Pinkkejä kukkia etualalla, taka-alalla kevään 2022 valmistujaisissa..

Merkityksellistä oppimista ja henkistä kriisinkestävyyttä – työelämäläheisestä korkeakoulusta valmistuu osaajia, jotka muuttavat maailmaa

Savonian Kuopion kampuksen valmistujaisjuhlaa voit seurata livestreamissa 23.5.2024 klo 12 lähtien täällä:

– Savonia on tutkitusti Suomen paras työpaikka. Siitä on erinomaista ponnistaa myös parhaaksi opiskelupaikaksi, toteaa rehtori Mervi Vidgrén, kun ammattikorkeakoulu juhlii opinnoistaan valmistuneita Iisalmen kampuksella keskiviikkona 22.5. ja Kuopiossa Microkadun kampuksella torstaina 23.5.

Paras opiskelupaikka on Savonian strategian ytimessä. – Viime vuodelta saatu opiskelijapalaute kertoo, että Savonian tutkinto-ohjelmat ovat valtakunnallisessa vertailussa kohonneet parhaimpien joukkoon.  Savonian agrologikoulutus on kaikkien tutkinto-ohjelmien vertailussa Suomen paras. Omilla aloillaan ykkössijalta löytyy peräti yhdeksän Savonian tutkinto-ohjelmaa.

Opetuksen läsnäolopakosta on keskusteltu mediassa kiivaasti. Mervi Vidgrén kertoo, että Savonialla linja on selkeä ja pohjautuu siihen, miten työelämäläheinen osaaminen parhaiten kehittyy. – Meille koulutuksen laatu on tärkeää. Savonian koulutuksen arvolupaus on, että teemme oppimisesta merkityksellisen yhdessä – se on vahva lupaus, mutta samalla opettajia ohjaava arvo. 

Yhteisöllisyys nähdään tärkeänä ja se tukee myös opiskeluhyvinvointia. 

Savonian tutkinnoilla työllistytään hyvin

Savonia on ja haluaa jatkossa olla entistäkin vahvemmin työelämäläheinen korkeakoulu. Tätä Savonia kehittää korkeakouluallianssissa yhdessä kahdeksan muun eurooppalaisen korkeakoulun kanssa.  – Opiskelijat tulevat suorittamaan opintojaan Savoniaan, koska halutaan käytännönläheinen korkeakoulututkinto, jolla työllistytään hyvin. Savoniasta valmistuneiden työllistymisaste on noin 90 prosenttia. Meille on myös tärkeää, että opiskelijat sijoittuvat maakuntaan töihin: nyt 50 prosenttia opiskelijoistamme tulee Pohjois-Savosta ja noin 60 prosenttia jää valmistumisvaiheessa tänne töihin. 

Savonia on rakentanut pitkäjänteisesti omaa profiiliaan kokonaisturvallisuuden näkökulmasta. Tutkimusalat eli ruokajärjestelmä, vesiturvallisuus, hyvinvointi, bio- ja kiertotalous sekä kone ja energia ovat kokonaisturvallisuuden ytimessä. – Uusimpana tutkimusalana on kestävä yhteiskunta, jossa huomioidaan ilmastomuutokseen liittyvät haasteet, mutta myös mahdollisuudet yritysten liiketoiminnan uudistamiseen ja kasvuun.  Siellä on myös henkinen kriisinkestävyys, joka nousee yhtä vahvemmin keskusteluun myös Suomessa.

– Juhlimme tällä viikolla tutkintojanne, mutta yhä enemmän painopiste siirtyy myös työssä olevan henkilöstön osaamisen kehittämiseen.  Se on osa Savonian toimintaa.  Tälläkin viikolla valmistuu YAMK tutkinto-ohjelmien opiskelijoita, jotka opiskelullaan uudistavat työelämää.  Lisäksi yritykset ostavat Savoniasta henkilöstölleen koulutusta, joten tervetuloa jatkuvan oppimisen opiskelijaksi!

Savonia-ammattikorkeakoulu palkitsee seuraavat ansioituneet opinnäytetyöt:

Jaana Kanabro (Master´s Degree Programme in Energy

Engineering)

Miten hyödyntää energiayhteisöjä Suomessa tulevaisuudessa?

/ How to utilize energy communities in the future in Finland

Juho Vähäsöyrinki (Agrologin tutkinto-ohjelma)

Maatilaosakeyhtiön sukupolvenvaihdos

Jarmo Lampimäki (Rakennustekniikan tutkinto-ohjelma)

Tuulivoimalan paaluperustuksen suunnittelu