Miesopiskelija istuu käytävän nojatuolilla ja työskentelee kannettavalla tietokoneella.

AMK-valintakoe

Ohjeet AMK-valintakokeeseen osallistuville.

Tervetuloa AMK-valintakokeeseen Savonia-ammattikorkeakouluun, Microkadun kampukselle

Valintakoekutsuna toimii QR-koodi, jonka saat tekstiviestillä ja sähköpostilla viikolla 43, viimeistään 25.10.2023. Säilytä koodi, tarvitset sitä kokeeseen tullessasi. QR-koodin saat myös kirjautumalla oma opintopolku.fi –palveluun.

QR-koodista näet oman kokeesi ajan. Savonia järjestään kokeita 31.10.-1.11.2023, iltapäivällä. Koeaikaa ei voi muuttaa.  

Tule ajoissa, jotta löydät oikean oven, sisäänkäynti tapahtuu A-ovesta. Alla on kartta, josta näet A-oven sijainnin. Myöhästyneitä hakijoita ei oteta kokeeseen.

AMK-valintakoepäivinä 31.10.-1.11.2023 parkkitalo on auki ja voit pysäköidä siellä maksutta (mobiilisovellus ei veloita pysäköinnistä, eikä sitä tarvitse maksaa automaattiin).

Sairaana tai edes vähäoireisena et voi osallistua valintakokeeseen. 

Valintakokeen teet omalla kannettavalla tietokoneellasi valvotusti ammattikorkeakoulun tiloissa. Tarvitset kokeessa vaatimukset täyttävän tietokoneen. Jos sinulla ei ole mukana toimivaa tietokonetta, et voi osallistua kokeeseen. 

Älä ota kokeeseen mukaan mitään ylimääräistä. Jätä esim. älykello kotiin. Tarvittavat lääkkeet, juomapullon sekä mahdolliset eväät voit ottaa mukaan kokeeseen, näytä ne valvojalle ennen koetilaan siirtymistä.

AMK-valintakokeessa testataan korkeakouluvalmiuksia, siihen ei ole ennakkomateriaalia.

Sinulla tulee olla valintakokeessa mukana kuvallinen henkilöllisyystodistus. Ilman hyväksyttävää henkilöllisyystodistusta et voi osallistua valintakokeeseen.

Hyväksyttäviä todistuksia ovat seuraavat voimassa olevat henkilöllisyystodistukset:

 • passi 
 • poliisin myöntämä suomalainen, kuvallinen henkilökortti 
 • suomalainen ajokortti 
 • kuvallinen EU/ETA-maan henkilökortti 

Myös vanhentunut passi tai henkilökortti kelpaa, jos sen voimassaolo on päättynyt enintään vuosi sitten. Vuoden aikaraja lasketaan siitä päivästä, kun osallistut AMK-valintakokeeseen. Sinut täytyy kuitenkin voida tunnistaa henkilöllisyystodistuksessa olevasta kuvasta.

Mikäli turvapaikan- tai oleskeluluvan hakijan passi on tilapäisesti viranomaisen hallussa, voidaan todistus passin luovuttamisesta viranomaiselle ja kopio passista hyväksyä henkilöllisyystodistukseksi.

Tarkemmat tiedot AMK-valintakokeesta, vaatimukset tietokoneelle ja muut valintakokeeseen liittyvät ohjeet löydät ammattikorkeakouluun.fi -sivustolta.

Valintakoepäivän ohjeet:

 1. Saavu koepaikalle QR-koodissasi mainittuna ajankohtana. Sinulla tulee olla mukana toimiva tietokone ja voimassa olevan virallinen henkilöllisyystodistus, sekä QR-koodi.  
 1. Saavu rakennukseen A-ovesta (Microkatu).
 1. Sinut ohjataan koetilaan. Rakennus on suuri. Saavu ajoissa, jotta ehdit oikeaan tilaan ennen kokeen alkamista.
 1. Kun saavut koetilaasi, ota esille henkilöllisyystodistus ja QR-koodi. 
 1. Sinut tunnistetaan QR-koodin ja henkilöllisyystodistuksen avulla.  
 1. Kun sinut on tunnistettu, mene istumaan paikallesi ja valmistaudu ohjeiden mukaan kokeen alkamiseen.
 1. Sammuta oma puhelin ja laita se pöydälle näkyviin. Avaa oma tietokoneesi ja seuraa valvojan antamia ohjeita. 

Savonia Kampuskarttaa valintakoe 2023
Savonian Kampuskartta valintakoe 2023

Savonian Kampuskartta valintakoe 2023 (pdf)

Huom! Muiden kampuksella järjestettävien valintakokeiden aikana ei ole maksutonta pysäköintiä. Voit pysäköidä muiden valintakokeiden aikana Microkadun kampuksen parkkihallissa tai ulkoalueiden pysäköintipaikoilla ja maksaa pysäköinnistä mobiilisovelluksella. Lisätietoja maksullisesta pysäköinnistä löydät Novapoliksen sivulta os. https://www.novapolis.fi/pysakointihinnasto/