Valintakoe

#savoniaAMK

Tervetuloa AMK-valintakokeeseen Savonia-ammattikorkeakouluun, Microkadun kampukselle

Valintakoekutsuna toimii QR-koodi, jonka saat tekstiviestillä ja sähköpostilla 26.5.2021. Säilytä koodi, tarvitset sitä kokeeseen tullessasi. QR-koodin saat myös kirjautumalla oma opintopolku.fi –palveluun.  

QR-koodista näet oman kokeesi ajan ja koetilan. Kokeesi on joko aamupäivällä tai iltapäivällä 31.5.-8.6.2021 välisenä aikana. Koeaikaa ei voi muuttaa.  

Myöhästyneitä hakijoita ei oteta kokeeseen. Tule ajoissa, jotta löydät oikean oven. Alla on kartta, josta näet A-oven sijainnin. Valintakoepäivänä parkkitalo on auki ja se on ilmainen.  

Huomioithan jo rakennuksen ulkopuolella turvavälit. Pidä kasvomaski paikoillaan koko ajan, jonka olet kampuksen sisällä (pois lukien se hetki, kun sinut tunnistetaan). Sairaana tai edes vähäoireisena et voi osallistua valintakokeeseen. 

Valintakokeen teet omalla kannettavalla tietokoneellasi valvotusti ammattikorkeakoulun tiloissa. Tarvitset kokeessa vaatimukset täyttävän tietokoneen. Jos sinulla ei ole mukana toimivaa tietokonetta, et voi osallistua kokeeseen. 

Älä ota kokeeseen mukaan mitään ylimääräistä. Jätä esim. älykello kotiin. Tarvittavat lääkkeet, juomapullon sekä mahdolliset eväät voit ottaa mukaan kokeeseen, näytä ne valvojalle ennen koetilaan siirtymistä.

Henkilöllisyytesi tarkistetaan valintakokeen yhteydessä. Henkilöllisyyden voi todistaa voimassa olevalla kuvallisella henkilöllisyystodistuksella. Ilman henkilöllisyystodistusta et voi osallistua valintakokeeseen. Hyväksyttäviä todistuksia ovat seuraavat: 

 • passi 
 • poliisin myöntämä suomalainen, kuvallinen henkilökortti 
 • suomalainen ajokortti 
 • kuvallinen KELA-kortti 
 • kuvallinen EU/ETA-maan henkilökortti 

AMK-valintakokeessa testataan korkeakouluvalmiuksia, siihen ei ole ennakkomateriaalia.  

Tarkemmat tiedot AMK-valintakokeesta, vaatimukset tietokoneelle ja muut valintakokeeseen liittyvät ohjeet löydät ammattikorkeakouluun.fi -sivustolta.

Valintakoepäivän ohjeet:

 1. Saavu koepaikalle QR-koodissasi mainittuna ajankohtana. Sinulla tulee olla mukana toimiva tietokone ja voimassa olevan virallinen henkilöllisyystodistus, sekä QR-koodi.  
 1. Mene jonoon A-ovelle (Microkatu 1).  Huomioi turvavälit muihin jonottajiin ja pidä maskia. Ovella oleva henkilö päästää sinut sisään. 
 1. Sinut ohjataan aulaan odottamaan tunnistautumista. Pidä maskia ja turvavälit muihin henkilöihin.  
 1. Ota esille henkilöllisyystodistus ja QR-koodi. 
 1. Kaikki samaan tilaan koetta tekemään tulevat hakijat kutsutaan tunnistautumiseen yhtä aikaa koetilan värin mukaan. Sinut tunnistetaan QR-koodin ja henkilöllisyystodistuksen avulla.  
 1. Kun sinut on tunnistettu, jää odottamaan aulaan. Kun kaikki samaan tilaan tulevat hakijat on tunnistettu, valvojat vievät teidät hakijat koetilaan jonossa. Muista turvavälit. 
 1. Koetilassa istu paikalle, joka on merkitty kynällä ja paperilla. Tiloissa on huomioitu turvavälit.  
 1. Sammuta oma puhelin ja laita se pöydälle näkyviin. Avaa oma tietokoneesi ja seuraa valvojan antamia ohjeita. 

Savonia Kampuskarttaa valintakoe 2021
Savonian Kampuskartta valintakoe 2021

Savonian Kampuskartta valintakoe 2021 (pdf)