Ilmoittautuminen ja opiskeluoikeus

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen opintojaksolle ja polkuopintoihin tapahtuu koulutuskalenterin kautta. Yksittäisiin opintojaksoihin ilmoittautuminen päättyy yleensä noin kahta viikkoa ennen opintojakson alkua. Verkko-opintoina toteutettaviin Non-Stop-opintoihin voi ilmoittautua joustavasti ja ne voi myös suorittaa omaan tahtiin annettujen suorittamisaikojen puitteissa.

Polkuopintoihin on yhteinen ilmoittautumisaika kaksi kertaa vuodessa. Opiskelupaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Huom! Joihinkin koulutuksiin voidaan vaatia hyväksytty tulos soveltuvuuskokeesta ennen opintojen aloittamista.

Opiskelupaikkoja on rajoitetusti. Mikäli paikat ovat ilmoittautumishetkellä täynnä, voi mahdollisesti vapautuvaa paikkaa varten ilmoittautua jonotuslistalle. Jonotuslista muodostuu myös ilmoittautumisjärjestyksessä ja järjestelmä ilmoittaa automaattisesti vapautuneesta paikasta s-postilla. Vapautunut paikka on vahvistettava järjestelmän ilmoittaman määräajan puitteissa.

Huom! Ilmoittautumisjärjestelmä lähettää antamaasi s-postiosoitteesi automaattiviestejä. Varmista, että annat osoitteesi oikein ja tarkista myös roskapostikansio, jos et saa viestiä ilmoittautumisen jälkeen.

Ilmoittautuminen syksyllä 2021 alkaviin polkuopintoihin alkaa ma 2.8.2021 klo 9.00 ja päättyy su 8.8.2021 klo 23.59.

Opintotarjonta löytyy koulutuskalenterista ja tarjontaa päivitetään ajan tasalle säännöllisesti.

Jos sinulla on maksamattomia opintomaksuja Savonia-ammattikorkeakouluun, et voi ilmoittautua uusille opintojaksoille ennen niiden maksamista.

Ilmoittautumisen peruminen

Ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautumisen voit perua maksutta ilmoittautumisajan aikana joko ilmoittautumisjärjestelmässä tai sähköpostitse: avoin.amk(at)savonia.fi.

Ilmoittautumisen vahvistaminen

Ilmoittautuminen ja opiskelupaikan vastaanottaminen pyydetään vahvistamaan ennen opiskeluoikeuden myöntämistä. Saat ohjeet sähköpostiosoitteeseen, jonka olet antanut ilmoittautumislomakkeella.

Opiskeluoikeus

Avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijana saat ajallisesti ja sisällöllisesti määritellyn opiskeluoikeuden Savonia-ammattikorkeakouluun. Ilmoitus opiskeluoikeudesta sekä opiskelun aloittamiseen liittyvät ohjeet lähetetään sähköpostilla hyväksytyille opiskelijoille noin viikkoa ennen koulutuksen alkamista.

Jos opinnot keskeytyvät

Mikäli olet saanut ja vahvistanut opiskeluoikeuden ja keskeytät opinnot, pitää sinun ilmoittaa siitä kirjallisesti avoimen ammattikorkeakoulun yhteyshenkilölle. Laskutettuja tai maksettuja opintomaksuja ei palauteta, ellei kyseessä ole sairaustapauksesta johtuva keskeytys, jolloin on esitettävä lääkärintodistus avoimen ammattikorkeakoulun yhteyshenkilölle. Maksetun opintomaksun voi käyttää sen voimassaoloaikana myös muihin Savonian avoimen amk:n opintoihin.