Tekniikan ala

Maailma tarvitsee kekseliäisyyttä. 

Tekniikan taitajille on kysyntää!

Tekniikan alalle tarvitaan jatkuvasti syvällistä ammattiosaamista sekä uusia ideoita. Valmistuttuasi sijoitut laaja-alaisesti asiantuntija- ja esimiestehtäviin. Savonian tekniikan ala tarjoaa monta mahdollisuutta.

Opiskelijoita konetekniikan työsalissa.

AMK-koulutukset Kuopiossa

Kuopiossa tekniikkaa opiskellaan Microkadun kampuksella. Savilahden alueen uudet opiskeluympäristöt mahdollistavat monipuolisen yhteistyön koulutusalojen kesken sekä tulevien työnantajien kanssa.

Mies työasussa kääntää venttiilin kiinni.

AMK-koulutukset Varkaudessa

Varkauden kampus toimii energiatekniikan opetuksen kotipesänä. Kampusalueella sijaitsee energiatutkimuskeskus ja monipuoliset laboratoriotilat. Varkauden kampuksella opiskelee myös lukiolaisia ja ammattiopiston opiskelijoita.

Kulmahiomakoneen käyttöä konetekniikan työsalissa.

AMK-koulutukset Iisalmessa

Iisalmessa ja Ylä-Savossa on pitkät perinteet ja vahvaa osaamista konetekniikan saralla. Konetekniikkaa opiskellaan työelämäläheisesti Iisalmen viihtyisellä kampuksella.

Tyttö vr-lasit päässä.

YAMK-koulutukset

Tekniikan ala tarjoaa useita YAMK-koulutuksia. YAMK-koulutukset toteutetaan monimuotototeutuksena, ja opiskelu onnistuu joustavasti työn ohella.

Roosa

Uusiutuvaa energiaa ja kiertotaloutta – Roosa opiskelee energiatekniikkaa Varkaudessa

Energiatekniikan insinööriopiskelija Roosalla on ollut alusta asti hyvä fiilis, kun hän lähihoitajakoulutuksen jälkeen lähti opiskelemaan energiatekniikkaa Varkauden kampukselle. Pienestä pitäen Roosalla oli haaveena insinöörin koulutus, mutta nuorempana mietitytti, riittääkö osaaminen tekniselle alalle.

Parasta opinnoissa on ollut Varkauden kampuksen yhteishenki.

– Opettajat ja opiskelijat puhaltavat yhteen hiileen kampuksella. On ollut hämmästyttävää huomata, miten hyvin ihmiset tuntevat toisensa, ja porukka toimii hyvin yhteen.

Opiskelijoita tehdaskäynnillä.

Työelämään tiukasti kiinni

Savoniassa opiskelu on taatusti työelämäläheistä. Pääset tekemään erilaisia käytännön tehtäviä osana opintojasi joka vuosi. Todellisissa toimeksiannoissa saat onnistumisen kokemuksia ja ammattitaitoa. Harjoittelut ovat alalla keskeisessä roolissa.

Opiskelijaryhmä portailla.

Kansainvälisty maailmalla

Teemme yhteistyötä 50 ulkomaisen korkeakoulun kanssa noin 30 maassa. Opiskelijavaihtoa kannattaa pohtia opintojen alusta lähtien. Ulkomailla toteutettavat opinnot, kohdemaan ja -korkeakoulun valitset yhdessä opettajien ja kansainvälisen toimiston kanssa.

Opiskelijoita ATK-luokassa.

ICT-polku

ICT-polulla pääset hyödyntämään kolmen korkeakoulun näkökulmia ICT-alaan osana tietotekniikan insinöörin tutkinto-opintojasi. Käytännössä se tarjoaa mm. monipuolisempaa kurssivalikoimaa sekä sitä, että opinnoissa on sopivassa suhteessa teoriaa ja käytäntöä.

Konetekniikka

Konetekniikan insinöörinä tehtäväkenttäsi on täynnä erilaisia mahdollisuuksia.

Voit löytää tulevan työpaikkasi muun muassa suunnittelu- ja tuotekehitystehtävien, tuotantoon liittyvien kehitys- ja ohjaustehtävien sekä tutkimus-, ja opetustehtävien parista.

Työkokemuksesi karttuessa voit siirtyä projektien johtamiseen sekä markkinointiin, laatuasioihin, huoltoon ja myyntiin liittyviin tehtäviin.

Legendaarista! Savoniasta työllistyt yli 90 % varmuudella

Savoniassa tutkinnon suorittaneen on syytä hymyillä, sillä työllistyneiden osuus pian valmistumisen jälkeen on yli 90 prosenttia (Tilastokeskus: vuonna 2018 ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneet).

84 % opiskelijoista on sitä mieltä, että opetuksen taso on meillä erityisen laadukasta.

Kaiken lisäksi tilastojen valossa suoritat tutkinnon tavoiteajassa, joten pääset nopeasti kiinni työelämään.

Millainen on sinun tarinasi?

Tekniikan ala tarjoaa monta mahdollisuutta!