Ilmoittautuminen ja opiskeluoikeus

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen opintojaksolle, osaamiskokonaisuuksiin ja polkuopintoihin tapahtuu koulutuskalenterissa. Yksittäisiin opintojaksoihin ilmoittautuminen päättyy yleensä noin kahta viikkoa ennen opintojakson alkua. Verkko-opintoina toteutettaviin nonstop-opintoihin voi ilmoittautua joustavasti ja ne voi myös suorittaa omaan tahtiin annettujen suorittamisaikojen puitteissa.

Amk-polkuopintoihin on yhteinen ilmoittautumisaika kaksi kertaa vuodessa. Opiskelupaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Huom! Joihinkin koulutuksiin voidaan vaatia hyväksytty tulos soveltuvuuskokeesta ennen opintojen aloittamista (musiikkipedagogi, tanssinopettaja, rakennusarkkitehti).

Polkuopiskelijan (60 op) opiskeluoikeus on 12 kuukautta. Opinnot tulee pääsääntöisesti suorittaa tässä ajassa. Opiskeluoikeutta voidaan jatkaa tarvittaessa tapauskohtaisesti, esim. jos arviointiin jätetystä suorituksesta puuttuu opettajan merkintä opiskelijarekisterissä.

Opiskelupaikkoja on rajoitetusti. Mikäli paikat ovat ilmoittautumishetkellä täynnä, voi mahdollisesti vapautuvaa paikkaa varten ilmoittautua jonotuslistalle. Jonotuslista muodostuu myös ilmoittautumisjärjestyksessä. Vapautuneesta paikasta ilmoitetaan sähköpostilla. Vapautunut paikka on vahvistettava sähköpostissa annettujen ohjeiden mukaisesti.

Huom! Ilmoittautumisjärjestelmä lähettää antamaasi sähköpostiosoitteeseesi automaattiviestejä. Varmista, että annat osoitteesi oikein ja tarkista myös roskapostikansio, jos et saa viestiä ilmoittautumisen jälkeen.

Ilmoittautuminen keväällä 2023 alkaviin amk-polkuopintoihin oli 7.-8.12.2022. Opiskelupaikkoja oli rajatusti ja ne täytettiin ilmoittautumisjärjestyksessä. Koulutustiedot ovat avoimen amk:n koulutuskalenterissa. Vapaita paikkoja on vielä näihin polkuopintoihin: Kätilö, päiväkoulutus Kuopiossa, Terveydenhoitaja, päiväkoulutus Kuopiossa, Sairaanhoitaja, monimuotokoulutus Iisalmessa sekä Insinööri, konetekniikka, monimuotokoulutus Iisalmessa. Mikäli kiinnostuit ja pystyt aloittamaan opinnot 9.1.2023, ilmoittaudu koulutuskalenterissa tai ota yhteyttä 3.1.2023 mennessä: avoinamk@savonia.fi

Opintotarjonta löytyy koulutuskalenterista ja tarjontaa päivitetään ajan tasalle säännöllisesti.

Ilmoittautuminen on sitova

Ilmoittautuminen on sitova ja opintomaksu on maksettava ilmoittautumisen yhteydessä. Mikäli perut ilmoittautumisen tai keskeytät opinnot, maksettuja opintomaksuja ei palauteta ellei syynä ole terveydellinen tilanne, joka estää opiskelun (lääkärintodistus esitettävä).

Opiskeluoikeus

Avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijana saat ajallisesti ja sisällöllisesti määritellyn opiskeluoikeuden Savonia-ammattikorkeakouluun. Opiskelun aloittamiseen liittyvät ohjeet lähetetään sähköpostilla ennen koulutuksen alkamista tai ilmoitetaan automaattisessa vahvistusviestissä ilmoittautumisen jälkeen.