Kaksi naista tarjoilemassa viiniä.

Matkailu- ja ravitsemisala

Maailma tarvitsee leipää ja sirkushuveja.

Monta mahdollisuutta moniosaajille.

Matkailu- ja ravitsemisalan ammattitaitoiselle työvoimalle on kysyntää nyt ja tulevaisuudessa. Monipuolinen ala tarjoaa mahdollisuuden kehittää osaamista, toimia yrittäjänä ja työskennellä kansainvälisissä tehtävissä.

Vuonna 2020 ja 2021 Savoniasta valmistui tutkitusti Suomen tyytyväisimmät restonomit. He myös työllistyvät monipuolisesti ja erinomaisesti.

Yhteishaku on käynnissä
15.3.–30.3.2023

Tulevaisuuden stressaaminen on yksi vaihe elämässä. Savonia on ratkaisu stressiin.
Hae nyt.


Kaksi opiskelijaa kirjaston työpisteen äärellä.

Restonomi (AMK), hyvinvointimatkailun kehittäminen, päivätoteutus

Hyvinvointimatkailuun suuntautuneena restonomina olet osaava ja erottuva matkailu- ja ravitsemisalan kehittämisen asiantuntija. Savonia-ammattikorkeakoulun tutkinto-ohjelma on uusi ja ainutlaatuinen koko Suomessa! 

Tekniikan opiskelijat opiskelemassa.

Restonomi (ylempi AMK), Wellness-palveluliiketoiminnan johtaminen

Wellness-palveluliiketoiminnan johtaminen YAMK-tutkinnossa kehität Wellness-osaamistasi ja sen liiketoiminnallista hyödyntämistä. Wellness-palveluliiketoiminta kasvaa jatkuvasti, ja alan monipuolisella osaamisella on kysyntää työmarkkinoilla.

Hilla Huupponen

Matkalla moniosaajaksi – Hillan tarina

”Opiskelen matkailu- ja palveluliiketoiminnan moniosaajaksi, restonomiksi, nyt toista vuotta. Hain opiskelemaan alaa, koska restonomikoulutus vaikutti houkuttavalta ja sopivalta yhdistelmältä leikkisyyttä ja tehokkuutta.

Tykkään tosi paljon opiskella Savoniassa ja kampus tuntuu kotoisalta. Pelkäsin ensin, että iso kampus tuntuisi kolkolta ja etäiseltä, mutta Savonia on mielestäni kerännyt opiskelijat mukavan lähelle toisiaan.”

Kampuskirjasto ja kahvila.

Microkadun kampus kotipesänä

Matkailu- ja ravitsemisalan opetus tapahtuu Kuopiossa Microkadun kampuksella. Kampukselle sijoittuvat opetuskeittiö aputiloineen, tuotekehitystilat, perusopetusluokat, kielistudio ja opiskelijoiden omatoimisen työn tilat. 

Opiskelija istuu kirjaston työpisteellä ja työskentelee kannettavalla tietokoneella.

Työelämään tiukasti kiinni

Savoniassa opiskelu on taatusti työelämäläheistä. Pääset tekemään oikeita käytännön töitä osana opintojasi joka vuosi. Todellisissa toimeksiannoissa saat onnisistumisen kokemuksia ja ammattitaitoa. Restonomiopiskelijana toteutat muun muassa pop up -ravintoloita, tapahtumia ja kongresseja.

Opiskelijoita kirjastossa

Kansainvälisty maailmalla

Kansainvälistymisen kehittäminen on keskeistä koulutusalalla. Opiskelijana sinua kannustetaan ottamaan kansainvälisyys osaksi opintoja. Vaihto-ohjelmien kautta voit suorittaa opintoja ja harjoittelun ulkomailla. Kansainvälistymiseen on mahdollisuuksia myös kotimaassa.

Legendaarista! Savoniasta työllistyt yli 90 % varmuudella

Savoniassa tutkinnon suorittaneen on syytä hymyillä, sillä työllistyneiden osuus pian valmistumisen jälkeen on yli 90 prosenttia (Tilastokeskus: vuonna 2018 ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneet).

84 % opiskelijoista on sitä mieltä, että opetuksen taso on meillä erityisen laadukasta.

Kaiken lisäksi tilastojen valossa suoritat tutkinnon tavoiteajassa, joten pääset nopeasti kiinni työelämään.

Millainen on sinun tarinasi?

Monipuolinen matkailu- ja ravitsemisala tarjoaa mahdollisuuksia kehittää osaamista, toimia yrittäjänä ja työskennellä kansainvälisissä tehtävissä.