Kaksi viulistia ja pianisti harjoittelevat.

Musiikki ja tanssi

Maailma tarvitsee elämyksiä ja ideoita.

Tulevaisuuden tekijäksi taiteen kentälle!

Maailma tarvitsee taiteen tekijöitä. Ihastuta musiikin ja tanssin voimalla! Kulttuuriala avaa ovet musiikin ja tanssin maailmaan, jossa inspiraatio loistaa. Kouluttaudu opettajaksi ja kulttuurialan osaajaksi taiteen kansainväliselle kentälle.

Rumpali säätää rumpusettiä.

Musiikkipedagogi (AMK)

Työelämäläheinen koulutus antaa sinulle laajan pohjan monipuolisiin työtehtäviin. Opinnoista saat erinomaiset pedagogiset tiedot ja taidot, vahvat instrumenttitaidot sekä osaamisen luovaan musiikin tuottamiseen.

Tanssinopettaja opiskelija tanssisalissa.

Tanssinopettaja (AMK)

Tanssinopettajan koulutuksessa yhdistyvät käytännönläheisyys, kansainvälisyys ja luonteva yhteistyö muiden alojen opiskelijoiden kanssa. Savoniasta saat vahvat pedagogiset valmiudet, tekniset ja ilmaisulliset taidot sekä yleisen pedagogisen pätevyyden, joka on vahva valtti työelämässä.

Viulistit tutkailevat nuotteja sohvalla.

Taidepedagogiikka (YAMK)

Savoniassa on vahva taidepedagogiikan osaaminen ja valmistuvat asiantuntijamme saavat monipuolisen osaamisen taidepedagogiikan kentältä. Savonia Master Schoolissa voit opiskella tanssinopettaja YAMK ja musiikkipedagogi YAMK -tutkinnot.

Opiskelijahaalarit.

Opiskelijaelämää

Savonian musiikin- ja tanssinopettajaopiskelijoiden opiskelijayhdistys Tempo ry edistää opiskelijoidensa etuja, lisää vuorovaikutusta eri linjojen välille ja järjestää tapahtumia.

Kuva oppeerasta Koirien Kalevala vuodelta 2017.

Tapahtumat

Esiintyminen on tärkeä osa kulttuurialan opintoja. Osana opintojaan opiskelijat pääsevät suunnittelemaan ja toteuttamaan tanssiesityksiä, konsertteja ja muita kulttuuritapahtumia, joista yleisö voi nauttia.

Tanssinopettajaopiskelijat tanssisalissa.

Musiikki ja tanssi somessa

Tutustu opiskeluun ja Savonian musiikin ja tanssin toimintaan somessa!

Kari opiskelee musiikkipedagogiksi.

Kohti unelma-ammattia – Kari opiskelee musiikkipedagogiksi

”Opiskelu Savoniassa on ollut työntäyteistä. Olen kuitenkin pitänyt opinnoistani paljon ja on innostavaa tietää olevansa matkalla kohti unelma-ammattiaan. Luokallamme on erittäin hyvä ryhmähenki ja se on auttanut jaksamaan eteenpäin.

Opintoihini kuuluu esimerkkisi: pianotunteja, laulutunteja, pedagogisia opintoja, perehtymistä bändisoittimiin, musiikin tuottamista, musiikin johtamista, yhteismusisointia, musiikin historiaa, musiikin teoriaa ja harjoittelua.”

MusiTa-harjoituskoulu

MusiTa-harjoituskoulu on Savoniassa opiskelevien musiikkipedagogien harjoituskoulu. Koulussa musiikkipedagogiopiskelijat harjoittelevat soiton opettamista, Savonia-ammattikorkeakoulun opettajien ohjauksessa.

Harjoituskouluun voi hakea harjoitusoppilaaksi. Harjoitusoppilaana voit opiskella eri instrumentteja, kuten laulu, piano, viulu, klarinetti, huilu, sähkökitara, sähköbasso, rummut ja saksofoni. Instrumenttitarjonta vaihtelee vuosittain. Opetusta tarjotaan sekä klassisessa että rytmimusiikissa.

Haku lukuvuoden 2023-2024 opetukseen on 5.5.-22.8.2023.

Viulisti.

Kuopion Musiikkikeskus kotipesänä

Musiikkia ja tanssia opiskellaan Musiikkikeskuksen tiloissa, Kuopion keskustan kupeessa. Studio- ja salitiloja on myös Kotkankalliolla, Hermannin saleilla ja Haapakulmassa. Esityksiä järjestetään lisäksi Sotkulla, joka on ”black box” -tila teatteritekniikalla.

Musiikin opiskelijat treenitilan sohvalla.

Työelämään tiukasti kiinni

Kuopiossa toimivan runsaslukuisen ammattilaisjoukon ansiosta saat jo opintojesi aikana hyvän tuntuman alan työelämään. Kuopio on vireä kulttuurikaupunki, Itä-Suomen musiikkielämän keskus ja oikea tanssin kaupunki.

Opiskelijaryhmä Kampussydämen katsomossa.

Kansainvälisty maailmalla

On tärkeää, että saat jo opintojen aikana ymmärrystä ja kohtaamisia kansainvälisessä työelämässä. Voit suorittaa osan tutkinnostasi ulkomailla joko opiskellen tai harjoitellen. Opinnoissasi tapaat myös lukuisia ulkomaalaisia opettajia ja asiantuntijoita.

Legendaarista! Savoniasta työllistyt yli 90 % varmuudella

Savoniassa tutkinnon suorittaneen on syytä hymyillä, sillä työllistyneiden osuus pian valmistumisen jälkeen on yli 90 prosenttia (Tilastokeskus: vuonna 2018 ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneet).

84 % opiskelijoista on sitä mieltä, että opetuksen taso on meillä erityisen laadukasta.

Kaiken lisäksi tilastojen valossa suoritat tutkinnon tavoiteajassa, joten pääset nopeasti kiinni työelämään.

Millainen on sinun tarinasi?

Kouluttaudu pedagogiksi ja kulttuurialan osaajaksi taiteen kansainväliselle kentälle.

Kysyttävää?

Sari Mokkila-Karttunen
Koulutuspäällikkö