Luonnonvara-ala

#luonnonvara-ala

Agrologi – ruoantuotannon ammattilainen

Maailma tarvitsee muutakin kuin kaupunkeja. Liity maaseudun kasvuun!

Savonia-ammattikorkeakoulun agrologikoulutuksesta saat monipuoliset eväät luonnonvara-alan rautaiseksi ammattilaiseksi. Agrologina olet ruoantuotannon asiantuntija: tunnet maatalouden biologian, maaseutuelinkeinojen ja ympäristön välisen vuorovaikutuksen sekä maaseudun monipuolisen yritystoiminnan. Osaat hyödyntää työssäsi teknologiaa ja erilaisia tuotantovälineitä. Tutkintoon voi sisällyttää myös hevostalouden opintoja.  

Löydät meidät Facebookista Agrologiksi Savoniassa ja Instagramista @savonia_agrologi

Lue ajankohtaisia artikkeleita luonnonvara-alalta AgriFuture-blogista!

Agrologiopiskelijat toimittavat joka vuosi myös oman Meijän Luvalla -lehden.

Pellon tiivistymisen mittaamista

Agrologi (AMK), päivä- ja monimuotototeutus

Opit tuottamaan ruokaa ja luonnonvara-alan palveluita vastuullisesti ja kestävästi. Saat vahvan ammatti-identiteetin ja halun tehdä töitä suomalaisen maaseudun hyväksi. Savoniasta valmistuneet agrologit ovat perinteisesti olleet huipputyytyväisiä opintoihinsa. Agrologiksi voit opiskella päiväopiskeluna tai työn ohessa.

Lehmiä laitumella.

Agrologi (ylempi AMK), maaseudun kehittäminen

Paranna tietojasi ja taitojasi mm. uudistavaan johtamiseen ja verkostomaiseen työskentelyyn liittyen. Koulutuksen suoritettuasi osaat tunnistaa maaseutuyritysten ja muiden organisaatioiden kehittämistarpeita, kehittää maaseutuyritysten liiketoimintaa ja luoda uusia liiketoimintamalleja.

Koulutusalan tarinoita

Lauri Vasalammen tarina

Voisi hyvin olla, että Lauri Vasalampi (23) olisi ollut jo muutaman vuoden isäntänä kinnulalaisella maitotilalla yhdessä veljensä kanssa ja opinnoiksi olisi riittänyt heti peruskoulun jälkeen suoritettu maatalousyrittäjän tutkinto Kpedussa Perhossa.

”Kyllähän se poltteli jäädä suoraan töihin, vaikka opettajatkin kannustivat jatkamaan agrologiksi.”

Sen verran puheet herättivät kiinnostusta, että aikansa hauduteltuaan Lauri haki ja sai opiskelupaikan, mutta siirsi aloitusta armeijan takia.

Opiskelijaelämää

Opiskelua Iisalmessa ja satelliiteissa

Luonnonvara-alaa opiskellaan Iisalmen monialaisella kampuksella. Kampus on noin 700 opiskelijan ja 70 työntekijän korkeakouluyhteisö. Monimuotototeutukseen voit osallistua myös satelliiteissa, joita järjestetään kysynnän mukaan Varkaudessa, Joensuussa ja Kymenlaaksossa.

Kaksi naista traktorissa.

Työelämään tiukasti kiinni

Savoniassa opiskelu on taatusti työelämäläheistä. Pääset tekemään erilaisia käytännön tehtäviä osana opintojasi joka vuosi. Yritykset tarjoavat opiskelijoille aitoja toimeksiantoja, joissa saat onnistumisen kokemuksia ja lisää ammattitaitoa.

Mies ja nainen tablet-tietokoneen kanssa.

Kansainvälisty maailmalla

Luonnonvara-alan opiskelu Savoniassa on luontevasti kansainvälistä. Kansainväliset verkostot ovatkin edellytys alan kehittämiselle. Halutessasi pääset sekä harjoitteluun että opiskelemaan ulkomaille. Tarjolla on myös kansainvälisiä projekteja.

Legendaarista! Savoniasta työllistyt yli 90 % varmuudella

Savoniassa tutkinnon suorittaneen on syytä hymyillä, koska työllistyneiden osuus on 90,4 prosenttia (Tilastokeskus: vuonna 2018 ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneet). Asetimme ammattikorkeakoulullemme kunnianhimoiset tavoitteet ja saavutimme ne erinomaisesti – myös opiskelijatyytyväisyydessä. Kaiken lisäksi tilastojen valossa suoritat Savoniassa tutkinnon ajallaan ja pääset nopeasti kiinni työelämään.

Millainen on sinun tarinasi?

Voit hakea agrologin AMK- ja YAMK-koulutuksiin kevään yhteishaussa 17.3.–31.3.2021. Hae opiskelemaan Opintopolussa ja koe luonnonvara-alan legendat!