Hae uusi yhteisö

#SavonianAlumni

Tule meille alumniksi

Savoniasta valmistuneet opiskelijamme ovat alumneja. Kun tulet mukaan alumnitoimintaan, saat tietoa ammattikorkeakoululla järjestettävistä mielenkiintoisista tapahtumista, täydennyskoulutusmahdollisuuksista ja erikoistumisopinnoista.

Haluamme pitää yhteyttä omiin valmistuneisiin opiskelijoihimme ja samalla tarjota mahdollisuuksia verkostoitua muiden alumnien kanssa. Alumnitoimintaan liittyminen on maksutonta ja se ei sido sinua mihinkään.

Alumnina pääset kertomaan opinnoistasi ja työelämästäsi

Keräämme nettisivuillemme uratarinoita, joista moni innostuu. Tutustu alumniemme uratarinoihin.

Kerrothan oman tarinasi meille! Jaamme mielellämme tarinoita alumniemme opiskelukokemuksista, urasta ja työelämästä. Tarinat auttavat myös uusia hakijoita opiskelupaikan valinnassa. Lähetä tarinasi kuvan kera osoitteeseen: viestintapalvelut@savonia.fi

Tarinassa voit kertoa esim.

  • Mitä opiskelit?
  • Miksi hait opiskelemaan ko. alaa?
  • Mitä tykkäsit opiskelusta Savoniassa?
  • Miten työn ja opiskelun yhteensovittaminen sujui?
  • Mitä hyötyä opinnoista on ollut työssäsi?
  • Hyviä vinkkejä tuleville opiskelijoille?

Tarinoiden ohella myös alumniemme videot saavat paljon tykkäyksiä. Jos innostut tekemään My Day -tyyppisen videon vaikkapa työstäsi, niin ole rohkeasti yhteydessä viestintäpalveluihin. Voimme järjestää jopa kuvaajan avuksesi.

Liity Savonian Alumnit Facebook-ryhmään, josta löydät muita Savonian alumneja ja voit verkostoitua monipuolisesti eri alojen alumnien kanssa, linkittää tapahtumia tai muita vinkkejä ryhmän muille jäsenille.

Jaa Instagramissa työelämäsi kohokohtia #savonianalumni -hashtagilla ja autat siten yrityksiä ja muita alumneja löytämään sinut. Tsekkaa myös LinkedIn-sivusto ja liity siellä seuraajien joukkoon sekä alumniksi.

Alumnirekisterin avulla alumnit saavat tietoa ammattikorkeakoululla järjestettävistä tapahtumista, koulutuksen kehittymisestä, täydennyskoulutusmahdollisuuksista ja erikoistumisopinnoista.

Verkostoituminen kannattaa

Verkoston rakentaminen ja aktiivinen yhteydenpito omiin opiskeluaikaisiin opiskelijakavereihin kannattaa. Mikäli olet halukas järjestämään luokkakokouksen, otathan yhteyttä. Me autamme mielellämme tilaisuuksien järjestelyissä.

Savonian alumnitoimintaa ylläpitää korkeakoulupalvelut (ura- ja rekrytointipalvelut) yhdessä koulutusalojen kanssa. Kun yhteisösi tai yritykseni tarvitsee osaavia harjoittelijoita, opinnäytetyöhankkeiden toteuttajia tai työntekijöitä, voit kertoa siitä maksutta opiskelijatöihin.fi -palvelussa.

Kehitä osaamistasi

Alumnina autamme sinua kehittämään osaamistasi mm. podcastien avulla. Vinkkaamme myös ajankohtaisista webinaareista ja koulutuksista.

Uraseurantakyselystä tietoa alumnien urakehityksestä

Ammattikorkeakoulujen uraseurantaa tehdään viisi vuotta aiemmin AMK- tai YAMK-tutkinnon suorittaneille. Kyselyn tarkoituksena on selvittää ammattikorkeakouluista valmistuneiden työuria, työmarkkinatilannetta ja tyytyväisyyttä suorittamaansa tutkintoon. Kysely toteutetaan vuosittain loka-marraskuun aikana.

Savoniasta valmistuneet tyytyväisiä tutkintoonsa

Viimeisimpään vuonna 2020 tehtyyn kyselyyn vastasi 737 Savoniasta vuonna 2015 valmistunutta alumnia. Savoniasta valmistuneet ovat erittäin tyytyväisiä tutkintoonsa ja kokevat osaamisensa vastaavan hyvin sen hetkisen työnsä vaatimuksia. Valtakunnallisessa vertailussa mm. Savonian ensihoitajat sekä kone-, tieto- ja ympäristötekniikan insinöörit olivat Suomen tyytyväisimpiä tutkintoonsa.

Voit tutustua tarkemmin uraseurantakyselyn tuloksiin ja vertailuihin opetushallinnon tilastopalvelu Vipusessa.

https://app.powerbi.com/view?r=eyJrIjoiZDk5MmY2MzQtY2E1Ni00MGE4LTg5OWUtNzUwZDJjYTIxNGRmIiwidCI6IjkxMDczODlkLTQ0YjgtNDcxNi05ZGEyLWM0ZTNhY2YwMzBkYiIsImMiOjh9