Tunnustuksia ja palkintoja

#savonia

Savonia on saavuttanut Suomen innostavimmat työpaikat 2024 tunnustuksen

Tämä viestii sekä henkilöstön korkeasta omistautuneisuudesta että organisaation toimintojen pitkäjänteisestä ja osallistavasta kehittämisestä.

Suomen innostavimmat työpaikat 2024 tunnustus Savonialle.

Savonia vuoden työnantajabrändi 2023 -finalistina Rekrygaalassa

Savonia sai tunnustusta vetovoimaisesta työnantajabrändityöstään, kun se valittiin Rekrygaalan vuoden työnantajabrändi 2023 -finalistiksi kolmen parhaan yrityksen joukkoon.

Rekrygaala on vuodesta 2018 alkaen järjestetty vuosittainen tapahtuma, jossa palkitaan rekrytointialan tärkeimmät teot ja parhaat onnistumiset. Vuoden työnantajabrändi -palkinto myönnetään työnantajalle, joka on suunnitelmallisesti rakentanut vetovoimaista työnantajabrändiään. Palkitsemisperusteissa painotetaan pitkäjänteistä ja strategista työnantajabrändityötä. Vuoden 2023 Rekrygaalan tuomaristo koostui yhdeksästä kokeneesta rekrytointiin, työnantajabrändiin ja johtamiseen perehtyneestä liike-elämän ammattilaisesta.

Savonia 14. paras työpaikka Euroopassa

Savonia on sijoittunut Euroopan Parhaat Työpaikat listan sijalle 14. Euroopan Parhaat Työpaikat julkistettiin 22.9.2023. Listalle pääseminen edellyttää sijoittumista ensin kansallisessa Parhaat Työpaikat -listauksessa. Suomalaisia yrityksiä listalla on tänä vuonna 10.

#14 Best Workplaces Europe 2023 diploma.

Savonialle huippu-urheilijamyönteinen korkeakoulu -laatutunnus

Savonia-ammattikorkeakoululle on myönnettu 21.9.2023 Suomen Olympiakomitean myöntämä Huippu-urheilijamyönteinen korkeakoulu -laatutunnus.

Huippu-urheilijamyönteisten korkeakoulujen laatutyön tavoitteena on parantaa urheilijoiden edellytyksiä suorittaa korkeakouluopintoja niin, että ne tukevat urheilussa kehittymistä.

Huippu-urheilijamyönteinen korkeakoulu -laatutunnus on voimassa viisi vuotta julkistamisesta.

Olympiakomitean logo Huippu-urheilijamyönteinen korkeakoulu.

Savonia on Suomen paras työpaikka 2023

Savonia-ammattikorkeakoulu on valittu Suomen parhaaksi työpaikaksi Suomen Parhaat Työpaikat™ -listan suurten yritysten sarjassa. Voitto on historiallinen, sillä koskaan aiemmin ykkössijalla ei ole ollut koulutusorganisaatio. Hienon tunnustuksen myötä Savonia haluaa tarjota osaamistaan hyvän työkulttuurin luomiseksi myös muille.

Voiton toi erinomainen työntekijäkokemus. Työntekijöiden luottamus Savoniaan on huippuluokkaa: 93 prosenttia vastanneista pitää Savoniaa todella hyvänä työpaikkana. Tyypillisessä suomalaisessa yrityksessä vastaava luku on 38 prosenttia.

Great Place To Work® on julkaissut Suomen Parhaat Työpaikat™ -listan jo vuodesta 2002 lähtien. Kyseessä on Suomessa ja maailmanlaajuisesti tunnettu ja arvostettu tunnustus, joka kertoo tutkitusti yrityksen hyvästä työntekijäkokemuksesta.

Great Place To Work -sertifiointi™

Savonia-ammattikorkeakoululla on Great Place To Work -serttifiointi™ kaudella 2023–2024.

Great Place To Work -sertifiointi™ on luotettava ja globaalisti arvostettu tunnustus, joka kertoo erinomaisesta työntekijäkokemuksesta, luottamukseen perustuvasta yrityskulttuurista ja sitoutuneisuudesta hyvän työpaikan rakentamiseen.

Työntekijäkokemus on tutkittu Trust Index -henkilöstötutkimuksella ja siksi sertifiointi perustuu työntekijöidemme aitoihin kokemuksiin.

Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen laatuleima 2022

Strategialähtöisyys, saavutettavuus ja avoimuus nousivat Savonian vahvuuksiksi Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen toteuttamassa laatujärjestelmän auditoinnissa.

Kansallinen koulutuksen arviointikeskus Karvi -logo.

Hyväksytty auditointi on osoitus siitä, että Savonian toiminta ja laatujärjestelmä täyttävät sekä kansalliset kriteerit että eurooppalaiset korkeakoulujen laadunvarmistusta koskevat kriteerit. Auditointi kohdistuu korkeakoulujen menettelytapoihin, joilla se ylläpitää ja kehittää koulutuksen, tutkimuksen ja yhteiskunnallisen vuorovaikutuksen ja vaikuttavuuden laatua.

Savonia sai kuusi vuotta voimassa olevan laatuleiman 16.3.2022.

Konetekniikan tutkinto-ohjelman EUR-ACE-laatuleima maaliskuussa 2022

Savonian konetekniikan (amk) tutkinto-ohjelma on läpäissyt ENAEE-järjestön ylläpitämän EUR-ACE arvioinnin. Kyseessä on eurooppalainen tekniikan alan järjestö, joka arvioi insinöörien tutkinto-ohjelmia.

European Accredited Engineer (EUR-ACE) -logo.

Akkreditoinnin tavoitteena on tukea laadun kehittämistä tekniikan alan tutkinto-ohjelmissa ja lisätä suomalaisten tekniikan alan tutkintojen kansainvälistä vertailtavuutta ja tunnustamista työelämässä.

Arvioinnin taustalla ovat ne tiedot, taidot ja kompetenssit, jotka tekniikan alan ohjelmissa opiskelevien tulisi tutkinnossaan saavuttaa pystyäkseen toimimaan menestyksekkäästi työelämässä.

Akkreditointitodistuksen saat ladattua alla olevasta linkistä.

Kunniamaininta OAJ:n Vuoden koulu, oppilaitos tai päiväkoti 2020 –kilpailussa

​​​​​​​Savonia-ammattikorkeakoulu sai kunniamaininnan OAJ:n Vuoden koulu, oppilaitos tai päiväkoti 2020 –kilpailussa. Kunniamaininnan perusteina mainittiin mm. Savonian henkilöstön ja opiskelijoiden vaikutusmahdollisuudet. He ovat kunniamaininnan perustelujen mukaan aktiivisesti mukana Savonian kehittämisessä. Opinnot etenevät hyvin ja Savonia on kansainvälisesti kiinnostava opiskelupaikka. Oppilaitos on palkannut myös korkeakoulukuraattorin edistämään opiskelijoiden jaksamista ja hyvinvointia. Henkilöstön hyvinvointiin on satsattu monin erilaisin toimin.
​​​​​​​