Pieniä maiden lippuja kynätelineessä.

Kielten opiskelu

#savoniaAMK

Kielten ja kulttuurien moniosaajaksi

Monipuolisen kielitaidon hankkiminen on arvokasta pääomaa tulevaisuutta varten. Kieliä opiskellessa perehdyt samalla myös kielialueen viestinnällisiin ja kulttuurisiin erityispiirteisiin. Kielten ja kulttuurien moniosaajana erottaudut joukosta! Toimiminen erikielisissä tiimeissä ja monikulttuurisessa työyhteisöissä on työelämässä arkipäivää. Englannin ja ruotsin taitajien lisäksi yritykset tarvitsevat myös muiden kielten osaajia, ja jo auttavalla kielitaidolla on merkitystä käytäväkeskusteluissa tai vaikkapa työlounaalla.

Monipuolinen kielten tarjonta

Hyödynnä Savonian monipuolinen ja työelämälähtöinen kielten tarjonta! Syvennä jo hankkimaasi kielitaitoa tai aloita aivan uuden kielen opiskelu. Voit opiskella saksaa, ranskaa, venäjää, espanjaa ja italiaa. Valinnaisia opintojaksoja on tarjolla myös tutkintoon pakollisina kuuluvista englannin ja ruotsin kielistä. Lisäksi voit oppia tai syventää osaamistasi eri kulttuureista esim. Learn Language and Culture in Tandem -opintojaksolla tai erilaisilla Tools for -opintojaksoilla.

Kieliä joustavasti ja monialaisesti

Savoniassa valinnaisten kielten opintojaksot ovat tarjolla kaikkien koulutusalojen päivä- ja monimuoto-opiskelijoille (amk). Valinnaisia kieliä on mahdollista opiskella joustavasti sekä lähitoteutuksena että verkossa, ja opintojaksoja on perusteista jatkotason kursseihin. Aloita siis alusta tai jatka siitä, mihin viimeksi jäit! Valinnaisten kielten opintojaksot ja niiden tarkemmat kuvaukset löydät Opinto-oppaasta.

Opiskelijoiden kokemuksia kielten opiskelusta

Monipuolisella kielitaidolla erottaudut työnhaussa ja työelämässä.

Monipuolinen kielitaito auttaa toimimaan monikulttuurisissa ja -kielisissä työympäristöissä.

Kieli- ja viestintätaidot ovat olennainen osa ammattitaitoa.

Kielitaito avaa ovia eri kulttuureihin.

Savonian kielten tarjonta

ENGLANTI

Hello!

English was spoken in only 2 countries in the 17th century… Nowadays it is the official language of over 60 countries, and the language used in international business, science and technology. During your studies in Savonia you are offered the possibility to revise and deepen your English skills and you will develop the necessary tools to communicate effectively in your future profession. Welcome on board!

Katso opetussuunnitelmasta tarkemmat tiedot englannin kielen opintojaksoista Savoniassa!

ESPANJA

¡Hola, buenos días!

Espanja on maailman neljänneksi puhutuin kieli ja toiseksi eniten käytetty kieli kansainvälisessä kommunikaatiossa. Espanjan taito on välttämätön kaupankäynnissä ja matkailussa Espanjassa ja Latinalaisessa Amerikassa. Espanja on virallinen kieli 21 maassa, Espanjan lisäksi mm. Meksikossa, Chilessä ja Argentiinassa. Espanjaa puhutaan laajalti myös Yhdysvalloissa. Opittuasi espanjaa sinulle avautuu mahdollisuus kommunikointiin yli 500 miljoonan ihmisen kanssa! 

Erottaudu espanjan taidolla ja katso opetussuunnitelmasta tarkemmat tiedot espanjan kielen opintojaksoista Savoniassa! 

ITALIA

Buongiorno!

Italia on ranskan ja espanjan sukulaiskieli ja sitä puhuu äidinkielenään noin 70 miljoonaa ihmistä. Italian taito on eduksi Italiassa matkaavalle ja auttaa ymmärtämään paremmin Italian monipuolista kulttuuria. Italian kielen avulla pääset tutustumaan länsimaiseen kulttuuriperintöön. Italian ruokakulttuuri, taiteet, musiikki ja muoti ovat maailmankuuluja! Italian taito on eduksi myös kaupankäynnissä.

Ihastu italiaan ja katso opetussuunnitelmasta tarkemmat tiedot italian kielen opintojaksoista Savoniassa!

RANSKA

Bonjour!

