Kaksi lehtoria ja opiskelijoita.

Tietoa opinto-ohjaajille

Tietolähde ohjausväelle

Tietoa opinto-ohjaajille -sivu on tietolähde oppilaitosten ja muiden organisaatioiden ohjaus- ja neuvontahenkilöstölle. Kokoamme ohjaajien ja neuvojien käyttöön tietoa Savonia-ammattikorkeakoulusta sekä ammattikorkeakouluopinnoista. Täältä löydät tietoa opiskelijavalinnasta, tapahtumista sekä vierailuinfoa sekä esittelymateriaaleja.

Opiskelijahaalarit.

Tutustumis- ja rekrytointivierailut

Savonian henkilökunta ja opiskelijalähettiläät tekevät oppilaitosvierailuja. Vierailu voidaan toteuttaa joko tulemalla paikan päälle oppilaitokseen tai verkkovälitteisesti. Savoniaan voi tulla myös vierailemaan opiskelijoiden kanssa.

Sähkötekniikan opiskelija työskentelee suurjännitekontissa.

Ota yhteyttä

Opinto-ohjaajamme ja hakijapalvelut vastaavat kysymyksiin ja auttavat pulmatilanteissa.

Opiskelijoita Iisalmen kampuksella.

Ohjausväen uutiskirje

Tilaa Savonian ohjausväen uutiskirje ja pysyt ajan tasalla Savonian ohjausväelle suunnatuista tapahtumista. Lähetämme uutiskirjeen muutaman kerran lukukaudessa.

Tapahtumat, messut, webinaarit

Pohjois-Savon alueen ohjausväen tiedotus- ja yhteistyötapaaminen ti 3.10.2023 klo 12.00

Olet lämpimästi tervetullut Pohjois-Savon alueen ohjausväen yhteistyötapaamiseen Microkadun kampukselle ti 3.10.2023 klo 12. Tapaamisen teemana on vastuullisuus ja kestävä kehitys. Savonian ajankohtaisen asioiden ohella esittelemme energiatekniikan ja ympäristötekniikan insinöörikoulutukset sekä agrologikoulutuksen.

Tapahtuma on avoin kaikille ohjauksen parissa työskenteleville. Tapahtumaan voi osallistua paikan päällä Microkadulla tai verkkovälitteisesti Zoomissa. Tervetuloa!

Savonia tutuksi ma 13.11.2023 klo 9-14

Savonia järjestää maanantaina 13.11.2023 klo 9.00-14.00 tutustumispäivän lukiolaisille, ammattiopistolaisille ja kaikille hakemisesta kiinnostuneille!

Tapahtuma järjestetään Savonian Microkadun kampuksella.

Savonia tutuksi -hakijatapahtuman ohjelmaan kuuluu tutkinto-ohjelmien esittelyjä ja näiden yhteydessä järjestettäviä kampuskierroksia. Lisäksi Kampussydämessä on messupisteitä, joilla voi tutustua Savonian opiskelijayhdistyksiin ja pyörittää Savonia-onnenpyörää.

Sinun tulevaisuutesi ma 13.11.2023 klo 15-17

Sinun tulevaisuutesi -tapahtuma on tutustumispäivä Kuopion alueen lukioiden ja ammatillisen koulutuksen toisen vuoden opiskelijoille.

Tule koulupäivän päätteeksi Savonia-ammattikorkeakoulun upealle Microkadun kampukselle tutustumaan monipuolisiin jatko-opiskelumahdollisuuksiimme. 

Hae-tapahtuma pe 17.11.

Savonia on mukana pe 17.11.2023 Itä-Suomen yliopiston Hae-tapahtumassa Joensuun kampuksella.

Savonia tutuksi opinto-ohjaajille -webinaari pe 24.11.2023 klo 9

AMK-tutkinto-ohjelmien, avoimen AMK:n ja Savoniassa toteutettavan opinto-ohjauksen esittely peruskoulujen ja toisen asteen opinto-ohjaajille verkkovälitteisesti. Tule mukaan tutustumaan Savoniaan!

Studia-messut 28.-29.11.2023

Savonia on mukana Studia-messuilla Helsingin Messukeskuksessa 28.-29.11.2023. Tervetuloa tutustumaan Savonian koulutustarjontaan!

Opo-TET 3.-5.4.2024

Opinto-ohjaaja! Tarjoamme sinulle ainutlaatuisen mahdollisuuden tulla tutustumaan Savonia-ammattikorkeakouluun kolmen päivän mittaiselle TET-jaksolle 3.-5.4.2024. TET-jakso järjestetään Kuopion Microkadun kampuksella. Tututumisjakso järjestetään nyt ensimmäistä kertaa!

Savonia tarjoaa monipuolisia koulutusvaihtoehtoja ja mielenkiintoisia oppimisympäristöjä tutustuttavaksi. TET-jakson aikana tutustutaan:

  • sosiaali- ja terveysalan simulaatio-opetukseen
  • automaatioon, sähkötekniikkan ja robotiikaan osana insinöörikoulutusta
  • rakennusarkkitehtikoulutukseen
  • muotoilun (koru-, palvelu-, tuote-, vaatutusmuotoilu, sisustusarkkitehtuuri, graafinen suunnittelu) koulutukseen
  • Savonian Microkadun kampuksen oppimisympäristöihin ja erityislaboratorioihin

Savonia kustantaa osallistujien matkakulut, majoituksen ja ruokailut. Mukaan mahtuu 12 opinto-ohjaajaa.

Lisätiedot: koordinoiva opinto-ohjaaja, pirjo.venhovaara@savonia.fi

Koulutukset, hakeminen ja opiskelijavalinta

Savoniaan hakemista, opiskelijavalintaa ja hakukohteita koskevat tiedot löytyvät Opiskele tutkinto -osiosta.

Voit tutustua myös ammattikorkeakoulujen yhteiseen ammattikorkeakouluun.fi-sivustoon.

Hakijatilastot löydät Opetushallinnon Vipunen-tilastopalvelusta.

Maksuton avoimen AMK:n tarjonta lukioiden ja ammatillisen koulutuksen opiskelijoille

Ammatillisissa oppilaitoksissa tai lukiossa opiskelevien on avoimen AMK:n kautta mahdollista kokeilla ammattikorkeakouluopiskelua sekä kehittää korkeakouluopinnoissa tarvittavia opiskelutaitoja. Opinnot ovat opiskelijalle maksuttomia! Poikkeuksen maksuttomuutteen muodostavat opintojaksot, joilla on kortti- tai materiaalikustannuksia (esim. hygienia-/anniskelupassi).

Savonian avoimen AMK:n tarjontaa päivitetään ympäri vuoden. Erityisesti toisen asteen ja lukion opiskelijoille suunnattujen tutustumisopintojaksojen tarjonta ja laajuus vaihtelee. Katso: AMK-opinnot lukiolaisille ja ammattiin opiskeleville

Avoimen AMK:n koko koulutustarjontaan voi tutustua avoimen AMK:n koulutuskalenterissa.

Savonian avoimen AMK:n opintotarjontaan kuuluvilla opintojaksoilla on kuvattuna vaadittava edeltävä osaaminen. Kaikki avoimen AMK:n opinnot ovat sisällöltään ja vaatimustasoltaan Savonia-ammattikorkeakoulun tutkintovaatimusten mukaisia ja ne hyväksiluetaan vastaaviin tutkinto-opintoihin Savoniassa.