Hiker sits on the summit Paha-Koli and enjoys the scenery of the Pielinen lake, summer

Tällä menolla elämyksiä ei tarvitse kaukaa hakea.*

*Restonomin ansiosta tavallinen makkaranpaistoreissu ei ole tavallinen.

Matkailu- ja ravitsemisala

Matkailu- ja ravitsemisalan ammattitaitoiselle työvoimalle on kysyntää nyt ja tulevaisuudessa. Monipuolinen ala tarjoaa mahdollisuuden kehittää osaamista, toimia yrittäjänä ja työskennellä kansainvälisissä tehtävissä.

Vuonna 2020 ja 2021 Savoniasta valmistui tutkitusti Suomen tyytyväisimmät restonomit. He myös työllistyvät monipuolisesti ja erinomaisesti.

Nainen luonnossa kahvitauolla.

Restonomi (AMK), hyvinvointimatkailun kehittäminen, päivätoteutus

Hyvinvointimatkailuun suuntautuneena restonomina olet osaava ja erottuva matkailu- ja ravitsemisalan kehittämisen asiantuntija. Savonia-ammattikorkeakoulun tutkinto-ohjelma on uusi ja ainutlaatuinen koko Suomessa!

Opiskelijat opiskelevat kampuksen ravintolassa.

Restonomi (ylempi AMK), Wellness-palveluliiketoiminnan johtaminen

Wellness-palveluliiketoiminnan johtaminen YAMK-tutkinnossa kehität Wellness-osaamistasi ja sen liiketoiminnallista hyödyntämistä. Wellness-palveluliiketoiminta kasvaa jatkuvasti, ja alan monipuolisella osaamisella on kysyntää työmarkkinoilla.

”Restonomit voi työllistyä hyvin monenlaisissa tehtävissä” – Teo opiskelee restonomiksi

”Törmäsin 2019 keväällä Savonian postaukseen Instagramissa – nykyään jo valmistuneen restonomin tarinaan – ja siitä sain ajatuksen,
että ”ehkä restonomi voisi olla itselle se juttu”. Osittain myös sen takia, että olen tykännyt matkustamisesta ja jos sitä alaa voisi opiskella niin siinä tilanteessa voittaisi kaikki.

Loppupeleissä restonomit voi työllistyä hyvin monenlaisissa tehtävissä. Itse miellän restonomin erityisesti palvelualojen ammattilais- ja asiantuntijatutkinnoksi.”

Kampuskirjasto ja kahvila.

Microkadun kampus kotipesänä

Matkailu- ja ravitsemisalan opetus tapahtuu Kuopiossa Microkadun kampuksella. Kampukselle sijoittuvat tuotekehitystilat, opetusluokat, kielistudio ja opiskelijoiden omatoimisen työn tilat.

Opiskelija istuu kirjaston työpisteellä ja työskentelee kannettavalla tietokoneella.

Työelämään tiukasti kiinni

Savoniassa opiskelu on taatusti työelämäläheistä. Osana opintojasi pääset mukaan toteuttamaan erilaisia toimeksiantoja, kuten projekteja ja tapahtumia.  Työelämän aidoissa toimeksiannoissa saat onnistumisen kokemuksia, verkostoja ja ammattitaitoa.

Opiskelijoita kirjastossa

Kansainvälisty maailmalla

Kansainvälistymisen kehittäminen on keskeistä koulutusalalla. Opiskelijana sinua kannustetaan ottamaan kansainvälisyys osaksi opintoja. Vaihto-ohjelmien kautta voit suorittaa opintoja ja harjoittelun ulkomailla. Kansainvälistymiseen on mahdollisuuksia myös kotimaassa.

Legendaarista! Savoniasta työllistyt yli 90 % varmuudella

Savoniassa tutkinnon suorittaneen on syytä hymyillä, sillä työllistyneiden osuus pian valmistumisen jälkeen on yli 90 prosenttia (Lähde: Tilastokeskus: vuonna 2018 ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneet).

84 % opiskelijoista on sitä mieltä, että opetuksen taso on meillä erityisen laadukasta.

Kaiken lisäksi tilastojen valossa suoritat tutkinnon tavoiteajassa, joten pääset nopeasti kiinni työelämään.

savonia_graphic_elements_7_black_rgb

Millainen on sinun tarinasi?

Opiskele restonomiksi Savoniassa! Restonomin tutkinto antaa sinulle erinomaiset valmiudet työskennellä matkailu- ja ravitsemisalan esihenkilö- ja asiantuntijatehtävissä Suomessa ja ulkomailla. 

Täytä hakulomake Opintopolussa

Kysyttävää?

Jari Linden
Koulutuspäällikkö