Tekniikan ala

#tekniikan ala

Tekniikan taitajille on kysyntää

Maailma tarvitsee kekseliäisyyttä. Ratkaise maapallon tulevaisuus! Insinöörin, rakennusarkkitehdin ja rakennusmestarin tehtäväkentälle kaivataan jatkuvasti syvällistä ammattiosaamista sekä uusia ideoita. Tekniikan alalta sijoitut laaja-alaisesti asiantuntija- ja esimiestehtäviin. Savoniassa tekniikan ala tarjoaa monta mahdollisuutta.

Tutustu tekniikan alaamme Instagramissa @savoniakone ja @savonia_uas_mecheng

Tyttö ja poika tutkimuslaitoksessa.

AMK-koulutukset Varkaudessa

Varkauden kampus toimii energiatekniikan opetuksen kotipesänä. Kampusalueella on myös energiatutkimuskeskus, sekä monipuoliset laboratoriotilat. Varkauden kampuksella on vipinää, koska siellä opiskelee myös lukiolaisia ja ammatillisen oppilaitoksen opiskelijoita.

Ryhmä opiskelijoita kannettavan tietokoneen äärellä.

AMK-koulutukset Kuopiossa

Tekniikan alaa opiskelet Kuopiossa Microkadun kampuksella. Insinööri- ja rakennusmestarikoulutuksella on käytössään monipuolinen laboratoriokalustus mm. hitsaus-, energia-, sähkö- ja ympäristötekniikassa. Savilahden alueen uudet opiskeluympäristöt mahdollistavat monipuolisen yhteistyön koulutusalojen kesken sekä tulevien työnantajien kanssa.

Opiskelija sähköisen ohjausyksikön äärellä.

YAMK-koulutukset Kuopiossa

Jatkuva oppiminen on tullut jäädäkseen. Tekniikan alan ammattilaisille on tarjolla useampikin YAMK-koulutusvaihtoehto Kuopiossa. Kaikki koulutukset ovat monimuotototeutuksia eli voit opiskella joustavasti myös työn ohella.

Koulutusalan tarinoita

Roosa Lipsasen tarina

Energiatekniikan insinööriopiskelija Roosalla on ollut alusta asti hyvä fiilis, kun hän lähihoitajakoulutuksen jälkeen lähti opiskelemaan energiatekniikkaa Varkauden kampukselle. Pienestä pitäen Roosalla oli haaveena insinöörin koulutus, mutta nuorempana mietitytti, riittääkö osaaminen tekniselle alalle. Etenkin matemaattiset aineet mietityttivät.

Alussa opiskelu vaatikin paljon työtä, mutta nyt opintojen edetessä on päässyt hyvin mukaan myös matematiikan, fysiikan ja muiden matemaattisten aineiden maailmaan. Roosa on tällä hetkellä ainoa nainen ryhmässä, mutta uusia naisopiskelijoita tulee energiatekniikan koulutukseen koko ajan lisää.

Savonia Konetekniikka

Konealan insinöörinä tehtäväkenttäsi on täynnä erilaisia mahdollisuuksia.

Voit löytää tulevan työpaikkasi mm. suunnittelu- ja tuotekehitystehtävien, tuotantoon liittyvien kehitys- ja ohjaustehtävien sekä tutkimus-, ja opetustehtävien parista.

Työkokemuksesi karttuessa voit siirtyä projektien johtamiseen sekä markkinointiin, laatuasioihin, huoltoon ja myyntiin liittyviin tehtäviin.

Opiskelijoita tehdaskäynnillä.

Työelämään tiukasti kiinni

Savoniassa opiskelu on taatusti työelämäläheistä. Pääset tekemään erilaisia käytännön tehtäviä osana opintojasi joka vuosi. Todellisissa toimeksiannoissa saat onnistumisen kokemuksia ja ammattitaitoa. Harjoittelut ovat alalla keskeisessä roolissa.

Mies ja nainen tablet-tietokoneen kanssa.

Kansainvälisty maailmalla

Teemme yhteistyötä 50 ulkomaisen korkeakoulun kanssa noin 30 maassa. Opiskelijavaihtoa kannattaa pohtia opintojen alusta lähtien. Ulkomailla toteutettavat opinnot, kohdemaan ja -korkeakoulun valitset yhdessä opettajien ja kansainvälisen toimiston kanssa.

Opiskelijoita ATK-luokassa.

ICT-polku

ICT-polulla pääset hyödyntämään kolmen korkeakoulun näkökulmia ICT-alaan osana tietotekniikan insinöörin tutkinto-opintojasi. Käytännössä se tarjoaa mm. monipuolisempaa kurssivalikoimaa sekä sitä, että opinnoissa on sopivassa suhteessa teoriaa ja käytäntöä.

Legendaarista! Savoniasta työllistyt yli 90 % varmuudella

Savoniassa tutkinnon suorittaneen on syytä hymyillä, koska työllistyneiden osuus on 90,4 prosenttia (Tilastokeskus: vuonna 2018 ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneet). Asetimme ammattikorkeakoulullemme kunnianhimoiset tavoitteet ja saavutimme ne erinomaisesti – myös opiskelijatyytyväisyydessä. Kaiken lisäksi tilastojen valossa suoritat Savoniassa tutkinnon ajallaan ja pääset nopeasti kiinni työelämään.

Millainen on sinun tarinasi?

Hakuaika suomenkielisiin tekniikan AMK- ja YAMK-koulutuksiin on 17.3.–31.3.2021. Hae opiskelemaan Opintopolussa ja koe tekniikan alan legendat!