opintotarjontaan kuuluvilla opintojaksoilla on kuvattuna vaadittava edeltävä osaaminen. Kaikki avoimen AMK:n opinnot ovat sisällöltään ja vaatimustasoltaan Savonia-ammattikorkeakoulun tutkintovaatimusten mukaisia ja ne hyväksiluetaan vastaaviin tutkinto-opintoihin Savoniassa.