Kaksi röntgenhoitajaopiskelijaa harjoittelemassa röntgenkuvausta.

Tällä menolla suuntaat ihmisten pariin.*

*Sosiaali- ja terveysalalla kohtaat ihmisiä vauvasta vaariin.

Sosiaali- ja terveysala

Sosiaali- ja terveysala tarvitsee aina osaajia ja tarjoaa elinikäisiä urakehitysmahdollisuuksia.

Kouluttaudu nykyaikaisissa oppimisympäristöissä ja käytännön harjoitteluissa.

Sairaanhoitajaopiskelija ja vuodepotilas.

AMK-koulutukset Iisalmessa

Iisalmessa voit opiskella hoitotyötä tai sosiaalialaa ja valmistua valintasi mukaan sairaanhoitajaksi tai sosionomiksi. Sairaanhoitajaksi voit opiskella työn ohella ja sosionomiksi päiväopiskeluna. Iisalmen kampuksen sijainti mahdollistaa aktiivisen yhdessä tekemisen yläsavolaisten työelämäkumppaneiden kanssa.

Terveydenhoitajaopiskelija ja vauvanukke.

AMK-koulutukset Kuopiossa

Kuopiossa valittavanasi on monta terveysalan ammattia. Koulutus tapahtuu Microkadun kampuksella upeissa simulaatiokeskuksen tiloissa. Kuopiossa monialaisuus mahdollistaa terveysalan opiskelijoille yhteistyön eri alojen tulevien ammattilaisten kanssa.

Bioanalyytikot käyttävät mikroskooppia.

YAMK-koulutukset

Sote-alan ammattilaisille tarjoamme elinikäisiä urakehitysmahdollisuuksia. Ylempiä AMK-koulutuksia on tarjolla useita, oman kiinnostuksesi ja työtilanteesi mukaan. Opiskelu onnistuu joustavasti työn ja myös perheen ohella. Tutustu koulutusvaihtoehtoihin!

”Pelkäsin ensin hakea, koska en ole matikkanero, mutta onneksi hain” – Linnea opiskelee röntgenhoitajaksi

”Löysin röntgenhoitaja ammatin jo 9. luokalla, kun pääsin TET-jaksolla viikoksi Mikkelin keskussairaalaan kuvantamisen yksikköön. Pääsin katsomaan vierestä monia eri kuvauksia ja toimenpiteitä, kuten röntgenkuvia, ultraäänikuvausta, magneettikuvausta, isotooppitutkimusta jne. Innostuin jo silloin siitä, miten laajaa osaamista röntgenhoitaja tarvitsee. Silloin jo päätin, että tämä on se mitä haluan tehdä työkseni.

Joten opiskelin ensin ammattikoulussa lähihoitajaksi, jotta olisi hoitoalan taustaa ja varmuutta ihmisten kohtaamiseen sekä hoitamiseen. Ja olen todella kiitollinen tällä hetkellä siitä, että valmistuin lähihoitajaksi, koska nyt on jo jonkun verran pohjaa ja tietoa esimerkiksi perushoidosta, lääkkeistä, lääkehoidosta, ihmisen kohtaamisesta ja vähän jo käsitystä sairaalamaailmasta.”

Kampuksen aulatila.

Opiskelu kampuksilla

Sosiaali- ja terveysalaa opiskelee noin 1 700 opiskelijaa Iisalmessa ja Kuopiossa. Asiantunteva henkilöstö, ajanmukaiset oppimisympäristöt ja monipuoliset harjoittelupaikat tarjoavat alan opiskelijoille aitoja oppimistilanteita.

Kaksi ensihoitajaopiskelijaa.

Työelämään tiukasti kiinni

Savoniassa opiskelu on taatusti työelämäläheistä. Pääset tekemään erilaisia käytännön tehtäviä osana opintojasi joka vuosi. Todellisissa toimeksiannoissa saat onnistumisen kokemuksia ja ammattitaitoa. Harjoittelut ovat alalla keskeisessä roolissa.

Opiskelijoita Kampussydämessä.

Kansainvälisty maailmalla

Teemme yhteistyötä 50 ulkomaisen korkeakoulun kanssa noin 30 maassa. Opiskelijavaihtoa kannattaa pohtia opintojen alusta lähtien. Ulkomailla toteutettavat opinnot, kohdemaan ja -korkeakoulun valitset yhdessä opettajien ja kansainvälisen toimiston kanssa.

Kaksi röntgenhoitajaopiskelijaa harjoittelemassa.

Harjoittelu sosiaali- ja terveysalalla

Harjoittelun tavoitteena on perehdyttää opiskelija ohjatusti erityisesti ammattiopintojen kannalta keskeisiin käytännön työtehtäviin sekä tietojen ja taitojen soveltamiseen työelämässä.

Röntgenhoitajaopiskelija valmistelemassa röntgenkuvausta.

Opiskelun ja toiminnan turvallisuus

Ammattikorkeakoululla on oikeus potilasturvallisuuden, harjoittelun tavoitteiden ja ammatillisen osaamisen varmistamiseksi informoida harjoittelupaikkaa aiemmissa harjoitteluissa ilmenneistä opiskelijan käyttäytymiseen tai potilasturvallisuuden vaarantamiseen liittyvistä tilanteista.

Sairaanhoitaja laittamassa tiputusta.

Vakuutusturva

Savonia-ammattikorkeakoulun osakeyhtiöllä on lakisääteinen yhteinen tapaturmavakuutus sekä kotimaassa että vaihto-opiskelijana olevia varten.

Legendaarista! Savoniasta työllistyt yli 90 % varmuudella

Savoniassa tutkinnon suorittaneen on syytä hymyillä, sillä työllistyneiden osuus pian valmistumisen jälkeen on yli 90 prosenttia (Lähde: Tilastokeskus: vuonna 2018 ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneet).

84 % opiskelijoista on sitä mieltä, että opetuksen taso on meillä erityisen laadukasta.

Kaiken lisäksi tilastojen valossa suoritat tutkinnon tavoiteajassa, joten pääset nopeasti kiinni työelämään.

savonia_graphic_elements_7_black_rgb

Millainen on sinun tarinasi?

Sosiaali- ja terveysala tarvitsee aina osaajia ja tarjoaa elinikäisiä urakehitysmahdollisuuksia.

Täytä hakulomake Opintopolussa

Kysyttävää?

Anne Huovinen
Koulutuspäällikkö

Emilia Laukkanen
Koulutuspäällikkö