Agrologiopiskelijoita pellolla.

Luonnonvara-ala

Maailma tarvitsee muutakin kuin kaupunkeja.

Työtä maaseudun hyväksi!

Savonian agrologikoulutuksesta saat monipuoliset eväät luonnonvara-alan ammattilaiseksi.

Agrologina olet ruoantuotannon asiantuntija: tunnet maatalouden biologian, maaseutuelinkeinojen ja ympäristön välisen vuorovaikutuksen sekä maaseudun monipuolisen yritystoiminnan. Osaat hyödyntää työssäsi teknologiaa ja erilaisia tuotantovälineitä.

Tutkintoon voi sisällyttää myös hevostalouden opintoja.

Agrologiopiskelijoita traktorin edessä.

Agrologi (AMK)

Agrologina olet ruoantuotannon, maaseutuelinkeinojen ja maatalousteknologian asiantuntija. Savonian agrologikoulutuksessa opiskelet kasvintuotantoa, kotieläintuotantoa, teknologiaa, bio- ja kiertotaloutta sekä maaseutuyrittäjyyttä. Lisäksi opit työskentelemään vastuullisesti ja kestävästi sekä hyödyntämään tarkoituksenmukaisia tuotantovälineitä ja teknologiaa. 

Opiskelija työskentelee kotitoimistolla.

Agrologi (ylempi AMK), maaseudun kehittäminen

Agrologin ylempi ammattikorkeakoulututkinto kehittää tietotaitoasi uudistavan johtamisen, verkostomaisen työskentelyn ja maaseutuyrityksen liiketoiminnan uudistamisen alueilla.

Teemu ja Pekka

Opinnoista varmuutta yrittäjyyteen ja työelämään – Teemun ja Pekan tarina

Hyvät taidot talouden hallintaan ja ympäri Suomen levittyvä verkosto saman alan ihmisiä jäävät pinkan päällimmäisiksi, kun keväällä valmistuneet agrologit Teemu Nousiainen (24) ja Pekka Savolainen (23) listaavat, mitä opinnoista Savonialla sai.

– Paljon valmiimpi nyt on yrittäjäksi kuin ennen opintoja. Erityisesti talousopetus on ollut todella hyvää, Pekka sanoo.

Opiskelijoita luokassa Iisalmen kampuksella.

Opiskelua Iisalmessa ja satelliiteissa

Luonnonvara-alaa opiskellaan Iisalmen monialaisella kampuksella. Kampus on noin 700 opiskelijan ja 70 työntekijän korkeakouluyhteisö. Monimuotototeutukseen voit osallistua myös satelliiteissa, joita järjestetään kysynnän mukaan Varkaudessa, Joensuussa ja Kymenlaaksossa.

Työelämään tiukasti kiinni

Savoniassa opiskelu on taatusti työelämäläheistä. Pääset tekemään erilaisia käytännön tehtäviä osana opintojasi joka vuosi. Yritykset tarjoavat opiskelijoille aitoja toimeksiantoja, joissa saat onnistumisen kokemuksia ja lisää ammattitaitoa.

Kansainvälisty maailmalla

Luonnonvara-alan opiskelu Savoniassa on luontevasti kansainvälistä. Kansainväliset verkostot ovatkin edellytys alan kehittämiselle. Halutessasi pääset sekä harjoitteluun että opiskelemaan ulkomaille. Tarjolla on myös kansainvälisiä projekteja.

Legendaarista! Savoniasta työllistyt yli 90 % varmuudella

Savoniassa tutkinnon suorittaneen on syytä hymyillä, sillä työllistyneiden osuus pian valmistumisen jälkeen on yli 90 prosenttia (Tilastokeskus: vuonna 2018 ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneet).

84 % opiskelijoista on sitä mieltä, että opetuksen taso on meillä erityisen laadukasta.

Kaiken lisäksi tilastojen valossa suoritat tutkinnon tavoiteajassa, joten pääset nopeasti kiinni työelämään.

Millainen on sinun tarinasi?

Agrologin koulutus valmistaa moneen! Voit työskennellä esimerkiksi maaseutuyrittäjänä, maanviljelijänä, asiantuntijana, hanketyöntekijänä tai myyntipäällikkönä. 

Kysyttävää?

Petri Kainulainen
Koulutuspäällikkö