Löydä koulutusalasi!

Savoniassa voit opiskella kuudella eri koulutusalalla.

Kuusi koulutusalaa

Savonia on yksi Suomen monialaisimmista ammattikorkeakouluista. Meillä voit opiskella korkeakoulututkinnon kuudella eri alalla, ja yhdistää tutkintoosi myös opintoja eri alojen tarjonnasta.

Opiskelijoita keskustelemassa nojatuoleilla.

Liiketalouden ala

Maailma tarvitsee rahan liikettä. Vastaa osaajien Liiketalouden ala tarjoaa laajat menestymisen mahdollisuudet. Osaajille on tarvetta kaikilla toimialoilla sekä kaikenlaisissa yrityksissä ja yhteisöissä.

Kaksi naista traktorissa.

Luonnonvara-ala

Maailma tarvitsee muutakin kuin kaupunkeja. Liity maaseudun kasvuun! Osaajille on tarjolla tsee muutakin kuin kaupunkeja. Liity maaseudun kasvuun! Osaajille on tarjolla töitä perinteisillä, mutta nopeasti kehittyvillä aloilla. Käytännönläheinen, monipuolinen, mielenkiintoinen ja vahvasti tulevaisuuteen suuntautuva ala odottaa asiantuntijoita.

Nuoria ravintolapöydän ääressä.

Matkailu- ja ravitsemisala

Maailma tarvitsee leipää ja sirkushuveja. Loista laaja-alaisilla taidoilla! Matkailu- ja ravitsemisalan ammattitaitoiselle työvoimalle on kysyntää nyt ja tulevaisuudessa. Monipuolinen ala tarjoaa mahdollisuuden kehittää osaamista, toimia yrittäjänä ja työskennellä kansainvälisissä tehtävissä. 

Vaatetusmuotoilun opiskelija pukemassa mallinukkea.

Muotoilu

Kouluttaudu muotoilun moniosaajaksi käytännönläheisesti kumppaneiden kanssa. Valmistuttuasi osaat suunnitella ja kehittää tuotteita, ympäristöjä sekä palveluja. 

Kolme naista soittamassa omia instrumenttejaan.

Musiikki ja tanssi

Maailma tarvitsee elämyksiä ja ideoita. Vapauta luova pääomasi! Kulttuuriala avaa ovet musiikin ja tanssin maailmaan, jossa tulevaisuuden kysymykset ratkotaan luovuudella.

Hoitajaopiskelija riisuu kasvomaskiaan.

Sosiaali- ja terveysala

Maailma tarvitsee välittämistä. Suuntaa ihmisten pariin! Sosiaali- ja terveysala tarvitsee aina osaajia ja tarjoaa elinikäisiä urakehitysmahdollisuuksia. Kouluttaudu asiantuntevan henkilöstön johdolla nykyaikaisissa oppimisympäristössä ja käytännön harjoitteluissa.

Opiskelijoita hitsauslasit päässä.

Tekniikan ala

Ratkaise maapallon tulevaisuus! Insinöörin, rakennusarkkitehdin ja rakennusmestarin tehtäväkentälle kaivataan jatkuvasti syvällistä ammattiosaamista sekä uusia ideoita.