Muotoilun alan opiskelija.

Tällä menolla maailmasta
tulee toimivampi.*

*Muotoilija muuttaa maailmaa asia kerrallaan.

Muotoilun koulutus

Muotoilun koulutus avaa ovet maailmaan, jossa tulevaisuuden kysymykset ratkotaan luovuudella. Kouluttaudu muotoilun moniosaajaksi käytännönläheisesti yhteistyökumppaneiden kanssa!

Muotoilun päivätoteutuksessa voit sisällyttää opintoihisi korumuotoilua, vaatetusmuotoilua, teollista muotoilua, palvelumuotoilua ja sisustusarkkitehtuuriopintoja. Monimuotototeutus painottuu palvelumuotoiluun.

Opiskelijat mittaavat kangasta.

Muotoilija (AMK), päivätoteutus

Savoniassa sinusta tulee aktiivinen muotoilualan ammattilainen. Hallitset suunnitteluprosessin, visuaalista ilmaisua ja erilaisia valmistustekniikoita. Opit myös kestävän kehityksen sekä liiketoiminnan merkityksen osana muotoilijan työtä. Opiskelijana pääset heti kiinni käytännön tekemiseen.

Opiskelija nojaa sermiin.

Muotoilija (AMK), palvelumuotoilu, monimuotototeutus

Savoniassa monimuotoryhmän ammattiopinnot painottuvat palvelumuotoiluun. Valmistuttuasi hallitset suunnitteluprosessin, visuaalista ilmaisua ja eri valmistustekniikoita. Opit myös kestävän kehityksen sekä liiketoiminnan merkityksen osana palvelumuotoilijan työtä.

Opiskelija pitelee Savonian kahvikuppia kädessään.

Muotoilija (ylempi AMK), Innovaatiotoiminnan asiantuntija

Innovaatiotoiminnan asiantuntija (YAMK) -tutkinto-ohjelmassa syvennyt liiketoimintamahdollisuuksien kehittämiseen innovaatioprosessiopintojen avulla. Keskeisiä teemoja ovat asiakastarpeen tunnistaminen, asiakasymmärrys ja myyntitaidot.

”Luota omaan juttuusi” – Maija opiskelee muotoilijaksi

”Olen jo aivan lapsesta asti ollut luova persoona ja tykännyt puuhailla kaikkea luovaa. Lukion jälkeen en kuitenkaan ollut varma, mitä haluaisin tulevaisuudessa tehdä, joten pidin välivuoden. Se oli minulle juuri oikea ratkaisu, sillä sen aikana löysin muotoilun opinnot. Ilman välivuotta, olisin saattanut päätyä opiskelemaan ihan toisenlaista alaa.

Muotoilun opiskelu riippuu paljolti siitä, mihin opinnoissa erikoistuu. Sisustusarkkitehtuurissa opinnot tapahtuvat pääosin tietokoneella. Opettelemme käyttämään erilaisia mallinnus- ja visualisointiohjelmia ja myös Adoben ohjelmat tulevat tutuksi. Projektikursseille on usein myös oikeita asiakkaita, joten jo opintojen aikana saa kosketuksen työelämään.”

Kampuskirjasto ja kahvila.

Microkadun kampus kotipesänä

Muotoilua opiskellaan upouusissa tiloissa Microkadun kehittyvällä kampuksella Kuopiossa. Kampus ja opiskelijat ovat tärkeänä osana Savilahden alueen kehittyvää yritys-, yrittäjyys- ja opiskelukeskeistä aluetta.

Opiskelija istuu kirjaston työpisteellä ja työskentelee kannettavalla tietokoneella.

Työelämään tiukasti kiinni

Savoniassa opiskelu on taatusti työelämäläheistä. Työelämän projektit valmentavat sinua sekä muotoilualan asiantuntijatehtäviin että työelämään. Todellisissa toimeksiannoissa saat onnistumisen kokemuksia ja ammattitaitoa.

Opiskelijoita kirjastossa

Kansainvälisty maailmalla

On tärkeää, että saat jo opintojen aikana ymmärrystä ja kohtaamisia kansainvälisessä työelämässä. Opiskelu ulkomailla tuo lisäarvoa tutkintoosi ja monipuolistaa mahdollisuuksiasi. Myös harjoittelusi voit suorittaa maailmalla.

Legendaarista! Savoniasta työllistyt yli 90 % varmuudella

Savoniassa tutkinnon suorittaneen on syytä hymyillä, sillä työllistyneiden osuus pian valmistumisen jälkeen on yli 90 prosenttia (Lähde: Tilastokeskus: vuonna 2018 ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneet).

84 % opiskelijoista on sitä mieltä, että opetuksen taso on meillä erityisen laadukasta.

Kaiken lisäksi tilastojen valossa suoritat tutkinnon tavoiteajassa, joten pääset nopeasti kiinni työelämään.

savonia_graphic_elements_7_black_rgb

Millainen on sinun tarinasi?

Muotoilijan kädenjälki näkyy kaikkialla. Kouluttaudu muotoilun moniosaajaksi!

Täytä hakulomake Opintopolussa

Kysyttävää?

Sari Mokkila-Karttunen
Koulutuspäällikkö