Savonia-artikkeli: Bio- ja kiertotalouden ekosysteemi Pohjois-Savo

Savonia-ammattikorkeakoulun Bio- ja kiertotalouden vahvuusala perusti alkuvuodesta 2022 Bio- ja kiertotalouden ekosysteemi Pohjois-Savon (BIOCC) yhdessä Itä-Suomen Yliopiston, Luonnonvarakeskuksen ja Savon Ammattiopiston kanssa. Ekosysteemi myös rekisteröitiin European Cluster Collaboration Platformille (ECCP) toukokuussa 2022. Ekosysteemi tarjoaa tutkimus- ja kehityspalveluita yritysjäsenille. Ekosysteemi tukee alan yritysten kasvua tuomalla yhteen parhaat toimijat ja palvelut teknologian, tuotteiden ja palveluiden sekä liiketoiminnan kehittämiseen.

Ekosysteemissä on monenlaisia yrityksiä, jotka toimivat bio- ja kiertotalouden alalla. Bio- ja kiertotalouden ekosysteemi tarjoaa jäsenilleen muun muassa mahdollisuuden verkostoitumistilaisuuksia, koulutusta, näkyvyyttä biotalouden alan kotimaisilla ja kansainvälisillä markkinoilla, mahdollisuuden osallistua ekosysteemin kansallisiin ja kansainvälisiin hankevalmisteluihin sekä tietoa viimeisimmistä kehitystrendeistä ja uutisista.

7.9.2022 European Cluster Collaboration Platform isännöi syksyn ensimmäisen Cluster Talks -tilaisuuden, jonka teema oli Biopohjaiset tuotteet: Ilmastoneutraaliuden avain? Bio- ja kiertotalouden ekosysteemi Pohjois-Savo pääsi keskustelutilaisuuden alussa jakamaan BIOCC:n terveisiä sekä ajatuksia aiheesta. Bio- ja kiertotalouden ekosysteemi Pohjois-Savon tervehdys Cluster Talksin osallistujille löytyy alla olevalta videolta:

Lisää tietoa Bio- ja kiertotalouden ekosysteemistä: https://biocc.fi/

Nauhoitteet Cluster Talks -tilaisuuksista: https://clustercollaboration.eu/events/organised-by-eccp/clusters-talks

Lisää tietoa SuperEcosystemistä: https://superecosystem.fi/

Lisätietoa ekosysteemistä ja yhteistyömahdollisuuksista:

Harri Auvinen, Savonia-ammattikorkeakoulu (+358 44 7856923, harri.auvinen(a)savonia.fi)

Kirjoittajat:

Suvi Hackman, Tutkimusinsinööri

Harri Auvinen, Tutkimus- ja kehityspäällikkö

Savonia-amk, Bio- ja kiertotalouden vahvuusala