Agrologiopiskelijoita pellolla.

Tällä MENOLLA EI RUOHO KELLASTU.*

*Agrologi pitää pyörät pyörimässä ja pellot vihreinä.

Luonnonvara-ala

Savonian agrologikoulutuksesta saat monipuoliset eväät luonnonvara-alan ammattilaiseksi.

Agrologina olet ruoantuotannon asiantuntija: tunnet maatalouden biologian, maaseutuelinkeinojen ja ympäristön välisen vuorovaikutuksen sekä maaseudun monipuolisen yritystoiminnan. Osaat hyödyntää työssäsi teknologiaa ja erilaisia tuotantovälineitä.

Tutkintoon voi sisällyttää myös hevostalouden opintoja.

Agrologiopiskelija navetassa.

Agrologi (AMK)

Agrologina olet ruoantuotannon, maaseutuelinkeinojen ja maatalousteknologian asiantuntija. Savonian agrologikoulutuksessa opiskelet kasvintuotantoa, kotieläintuotantoa, teknologiaa, bio- ja kiertotaloutta sekä maaseutuyrittäjyyttä. Lisäksi opit työskentelemään vastuullisesti ja kestävästi sekä hyödyntämään tarkoituksenmukaisia tuotantovälineitä ja teknologiaa.

Agrologiopiskelija ja traktori.

Agrologi (ylempi AMK), maaseudun kehittäminen

Agrologin ylempi ammattikorkeakoulututkinto kehittää tietotaitoasi uudistavan johtamisen, verkostomaisen työskentelyn ja maaseutuyrityksen liiketoiminnan uudistamisen alueilla.

Opinnoista varmuutta yrittäjyyteen ja työelämään – Teemun ja Pekan tarina

Hyvät taidot talouden hallintaan ja ympäri Suomen levittyvä verkosto saman alan ihmisiä jäävät pinkan päällimmäisiksi, kun keväällä valmistuneet agrologit Teemu Nousiainen (24) ja Pekka Savolainen (23) listaavat, mitä opinnoista Savonialla sai.

– Paljon valmiimpi nyt on yrittäjäksi kuin ennen opintoja. Erityisesti talousopetus on ollut todella hyvää, Pekka sanoo.

Opiskelijoita kasvitietoluokassa.

Opiskelua Iisalmessa ja satelliiteissa

Luonnonvara-alaa opiskellaan Iisalmen monialaisella kampuksella. Kampus on noin 700 opiskelijan ja 70 työntekijän korkeakouluyhteisö. Monimuotototeutukseen voit osallistua myös satelliiteissa, joita järjestetään kysynnän mukaan Varkaudessa, Joensuussa ja Kymenlaaksossa.

raviohjastaja_8032151183_o

Työelämään tiukasti kiinni

Savoniassa opiskelu on taatusti työelämäläheistä. Pääset tekemään erilaisia käytännön tehtäviä osana opintojasi joka vuosi. Yritykset tarjoavat opiskelijoille aitoja toimeksiantoja, joissa saat onnistumisen kokemuksia ja lisää ammattitaitoa.

Nine students sitting down in the stairs of Savonia's Campus heart.

Kansainvälisty maailmalla

Luonnonvara-alan opiskelu Savoniassa on luontevasti kansainvälistä. Kansainväliset verkostot ovatkin edellytys alan kehittämiselle. Halutessasi pääset sekä harjoitteluun että opiskelemaan ulkomaille. Tarjolla on myös kansainvälisiä projekteja.

Legendaarista! Savoniasta työllistyt yli 90 % varmuudella

Savoniassa tutkinnon suorittaneen on syytä hymyillä, sillä työllistyneiden osuus pian valmistumisen jälkeen on yli 90 prosenttia (Lähde: Tilastokeskus: vuonna 2018 ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneet).

84 % opiskelijoista on sitä mieltä, että opetuksen taso on meillä erityisen laadukasta.

Kaiken lisäksi tilastojen valossa suoritat tutkinnon tavoiteajassa, joten pääset nopeasti kiinni työelämään.

savonia_graphic_elements_7_black_rgb

Millainen on sinun tarinasi?

Agrologin koulutus valmistaa moneen! Voit työskennellä esimerkiksi maaseutuyrittäjänä, maanviljelijänä, asiantuntijana, hanketyöntekijänä tai myyntipäällikkönä. 

Täytä hakulomake Opintopolussa

Kysyttävää?

Petri Kainulainen
Koulutuspäällikkö