Luonnonvara-ala

#luonnonvara-ala

Agrologi – ruoantuotannon ammattilainen

Maailma tarvitsee muutakin kuin kaupunkeja. Liity maaseudun kasvuun!

Savonia-ammattikorkeakoulun agrologikoulutuksesta saat monipuoliset eväät luonnonvara-alan rautaiseksi ammattilaiseksi. Agrologina olet ruoantuotannon asiantuntija: tunnet maatalouden biologian, maaseutuelinkeinojen ja ympäristön välisen vuorovaikutuksen sekä maaseudun monipuolisen yritystoiminnan. Osaat hyödyntää työssäsi teknologiaa ja erilaisia tuotantovälineitä. Tutkintoon voi sisällyttää myös hevostalouden opintoja.  

Löydät meidät Facebookista Agrologiksi Savoniassa ja Instagramista @savonia_agrologi

Lue ajankohtaisia artikkeleita luonnonvara-alalta AgriFuture-blogista!

Agrologiopiskelijat toimittavat joka vuosi myös oman Meijän Luvalla -lehden.

Pellon tiivistymisen mittaamista

Agrologi (AMK), päivä- ja monimuotototeutus

Opit tuottamaan ruokaa ja luonnonvara-alan palveluita vastuullisesti ja kestävästi. Saat vahvan ammatti-identiteetin ja halun tehdä töitä suomalaisen maaseudun hyväksi. Savoniasta valmistuneet agrologit ovat perinteisesti olleet huipputyytyväisiä opintoihinsa. Agrologiksi voit opiskella päiväopiskeluna tai työn ohessa.

Lehmiä laitumella.

Agrologi (ylempi AMK), maaseudun kehittäminen

Paranna tietojasi ja taitojasi mm. uudistavaan johtamiseen ja verkostomaiseen työskentelyyn liittyen. Koulutuksen suoritettuasi osaat tunnistaa maaseutuyritysten ja muiden organisaatioiden kehittämistarpeita, kehittää maaseutuyritysten liiketoimintaa ja luoda uusia liiketoimintamalleja.

Koulutusalan tarinoita

Krista Tirrosen tarina

Opiskelen toista vuotta agrologiksi Savoniassa monimuotototeutuksella. Innostus ryhtyä luonnonvara-alan ammattilaiseksi syttyi jo lapsena aloitetun hevosharrastukseni pohjalta. Olen työskennellyt yksityisillä hevostalleilla ja ratsastuskouluissa hevosenhoitajana nuoresta saakka. Aiemmin olen suorittanut hevosenhoitajan opintoja sekä turvallisuusalan perustutkinnon ammattikoulussa.

Tällä hetkellä työskentelen opintojen ohella hevosenhoitajana Ranta-Toivalassa Tapsan tallilla. Minulla on takana jo kolme vuotta tässä työssä. Minua kiinnostavat kovasti maatalousalan neuvontatehtävät ja yrittäjyys; juuri näihin agrologiopinnot antavat mahtavan pohjan.

Opiskelijaelämää

Opiskelua Iisalmessa ja satelliiteissa

Luonnonvara-alaa opiskellaan Iisalmen monialaisella kampuksella. Kampus on noin 700 opiskelijan ja 70 työntekijän korkeakouluyhteisö. Monimuotototeutukseen voit osallistua myös satelliiteissa, joita järjestetään kysynnän mukaan Varkaudessa, Joensuussa ja Kymenlaaksossa.

Kaksi naista traktorissa.

Työelämään tiukasti kiinni

Savoniassa opiskelu on taatusti työelämäläheistä. Pääset tekemään erilaisia käytännön tehtäviä osana opintojasi joka vuosi. Yritykset tarjoavat opiskelijoille aitoja toimeksiantoja, joissa saat onnistumisen kokemuksia ja lisää ammattitaitoa.

Mies ja nainen tablet-tietokoneen kanssa.

Kansainvälisty maailmalla

Luonnonvara-alan opiskelu Savoniassa on luontevasti kansainvälistä. Kansainväliset verkostot ovatkin edellytys alan kehittämiselle. Halutessasi pääset sekä harjoitteluun että opiskelemaan ulkomaille. Tarjolla on myös kansainvälisiä projekteja.

Millainen on sinun tarinasi?

Voit hakea agrologin AMK- ja YAMK-koulutuksiin kevään yhteishaussa 17.3.–31.3.2021. Hae opiskelemaan Opintopolussa ja koe luonnonvara-alan legendat!