Savonia-artikkeli: Savonian juhlavuosi on avoin kutsu yhteistyölle ja kohtaamisille

#savoniaAMK

Mitäpä jos autoon tankkaisi sipulista tehtyä vetyä? Entä jos ilmastonmuutos onkin parasta, mitä ihmiskunnalle on tapahtunut? Mitä on digitaalinen muoti ja vaatteiden 3D mallinnus?

Nämä kysymykset nostetaan esiin SuomiAreenassa heinäkuussa, kun Savonian järjestämissä lavakeskusteluissa ollaan asioiden ytimessä.

SuomiAreenan eli Suomen suurimman yhteiskunnallisen festivaalin pääyhteistyökumppanuus on osa Savonia-ammattikorkeakoulun juhlavuotta.

Ratkaisuja päivänpolttaviin haasteisiin

Savonia juhlii pyöreitä kolmekymppisiään nostamalla keskusteluun päivänpolttavia haasteita ja hakemalla ratkaisuja meitä kaikkia ympäröiviin ilmiöihin.

Puhumme ilmastonmuutoksen hillitsemisestä, inhimillisestä turvallisuudesta, bio- ja kiertotalouden katalyyteistä sekä vihreästä siirtymästä.

Nostamme esiin ammattikorkeakoulujen merkitystä osaamisen varmistajina ja pohdimme, mikä on taiteen ja taiteilijoiden rooli kansainvälisessä rauhantyössä.

Juhlavuosi on näytön paikka

Ammattikorkeakouluilla on mahdollisuus soveltavan tutkimuksen kehtoina tuottaa tietoa päätöksenteon tueksi, hyvinvoinnin edistämiseksi ja Suomen innovaatiokyvyn turvaamiseksi. Haasteenamme on viestiä osaamisestamme laveasti ja vaikuttavasti – juhlavuotemme on siis näytön paikka!

Olemme määrittäneet TKI-toiminnallemme vahvuusalat, joiden tavoitteena on tutkimuspalveluiden avulla edistää alueen elinkeinorakenteen kannalta keskeisten alojen kasvua, kannattavuutta ja kansainvälistymistä.

Vahvuusalaoillamme tehdään töitä muun muassa kone- ja energiateollisuuteen, vesiturvallisuuteen, hyvinvointiteknologiaan, ruokaliiketoimintaan sekä bio- ja kiertotalouteen liittyvissä kysymyksissä.

Lämpimästi juhlien

Savonia juhlistaa 30-vuotisjuhlavuottaan myös lämpimästi ja yhteisöllisesti lanseeraamalla muotoiluopiskelija Sanni Järvisen suunnitteleman neulemalliston. Ajatus juhlavuoden neulemallistosta heräsi opiskeluhyvinvoinnin toimijoiden Kässäklubissa.

– Kässäklubi kokoaa yhteen matalalla kynnyksellä käsitöistä kiinnostuneet tai käsitöitä harrastavat opiskelijat ja henkilökunnan jäsenet. Mukaan voi tulla myös ihan muuten vaan kuulumisia vaihtamaan ja rentoutumaan, kertoo opinto-ohjaaja Pirjo Venhovaara.

Savonian väreihin sointuvia villasukkia ja lapasia koristavat herkät lumitähdet, raidat tuovat neuleisiin pirteyttä ja liikettä. Neulontaohjeet löytyvät Savonian juhlavuoden verkkosivuilta.

Savonia sytyttää tiedon valon

Alkuvuodesta Savonia näkyi ja kuului niin Savossa kuin laajemminkin legendaarisen Puijon tornin valaisukampanjan myötä. Vajaan kuukauden ajan Savonian pinkkinä hohtanut torni ilahdutti kuopiolaisia vuoden pimeimpänä aikana ja kertoi roolistamme tiedon ja innostuksen valon sytyttäjänä.

Juhlavuodelle on suunniteltu laajasti toiminnastamme kertovaa ohjelmaa: avoimia ovia Microkadun kampuksella, torikahveja Iisalmessa ja Varkaudessa sekä koko korkeakouluyhteisön kokoavaa toritapahtumaa.

Juhlavuotemme on avoin kutsu yhteistyöhön sekä vaikuttaviin, inhimillisiin ja uutta luoviin kohtaamisiin – tapaamisiin savonialaisen osaamisen merkeissä!

Savonia SuomiAreenalla

12.7.2022 klo 12 Rantalava: Ilmastonmuutos – aivan parasta! Keskustelijoina muun muassa Luken pääjohtaja Johanna Buchert ja meteorologi Kerttu Kotakorpi

12.7. klo 17 Puuvillalava: Kulttuuri osana kokonaisturvallisuutta, yhteistyössä Savonia-ammattikorkeakoulu, Pori Jazz ja Suomen Jazzliitto ry

13.7.2022 klo 13 Raatihuoneen puiston lava: Millainen Suomi olisi ilman sairaanhoitajia, kätilöitä ja insinöörejä?Keskustelijoina muun muassa Genelecin toimitusjohtaja Siamäk Naghian ja Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen

Lue lisää SuomiAreenasta: https://www.suomiareena.fi/