Valintakoe

#savoniaAMK

Tervetuloa AMK-valintakokeeseen Savonia-ammattikorkeakouluun, Microkadun kampukselle

Valintakoekutsuna toimii QR-koodi, jonka saat tekstiviestillä ja sähköpostilla 27.10.2021. Säilytä koodi, tarvitset sitä kokeeseen tullessasi. QR-koodin saat myös kirjautumalla oma opintopolku.fi –palveluun.  

QR-koodista näet oman kokeesi ajan ja koetilan. Kokeesi on aamupäivällä 1.-4.11.2021 välisenä aikana. Koeaikaa ei voi muuttaa.  

Myöhästyneitä hakijoita ei oteta kokeeseen. Tule ajoissa, jotta löydät oikean oven. Alla on kartta, josta näet A-oven sijainnin. Valintakoepäivänä parkkitalo on auki ja se on ilmainen.  

Pidä kasvomaski paikoillaan koko ajan, jonka olet kampuksen sisällä (pois lukien se hetki, kun sinut tunnistetaan). Sairaana tai edes vähäoireisena et voi osallistua valintakokeeseen. 

Valintakokeen teet omalla kannettavalla tietokoneellasi valvotusti ammattikorkeakoulun tiloissa. Tarvitset kokeessa vaatimukset täyttävän tietokoneen. Jos sinulla ei ole mukana toimivaa tietokonetta, et voi osallistua kokeeseen. 

Älä ota kokeeseen mukaan mitään ylimääräistä. Jätä esim. älykello kotiin. Tarvittavat lääkkeet, juomapullon sekä mahdolliset eväät voit ottaa mukaan kokeeseen, näytä ne valvojalle ennen koetilaan siirtymistä.

Henkilöllisyytesi tarkistetaan valintakokeen yhteydessä. Henkilöllisyyden voi todistaa voimassa olevalla kuvallisella henkilöllisyystodistuksella. Ilman henkilöllisyystodistusta et voi osallistua valintakokeeseen. Hyväksyttäviä todistuksia ovat seuraavat: 

 • passi 
 • poliisin myöntämä suomalainen, kuvallinen henkilökortti 
 • suomalainen ajokortti 
 • kuvallinen KELA-kortti 
 • kuvallinen EU/ETA-maan henkilökortti 

AMK-valintakokeessa testataan korkeakouluvalmiuksia, siihen ei ole ennakkomateriaalia.  

Tarkemmat tiedot AMK-valintakokeesta, vaatimukset tietokoneelle ja muut valintakokeeseen liittyvät ohjeet löydät ammattikorkeakouluun.fi -sivustolta.

Valintakoepäivän ohjeet:

 1. Saavu koepaikalle QR-koodissasi mainittuna ajankohtana. Sinulla tulee olla mukana toimiva tietokone ja voimassa olevan virallinen henkilöllisyystodistus, sekä QR-koodi.  
 1. Saavu rakennukseen A-ovesta (Microkatu). Katso QR-koodista koetilasi tiedot. Ne ovat muotoa ”C1212_valkoinen”.
 1. Sinut ohjataan koetilaan, joka on joko 2. kerroksessa tai 3. kerroksessa. Rakennus on suuri. Saavu ajoissa, jotta ehdit oikeaan tilaan ennen kokeen alkamista.
 1. Kun saavut koetilaasi, ota esille henkilöllisyystodistus ja QR-koodi. 
 1. Sinut tunnistetaan QR-koodin ja henkilöllisyystodistuksen avulla.  
 1. Kun sinut on tunnistettu, mene istumaan paikallesi ja valmistaudu ohjeiden mukaan kokeen alkamiseen.
 1. Sammuta oma puhelin ja laita se pöydälle näkyviin. Avaa oma tietokoneesi ja seuraa valvojan antamia ohjeita. 

Savonia Kampuskarttaa valintakoe 2021
Savonian Kampuskartta valintakoe 2021

Savonian Kampuskartta valintakoe 2021 (pdf)