Design Week Kuopio uudistuu: Tule nostamaan muotoilua maailmankartalle!

#SavoniaAMK

Design Week Kuopio siirtyy uusiin käsiin, kun Savonia-ammattikorkeakoulu ryhtyy koordinoimaan uudistuvaa tapahtumaa.

Design Week Kuopio -tapahtuman toteutus uhkasi loppua, kun Itä-Suomen Muoto ry lopetti toimintansa. Savonia-ammattikorkeakoulun muotoilukoulutuksen henkilökunnan keskuudessa heräsi ajatus lähteä uudistamaan konseptia yhteistyössä alueen luovien alojen toimijoiden kanssa.

Ideana on uudistaa Design Weekiä ympärivuotiseksi sarjaksi erilaisia tapahtumia. Tapahtumaa valmistelevan työryhmän tavoitteena on luoda monialaista yhteistyötä, tuoda esiin muotoilun vaikuttavuutta ja nostaa esiin muotoilun tuoma elinvoima koko aluetaloudelle.

– Ilman Design Weekiä Kuopioon jäisi tyhjä aukko muotoilun esiin tuomisen suhteen. Halusimme ehdottomasti säilyttää perinteisen Design Weekin ja kehittää sitä edelleen yhdessä muiden toimijoiden kanssa. Yhden viikon aikana on haastavaa tuoda muotoilun eri elementtejä esiin, mutta ympäri vuoden tapahtuma mahdollistaa monipuolisen toiminnan, kertovat työryhmän jäsenet muotoilun ja muodin lehtori Laura Pakarinen ja TKI-asiantuntija Raisa Leinonen.

Design Week Kuopio -tapahtuman tavoitteena on ollut herättää ajattelemaan, mitä muotoilu on, mitä sen avulla voidaan saada aikaan sekä tehdä muotoilua näkyväksi arkipäivässä. Tapahtuman yhteydessä on myös jaettu vuosittainen Savolainen suoraviiva -muotoilutekotunnustus. Sen saaja on valittu vuosittain järjestettävän Ilmianna muotoiluteko -kampanjan avulla. Savolainen suoraviiva -tunnustuksen jakaminen siirtyy Hathunters Oy:n tehtäväksi.

Savonia järjestää Design Weekin suunnittelutyön tueksi Luovat aamukahvit kaikille muotoilun parissa ja luovalla alalla toimiville!

Tilaisuudessa viritetään paikallinen yhteistyö vauhtiin ja se on avoin kaikille muotoilualoilla toimiville ja muille luovien alojen toimijoille. Luovat aamukahvit järjestetään Kuopion keskustassa yhteistyössä Luova REAKTIO! – ja Digital and Circular Fashion House -hankkeiden kanssa.

Luovat aamukahvit
24.8. kello 9:00-11:00
Paikka ilmoitetaan myöhemmin.
Ilmoittautuminen täältä.

Seuraa Design Week Kuopio -viestintää

Facebook: https://www.facebook.com/DesignWeekKuopio

Instagram: @designweekkuopio

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/designweekkuopio