Huippu-urheilu ja opiskelu

Oletko kansallisella tasolla menestynyt ja kansainväliseen menestykseen pyrkivä urheilija ja haluat tehokkaan harjoittelun lisäksi opiskella itsellesi korkeakoulututkinnon? Mikäli tunnistat itsesi tästä, sinun kannattaa harkita opiskelijaksi hakeutumista Savonia-ammattikorkeakouluun ja sen jälkeen Urheiluakatemiaopiskelijaksi.Kuopion alueen urheiluakatemia tukee, kannustaa ja myötävaikuttaa huippu-urheilijan urakehitystä ja urheilijan henkistä ja fyysistä kasvua. Urheiluakatemia mahdollistaa urheilijan päivittäisharjoittelun ja tukipalveluiden hyödyntämisen.

Huippu-urheilijan opiskelu Savoniassa

Savonia-ammattikorkeakoululla on menestyksekkäät perinteet huippu-urheilijoiden kouluttamisesta ja Urheiluakatemiaan liittymisen myötä huippu-urheilijan opiskelun tukeminen on edelleen kehittynyt. Vastuu opiskelusta on opiskelijalla itsellään eikä tutkintovaatimuksista voida tinkiä, mutta koulutuksen järjestelyissä pyritään mahdollisuuksien mukaan huomioimaan urheilun asettamat rajoitukset.

Kun haet Savoniaan, varmista, miten hyvin tutkinto-ohjelma soveltuu opiskelijalle, joka ei aina pääse osallistumaan oppitunneille. Opiskelusuunnitelman laatiminen voi olla haasteellisempaa esim. sosiaali- ja terveysalan tutkinto-ohjelmissa. Joissakin tutkinto-ohjelmissa (esim. liiketalous) opetussuunnitelma taas mahdollistaa erittäin hyvin huippu-urheilun ja opiskelun yhteensovittamisen.

Urheiluakatemiassa tapahtuvaa huippu-urheilua ja valmentautumista voi hyväksilukea valinnaiseen osaan opiskelijan tutkintoa.

Lisätietoa:

www.kuopionalueenurheiluakatemia.fi
Savonian opinto-ohjaaja Pirjo Venhovaara, p. 044 785 5009

Tutustu blogiin

Opiskelijoidemme kokemuksia opintojen ja urheilun yhdistämisestä voit lukea blogista >>

Teemme myös sponsorointiyhteistyötä alueen johtavien urheiluseuran kanssa, jolloin yhteistyö voi olla myös hieman viihteellisempää, katso video alla 😉

Katso video Youtubessa.