Löydä koulutusalasi!

Savoniassa voit opiskella kuudella eri koulutusalalla.

Kuusi koulutusalaa

Savonia on yksi Suomen monialaisimmista ammattikorkeakouluista.

Meillä voit opiskella korkeakoulututkinnon kuudella eri alalla ja yhdistää tutkintoosi opintoja eri alojen tarjonnasta.

Tutustu Savoniaan ja löydä oma alasi!

Opiskelijoita ja post-it-lappuja pöydän ääressä.

Liiketalouden ala

Maailma tarvitsee rahan liikettä. Vastaa osaajien kysyntään! Liiketalouden ala tarjoaa laajat menestymisen mahdollisuudet. Osaajille on tarvetta kaikilla toimialoilla sekä kaikenlaisissa yrityksissä ja yhteisöissä.

Agrologiopiskelijat tutkimassa tablettitietokonetta.

Luonnonvara-ala

Maailma tarvitsee muutakin kuin kaupunkeja. Liity maaseudun kasvuun! Osaajille on tarjolla töitä perinteisillä, mutta nopeasti kehittyvillä aloilla. Käytännönläheinen, monipuolinen, mielenkiintoinen ja vahvasti tulevaisuuteen suuntautuva ala odottaa asiantuntijoita.

Opiskelijat istuvat kahvilla.

Matkailu- ja ravitsemisala

Maailma tarvitsee leipää ja sirkushuveja. Loista laaja-alaisilla taidoilla! Matkailu- ja ravitsemisalan ammattitaitoiselle työvoimalle on kysyntää nyt ja tulevaisuudessa. Monipuolinen ala tarjoaa mahdollisuuden kehittää osaamista, toimia yrittäjänä ja työskennellä kansainvälisissä tehtävissä.

Muotoilun opiskelijat työskentelevät mallipajassa.

Muotoilun koulutus

Maailma tarvitsee elämyksiä ja ideoita. Vapauta luova pääomasi! Muotoilun koulutus avaa ovet maailmaan, jossa tulevaisuuden kysymykset ratkotaan luovuudella. Kouluttaudu muotoilun moniosaajaksi käytännönläheisesti yhteistyökumppaneiden kanssa. 

Viulisti.

Musiikki ja tanssi

Maailma tarvitsee elämyksiä ja ideoita. Vapauta Maailma tarvitsee taiteen tekijöitä. Ihastuta musiikin ja tanssin voimalla! Kulttuuriala avaa ovet musiikin ja tanssin maailmaan, jossa inspiraatio loistaa. Kouluttaudu opettajaksi ja kulttuurialan osaajaksi taiteen kansainväliselle kentälle.

Terveydenhoitajaopiskelijat ja vauvanukke.

Sosiaali- ja terveysala

Maailma tarvitsee välittämistä. Suuntaa Maailma tarvitsee välittämistä. Suuntaa ihmisten pariin! Sosiaali- ja terveysala tarvitsee aina osaajia ja tarjoaa elinikäisiä urakehitysmahdollisuuksia. Kouluttaudu nykyaikaisissa oppimisympäristöissä ja käytännön harjoitteluissa.

Rakennusmestarit tutkivat piirustuksia rakennustyömaalla.

Tekniikan ala

Maailma tarvitsee kekseliäisyyttä. Ratkaise maapallon tulevaisuus! Tekniikan alalle tarvitaan jatkuvasti syvällistä ammattiosaamista sekä uusia ideoita. Valmistuttuasi sijoitut laaja-alaisesti asiantuntija- ja esimiestehtäviin.