Opiskelijoita Kampussydämessä.

Savonia-artikkeli: Savilahti on osaamisen muurahaiskeko

#SavoniaAMK

Tunnen itseni etuoikeutetuksi saadessani työskennellä keskellä muurahaispesää: lämpimässä, yhteisöllisessä ja elämää kuhisevassa ympäristössä, jonne kokoontuu arkisin tuhansia eri-ikäisiä, eri ammattialoja ja eri kansallisuuksia edustavia kanssakulkijoita.

Kuopion helmi, Savilahti, on ainutlaatuinen kokonaisuus oppimisympäristöjä, maailmanluokan tutkimuslaboratorioita, kirjastoja, yhteisiä olohuoneita, taidetta, elämää, iloa ja inspiraatiota.

Kuopion kaupungin määritelmässä Savilahti vastaa tulevaisuuden ehdoilla ja mahdollisuuksilla tapaamme elää, oppia, yrittää, kommunikoida ja tehdä työtä.

Tilaa ja mahdollisuuksia uusille ajatuksille

Oman viestinnän ja markkinoinnin arkityöni naapuristona Savilahdessa ovat Itä-Suomen yliopisto ja Savon ammattiopisto. Ammattiopiston kanssa saamme olla kylki kyljessä ja yliopisto näkyy, kuuluu ja tuntuu ihan likellä tien takana. Yhteistyömme on hyvin konkreettista: tiedonvaihtoa, osaamisenvaihtoa, ideointia, yhteisiä tapaamisia ja tapahtumia.

Ulospäin yhteisömme näkyy kaupunkilaisille rykelmänä korkeita rakennuksia, seiniä, lasipintaa ja parkkipaikkoja. Kuinkahan yleisesti tiedossa on, että seinät kätkevät sisäänsä myös kaikille avoimia tiloja, kirjastoja, ravintoloita, kahviloita ja tapaamispaikkoja. Puhumattakaan siitä energiasta, joka syntyy tuhansien kanssakulkijoiden ajatusten kohtaamisessa.

Haaveilen, että Savonian Kampussydän voisi olla kokoontumis- ja keskustelupaikka, jossa mainion kuopiolaisen Minna Canthin jalanjäljissä voisimme nostaa esiin ajatuksia, myös niitä, jotka ravistelevat perinteistä tapaamme ajatella maailmasta.
Sillä eikö yhteisömme olekin olemassa juuri siksi: systeemisten muutosten aikaansaamiseksi, luutuneiden ajatusten ravistelemiseksi ja uuden synnyttämiseksi – yhdessä!

Viesti välittyy arjessa

Savonian viestintä jalkautuu kampuksen tiloihin ja infonäytöille tukemaan arkista tiedonkulkua, luomaan yhteistä arjen sanoitusta ja organisaatiokulttuuria, iloa ja eloa – strategia muuntuu päivittäiseksi tekemiseksi. Yhteiset kohtaamiset mahdollistavat, että meistä tulee me!

Kaupunkilaisille viestimme näkyy KPY Novapoliksen jättimäisellä diginäytöllä, jossa kerromme Savonian ottavan aivoon, avoimen ammattikorkeakoulun mahdollisuuksista, ilmastoturvallisuuden osaajakoulutuksesta ja muista ajankohtaisista aiheista.

Aikamoinen muurahaisyhdyskunta siis – ja ajatelkaas: omat omalaatuiset keot löytyvät myös Iisalmen ja Varkauden kampuksiltamme!

Tule tutustumaan Savilahteen – ihmisten ja ideoiden kotiin!

Tule kurkkaamaan, miltä Itä-Suomen yliopiston, Savonia-ammattikorkeakoulun ja Savon ammattiopiston tiloissa näyttää – Savilahtipäivä 15.11. klo 14–17 on avoin kutsu kaupunkilaisille tulla tutustumaan tähän ainutlaatuiseen naapurustoon!

Avoimet ovet ja ohjelmaa Itä-Suomen yliopistolla, Savonia-ammattikorkeakoululla, Savon ammattiopistolla ja KPY Novapoliksen CoWork-ympäristössä.

Lue lisää Savilahtipäivästä: https://www.savonia.fi/infotv-kampussydan/savilahtipaiva-ti-15-11-klo-14-17-tule-tutustumaan-savilahteen-ihmisten-ja-ideoiden-kotiin/

Kirjoittaja:

Anne Heikkinen, viestintäpäällikkö, Savonia-ammattikorkeakoulu