Muotoilun koulutus

#muotoilu #kulttuuriala

Muotoilijan kädenjälki näkyy kaikkialla

Maailma tarvitsee uutta muotoilua, rohkeita tuoteideoita ja palveluinnovaatioita. Vapauta luova pääomasi! Muotoilun koulutus avaa ovet maailmaan, jossa tulevaisuuden kysymykset ratkotaan luovuudella. Kouluttaudu muotoilun moniosaajaksi käytännönläheisesti yhteistyökumppaneiden kanssa. Valmistuttuasi osaat suunnitella ja kehittää tuotteita, ympäristöjä sekä palveluja. Tutkintonimikkeesi on muotoilija (AMK) tai muotoilija (ylempi AMK). 

Löydät meidät Instagramista @savonia_muotoilu

Tyttö kirjoittamassa vihkoon.

Muotoilija (AMK), päivätoteutus

Savoniassa sinusta tulee aktiivinen muotoilualan ammattilainen. Hallitset suunnitteluprosessin, visuaalista ilmaisua ja erilaisia valmistustekniikoita. Opit myös kestävän kehityksen sekä liiketoiminnan merkityksen osana muotoilijan työtä. Opiskelijana pääset heti kiinni käytännön tekemiseen. 

Muotoilijan suunnitelmia pöydällä.

Muotoilija (AMK), monimuotototeutus

Savoniassa monimuotoryhmän ammattiopinnot painottuvat palvelumuotoiluun. Valmistuttuasi hallitset suunnitteluprosessin, visuaalista ilmaisua ja eri valmistustekniikoita. Opit myös kestävän kehityksen sekä liiketoiminnan merkityksen osana palvelumuotoilijan työtä.

Koulutusalan tarinoita

Nico Uusitalon tarina

Olen 24-vuotias ja opiskelen teollista muotoilua nyt kolmatta vuotta. Tein ennen graafisen suunnittelijan töitä itseoppineena, mutta halusin laajentaa osaamistani ja päästä suunnittelemaan myös fyysisiä tuotteita, kuten valaisimia ja huonekaluja.

Päädyin opiskelijaksi Savoniaan, koska se oli minulle sijainniltaan paras paikka alan opiskeluun. Savoniassa parasta on opiskelijoiden yhteisö; muotoilijat ovat kuin yhtä perhettä, vaikka suuntautumisala olisi toinen tai emme tuntisikaan vielä niin hyvin. Opinnoista on ollut paljon hyötyä ja olen kehittynyt suunnittelijana koko ajan.

Iso joukko ihmisiä kampuksella.

Microkadun kampus kotipesänä

Muotoilua opiskellaan upouusissa tiloissa Microkadun kehittyvällä kampuksella Kuopiossa. Kampus ja opiskelijat ovat tärkeänä osana Savilahden alueen kehittyvää yritys-, yrittäjyys- ja opiskelukeskeistä aluetta.

Muotoilun opiskelijoita.

Työelämään tiukasti kiinni

Savoniassa opiskelu on taatusti työelämäläheistä. Työelämän projektit valmentavat sinua sekä muotoilualan asiantuntijatehtäviin että työelämään. Todellisissa toimeksiannoissa saat onnistumisen kokemuksia ja ammattitaitoa.

Mies ja nainen tablet-tietokoneen kanssa.

Kansainvälisty maailmalla

On tärkeää, että saat jo opintojen aikana ymmärrystä ja kohtaamisia kansainvälisessä työelämässä. Opiskelu ulkomailla tuo lisäarvoa tutkintoosi ja monipuolistaa mahdollisuuksiasi. Myös harjoittelusi voit suorittaa maailmalla.

Legendaarista! Savoniasta työllistyt yli 90 % varmuudella

Savoniassa tutkinnon suorittaneen on syytä hymyillä, koska työllistyneiden osuus on 90,4 prosenttia (Tilastokeskus: vuonna 2018 ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneet). Asetimme ammattikorkeakoulullemme kunnianhimoiset tavoitteet ja saavutimme ne erinomaisesti – myös opiskelijatyytyväisyydessä. Kaiken lisäksi tilastojen valossa suoritat Savoniassa tutkinnon ajallaan ja pääset nopeasti kiinni työelämään.

Millainen on sinun tarinasi?

Voit hakea muotoilijan AMK- ja YAMK-koulutuksiin kevään yhteishaussa 17.3.–31.3.2021. Hae opiskelemaan Opintopolussa ja koe muotoilualan legendat!