Bioanalyytikko tutkimassa näytteitä.

Sosiaali- ja terveysala

Elinikäisiä urakehitysmahdollisuuksia!

Maailma tarvitsee välittämistä! Suuntaa ihmisten pariin!

Sosiaali- ja terveysala tarvitsee aina osaajia ja tarjoaa elinikäisiä urakehitysmahdollisuuksia.

Kouluttaudu nykyaikaisissa oppimisympäristöissä ja käytännön harjoitteluissa.

Savoniassa voit opiskella useisiin sosiaali- ja terveysalan ammatteihin AMK- ja YAMK-koulutuksissa.

Sairaanhoitajaopiskelija ja vuodepotilas.

AMK-koulutukset Iisalmessa

Iisalmessa voit opiskella hoitotyötä tai sosiaalialaa ja valmistua valintasi mukaan sairaanhoitajaksi tai sosionomiksi. Sairaanhoitajaksi voit opiskella työn ohella ja sosionomiksi päiväopiskeluna. Iisalmen kampuksen sijainti mahdollistaa aktiivisen yhdessä tekemisen yläsavolaisten työelämäkumppaneiden kanssa.

Kaksi ensihoitajaopiskelijaa.

AMK-koulutukset Kuopiossa

Kuopiossa valittavanasi on monta terveysalan ammattia. Koulutus tapahtuu Microkadun kampuksella upeissa simulaatiokeskuksen tiloissa. Kuopiossa monialaisuus mahdollistaa terveysalan opiskelijoille yhteistyön eri alojen tulevien ammattilaisten kanssa.

Opiskelija työskentelee kotitoimistolla.

YAMK-koulutukset

Sote-alan ammattilaisille tarjoamme elinikäisiä urakehitysmahdollisuuksia. Ylempiä AMK-koulutuksia on tarjolla useita, oman kiinnostuksesi ja työtilanteesi mukaan. Opiskelu onnistuu joustavasti työn ja myös perheen ohella. Tutustu koulutusvaihtoehtoihin!

Linnea opiskelee röntgenhoitajaksi.

”Pelkäsin ensin hakea, koska en ole matikkanero, mutta onneksi hain” – Linnea opiskelee röntgenhoitajaksi

”Löysin röntgenhoitaja ammatin jo 9. luokalla, kun pääsin TET-jaksolla viikoksi Mikkelin keskussairaalaan kuvantamisen yksikköön. Pääsin katsomaan vierestä monia eri kuvauksia ja toimenpiteitä, kuten röntgenkuvia, ultraäänikuvausta, magneettikuvausta, isotooppitutkimusta jne. Innostuin jo silloin siitä, miten laajaa osaamista röntgenhoitaja tarvitsee. Silloin jo päätin, että tämä on se mitä haluan tehdä työkseni.

Joten opiskelin ensin ammattikoulussa lähihoitajaksi, jotta olisi hoitoalan taustaa ja varmuutta ihmisten kohtaamiseen sekä hoitamiseen. Ja olen todella kiitollinen tällä hetkellä siitä, että valmistuin lähihoitajaksi, koska nyt on jo jonkun verran pohjaa ja tietoa esimerkiksi perushoidosta, lääkkeistä, lääkehoidosta, ihmisen kohtaamisesta ja vähän jo käsitystä sairaalamaailmasta.”

Kampuksen aulatila.

Opiskelu kampuksilla

Sosiaali- ja terveysalaa opiskelee noin 1 700 opiskelijaa Iisalmessa ja Kuopiossa. Asiantunteva henkilöstö, ajanmukaiset oppimisympäristöt ja monipuoliset harjoittelupaikat tarjoavat alan opiskelijoille aitoja oppimistilanteita.

Röntgenhoitajaopiskelija valmistelemassa röntgenkuvausta.

Työelämään tiukasti kiinni

Savoniassa opiskelu on taatusti työelämäläheistä. Pääset tekemään erilaisia käytännön tehtäviä osana opintojasi joka vuosi. Todellisissa toimeksiannoissa saat onnistumisen kokemuksia ja ammattitaitoa. Harjoittelut ovat alalla keskeisessä roolissa.

Sairaanhoitajaopiskelijoita pöydän ääressä.

Kansainvälisty maailmalla

Teemme yhteistyötä 50 ulkomaisen korkeakoulun kanssa noin 30 maassa. Opiskelijavaihtoa kannattaa pohtia opintojen alusta lähtien. Ulkomailla toteutettavat opinnot, kohdemaan ja -korkeakoulun valitset yhdessä opettajien ja kansainvälisen toimiston kanssa.

Kaksi kätilöopiskelijaa ja synnytyssimulaattori.

Harjoittelu sosiaali- ja terveysalalla

Harjoittelun tavoitteena on perehdyttää opiskelija ohjatusti erityisesti ammattiopintojen kannalta keskeisiin käytännön työtehtäviin sekä tietojen ja taitojen soveltamiseen työelämässä.

Kaksi fysioterapeuttiopiskelijaa.

Opiskelun ja toiminnan turvallisuus

Ammattikorkeakoululla on oikeus potilasturvallisuuden, harjoittelun tavoitteiden ja ammatillisen osaamisen varmistamiseksi informoida harjoittelupaikkaa aiemmissa harjoitteluissa ilmenneistä opiskelijan käyttäytymiseen tai potilasturvallisuuden vaarantamiseen liittyvistä tilanteista.

Terveydenhoitajaopiskelijat tutkivat papereita.

Vakuutusturva

Savonia-ammattikorkeakoulun osakeyhtiöllä on lakisääteinen yhteinen tapaturmavakuutus sekä kotimaassa että vaihto-opiskelijana olevia varten.

Legendaarista! Savoniasta työllistyt yli 90 % varmuudella

Savoniassa tutkinnon suorittaneen on syytä hymyillä, sillä työllistyneiden osuus pian valmistumisen jälkeen on yli 90 prosenttia (Tilastokeskus: vuonna 2018 ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneet).

84 prosenttia opiskelijoista on sitä mieltä, että opetuksen taso on meillä erityisen laadukasta.

Kaiken lisäksi tilastojen valossa suoritat tutkinnon tavoiteajassa, joten pääset nopeasti kiinni työelämään.

Millainen on sinun tarinasi?

Sosiaali- ja terveysala tarvitsee aina osaajia ja tarjoaa elinikäisiä urakehitysmahdollisuuksia.

Kysyttävää?

Anne Huovinen
Koulutuspäällikkö