Ranskaa puhutaan kaikilla viidellä mantereella. Ranska on virallinen kieli Ranskan lisäksi mm. Luxemburgissa, Belgiassa, Monacossa, Sveitsissä, Kanadassa ja monissa Afrikan maissa. Ranska on virallinen kieli lukuisissa maissa ja maailmassa onkin yli 300 miljoonaa ranskan puhujaa! Määrän on ennustettu jopa tuplaantuvan 2050 mennessä. Ranska on EU:n, diplomatian, taiteiden ja gastronomian kieli – Ranskan kieli avaa ovia yrityksiin kaikkialla maailmassa! Ranska onkin yksi opiskelluimmista vieraista kielistä maailmassa.

Rakastu ranskaan ja katso opetussuunnitelmasta tarkemmat tiedot ranskan kielen opintojaksoista Savoniassa!

RUOTSI

Hej!

Ruotsin kielellä on merkittävä asema Suomessa ja erityisesti pohjoismaisessa yhteistyössä ruotsin kieli avaa ovia toimivaan vuorovaikutukseen ja kanssakäymiseen. Kaksikielisessä Suomessa tarvitaan ruotsin kielen taitajia monilla eri aloilla, erityisesti kaupan, teollisuuden, kulttuurin ja politiikan saralla sekä erilaisissa palveluammateissa ja sosiaali- ja terveysalalla. Ruotsi on yksi Suomen tärkeimmistä kauppakumppaneista. Ei siis ihme, että rekrytointitilanteissa riittävä ruotsin kielen taito nousee usein esille yhtenä tärkeänä tekijänä. Savoniassa voit syventää aiemmin oppimaasi ja kartuttaa työelämässä tarvittavia kieli- ja viestintätaitoja juuri omaa alaasi ajatellen.

Riemastu ruotsista ja katso opetussuunnitelmasta tarkemmat tiedot ruotsin kielen opintojaksoista Savoniassa!

SAKSA

Hallo!

Saksa on puhutuin kieli Keski-Euroopassa: Saksa on virallinen kieli Saksan lisäksi mm. Itävallassa, Sveitsissä, Belgiassa ja Luxemburgissa. Myös monessa muussa Keski-Euroopan maassa kuten esimerkiksi Italiassa ja Tsekissä saksan kieltä käyttämällä saattaa saada viestin perille englantia paremmin. Saksa on tärkeä vaikuttaja Euroopan ja koko maailman talouselämässä sekä myös Suomen tärkeimpiä kauppakumppaneita. Saksa on tärkeä liike-elämän, tekniikan ja tieteen kieli – moni työnantaja toivookin työnhakijalta saksan kielen osaamista.

Sukella sujuvasti saksaan ja katso opetussuunnitelmasta tarkemmat tiedot saksan kielen opintojaksoista Savoniassa!

VENÄJÄ

Privet!

Venäjä on maailman viidenneksi puhutuin kieli. Venäjää puhuu arviolta 277 miljoonaa ihmistä ja se on kolmanneksi yleisin kieli Suomessa. Venäjäosaajille on Suomessa tarvetta. Tämän lisäksi suomalaiset ovat myös kansainvälisesti kysyttyjä asiantuntijoita Venäjää koskevissa asioissa. Tiesitkö, että venäjä on maailman toiseksi käytetyin somekieli? Eikä edes niin vaikea! Työelämässä venäjän kielen ja kulttuurin osaamista arvostetaan meillä Suomessa suuresti. Muuttuneessa maailmantilanteessa venäjän kielen taito on entistä arvokkaampi!

Ota venäjä haltuun ja katso opetussuunnitelmasta tarkemmat tiedot venäjän kielen opintojaksoista Savoniassa!

KULTTUURIPAINOTTEISET KIELIOPINNOT

Learn more about different cultures and languages?

Savonian kulttuuripainotteisten kieliopintojen avulla kehität monikielisyyttä ja kulttuurienvälistä osaamistasi. Monikielinen osaaminen ja kulttuurienvälinen ymmärrys ovat kansainvälistymisen ydintä. Tutustumalla lisää kulttuureihin ja laajentamalla kielitaitoasi opit toimimaan monikulttuurisessa työyhteisössä ja osaat viestiä ulkomaalaisten liikekumppaneiden ja asiakkaiden kanssa. Monipuolinen viestintä- ja kieliosaaminen korostuvat nykypäivän työelämässä kaikilla aloilla.

Kehitä kansainvälisyyttäsi ja katso opetussuunnitelmasta tarkemmat tiedot kulttuurienvälistä osaamista painottavista opintojaksoista Savoniassa!