Matkailu- ja ravitsemisala

#matkailu- ja ravitsemisala

Monta mahdollisuutta moniosaajille

Maailma tarvitsee leipää ja sirkushuveja. Loista laaja-alaisilla taidoilla! Matkailu- ja ravitsemisalan ammattitaitoiselle työvoimalle on kysyntää nyt ja tulevaisuudessa. Monipuolinen ja maailman nopeimmin kasvava ala tarjoaa mahdollisuuden kehittää osaamista, toimia yrittäjänä ja työskennellä kansainvälisissä tehtävissä. 

Vuonna 2020 Savoniasta valmistui tutkitusti Suomen tyytyväisimmät restonomit. He myös työllistyvät monipuolisesti ja erinomaisesti. Majoitus- ja ravitsemisalalta valmistuttuasi tutkintonimikkeesi on restonomi (AMK) tai restonomi (ylempi AMK). Tutustu vaihtoehtoihin!

Löydät meidät Instagramista @savoniaresto ja Facebookista @savoniaresto

Nainen ja kaksi miestä ravintolassa keskustelemassa.

Restonomi (AMK), päivä- ja monimuotototeutus

Opiskele moniosaajaksi, jolle tulevaisuus tarjoilee monipuolisia uramahdollisuuksia niin kotimaassa kuin maailmallakin. Restonomikoulutuksessa ajattelutapasi kehittyy asiakaslähtöiseksi, myyntihenkiseksi ja tulostavoitteelliseksi. Opit kehittämään ja johtamaan menestyviä sekä kannattavia palveluja. Voit opiskella restonomiksi päiväopiskeluna tai työn ohessa.

Naisia ja miehiä kokouksessa.

Restonomi (ylempi AMK), Wellness-palveluliiketoiminnan johtaminen

Koulutuksessa kehität Wellness-palveluliiketoiminnan osaamistasi ja sen liiketoiminnallista hyödyntämistä. Saat uusia valmiuksia ja osaamista kehittää hyvinvoinnin johtamista erilaisissa toimintaympäristöissä. Keskeisiä teemoja ovat myös hyvinvointiteknologia sekä digitalisaatio.

Koulutusalan tarinoita

Karoliina Salmisen tarina

Kun valmistuin ylioppilaaksi, minulla ei oikein ollut hajua siitä, mitä tekisin seuraavaksi. Ensimmäisellä kerralla koulujen ovet eivät minulle auenneet, minkä ansiosta sain viettää välivuoden ja miettiä vaihtoehtojani.

Loppujen lopuksi päätin hakea restonomin koulutusohjelmaan. Olen aina ollut sosiaalinen ja ihmisten kanssa mielellään työskentelevä tyyppi, ja matkailu sekä maailman näkeminen ovat kiinnostaneet minua. Tältä pohjalta restonomin tutkinto kuulosti juuri passelilta minulle!

Kampuskirjasto ja kahvila.

Microkadun kampus kotipesänä

Matkailu- ja ravitsemisalan opetus tapahtuu Kuopiossa, Microkadun kehittyvällä kampuksella. Kampukselle sijoittuvat opetuskeittiö aputiloineen, tuotekehitystilat, perusopetusluokat, kielistudio ja opiskelijoiden omatoimisen työn tilat. 

Ravintola-annoksia lautasilla.

Työelämään tiukasti kiinni

Savoniassa opiskelu on taatusti työelämäläheistä. Pääset tekemään oikeita käytännön töitä osana opintojasi joka vuosi. Todellisissa toimeksiannoissa saat onnisistumisen kokemuksia ja ammattitaitoa. Restonomiopiskelijana toteutat mm. pop up -ravintoloita, erilaisia tapahtumia ja kongresseja.

Mies ja nainen tablet-tietokoneen kanssa.

Kansainvälisty maailmalla

Kansainvälistymisen kehittäminen on keskeistä koulutusalalla. Opiskelijana sinua kannustetaan ottamaan kansainvälisyys osaksi opintoja. Vaihto-ohjelmien kautta voit suorittaa opintoja ja harjoittelun ulkomailla. Kansainvälistymiseen on mahdollisuuksia myös kotimaassa.

Legendaarista! Savoniasta työllistyt yli 90 % varmuudella

Savoniassa tutkinnon suorittaneen on syytä hymyillä, koska työllistyneiden osuus on 90,4 prosenttia (Tilastokeskus: vuonna 2018 ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneet). Asetimme ammattikorkeakoulullemme kunnianhimoiset tavoitteet ja saavutimme ne erinomaisesti – myös opiskelijatyytyväisyydessä. Kaiken lisäksi tilastojen valossa suoritat Savoniassa tutkinnon ajallaan ja pääset nopeasti kiinni työelämään.

Millainen on sinun tarinasi?

Voit hakea restonomin AMK- ja YAMK-koulutuksiin kevään yhteishaussa 17.3.–31.3.2021. Hae opiskelemaan Opintopolussa ja koe majoitus- ja ravitsemisalan legendat!