Energiatekniikan opiskelijoita energiatutkimuskeskuksessa.

Tällä menolla valkoisesta kypärästä tulee muotia.*

*Opiskele insinööriksi niin sinäkin saat itsellesi valkoisen kypärän.

Tekniikan ala

Tekniikan alalle tarvitaan jatkuvasti syvällistä ammattiosaamista sekä uusia ideoita.

Valmistuttuasi sijoitut laaja-alaisesti asiantuntija- ja esimiestehtäviin. Savonian tekniikan ala tarjoaa monta mahdollisuutta!

Syksyn yhteishaku on käynnissä 28.8.–11.9.2024.

Tekniikan opiskelija käsittelemässä näytteitä.

AMK-koulutukset Kuopiossa

Kuopiossa tekniikkaa opiskellaan Microkadun kampuksella. Savilahden alueen uudet opiskeluympäristöt mahdollistavat monipuolisen yhteistyön koulutusalojen kesken sekä tulevien työnantajien kanssa.

Energiatekniikan opiskelija energiatutkimuskeskuksessa.

AMK-koulutukset Varkaudessa

Varkauden kampus toimii energiatekniikan opetuksen kotipesänä. Kampusalueella sijaitsee energiatutkimuskeskus ja monipuoliset laboratoriotilat. Varkauden kampuksella opiskelee myös lukiolaisia ja ammattiopiston opiskelijoita.

Opiskelija ja 3D-tulostin.

AMK-koulutukset Iisalmessa

Iisalmessa ja Ylä-Savossa on pitkät perinteet ja vahvaa osaamista konetekniikan saralla. Konetekniikkaa opiskellaan työelämäläheisesti Iisalmen viihtyisellä kampuksella.

Opiskelijat opiskelevat kirjaston tiloissa.

YAMK-koulutukset

Tekniikan ala tarjoaa useita YAMK-koulutuksia. YAMK-koulutukset toteutetaan monimuotototeutuksena, ja opiskelu onnistuu joustavasti työn ohella.

Sähkötekniikan opiskelija työskentelee suurjännitekontissa.

Työelämään tiukasti kiinni

Savoniassa opiskelu on taatusti työelämäläheistä. Pääset tekemään erilaisia käytännön tehtäviä osana opintojasi joka vuosi. Todellisissa toimeksiannoissa saat onnistumisen kokemuksia ja ammattitaitoa. Harjoittelut ovat alalla keskeisessä roolissa.

Opiskelijoita konetekniikan laboratoriossa.

Kansainvälisty maailmalla

Teemme yhteistyötä 50 ulkomaisen korkeakoulun kanssa noin 30 maassa. Opiskelijavaihtoa kannattaa pohtia opintojen alusta lähtien. Ulkomailla toteutettavat opinnot, kohdemaan ja -korkeakoulun valitset yhdessä opettajien ja kansainvälisen toimiston kanssa.

”Tekniikan ala on tulevaisuuden ala” – Petra opiskelee ympäristötekniikkaa

”Perheessäni kaikki ovat opiskelleet tai opiskelevat tekniikan alalla. Monta vuotta sanoin, ettei minusta tulisi insinööriä, mutta kummasti mieli muuttui ja tässä sitä ollaan.

Tekniikan ala on tulevaisuuden ala, jonka opiskelu antaa mahdollisuudet monenlaisiin juurikin tulevaisuuden työtehtäviin. Itselle tekniikan ala oli erittäin sopiva, koska en ole koskaan omistanut yhtä tiettyä ammattia, jolle haluan valmistua.

Ympäristöasiat, kestävän ympäristön suojelu ja ilmastonmuutos on itselle viimeisten vuosien aikana herännyt tärkeiksi aiheeksi. Tahdoin päästä alalle, jossa päästään kehittämään ympäristömme hyvinvointia.”

Legendaarista! Savoniasta työllistyt yli 90 % varmuudella

Savoniassa tutkinnon suorittaneen on syytä hymyillä, sillä työllistyneiden osuus pian valmistumisen jälkeen on yli 90 prosenttia (Lähde: Tilastokeskus: vuonna 2018 ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneet).

84 % opiskelijoista on sitä mieltä, että opetuksen taso on meillä erityisen laadukasta.

Kaiken lisäksi tilastojen valossa suoritat tutkinnon tavoiteajassa, joten pääset nopeasti kiinni työelämään.

savonia_graphic_elements_7_black_rgb

Millainen on sinun tarinasi?

Tekniikan ala tarjoaa monta mahdollisuutta!

Täytä hakulomake Opintopolussa

Kysyttävää?

Mervi Heiskanen
Koulutuspäällikkö

Pasi Liimatainen
Koulutuspäällikkö