Sydämenmuotoinen lampi metsässä.

”Ilmastonmuutos muuttaa käsitystämme terveyden edistämisestä” – varaudu muutokseen ja opiskele ilmainen Ilmastonmuutos ja terveys -verkkokurssi

– Ilmastonmuutos tekee sairauksista vakavampia ja muuttaa käsitystämme terveyden edistämisestä. Helteet, kuivuudet, tulvat ja myrskyt voimistuvat ja yleistyvät. Tämä vaikuttaa ihmisten kykyyn selviytyä, Savonia-ammattikorkeakoulun inhimillisen turvallisuuden asiantuntija Jyri Wuorisalo kertoo.

Wuorisalo on huippuosaaja inhimillisen turvallisuuden saralla. Hän on yksi Ilmastonmuutos ja terveys -verkko-opintojakson toteuttajista.

– Kyseessä on kaikille avoin, ilmainen verkko-opintojakso. Opintojakson aikana hahmotetaan yleiskuvaa inhimillisestä turvallisuudesta, ilmastonmuutoksesta ja sen vaikutuksista väestön terveyteen. Lisäksi opiskelija pääsee pohtimaan sitä, miten ilmastonmuutosta on mahdollista hillitä ja miten sen aiheuttamiin terveysvaikutuksiin voidaan varautua ja sopeutua.

Opinnot suoritetaan verkkoalustalla. Opiskelu on maksutonta ja kaikille avointa. Opintojakso on laajuudeltaan kaksi opintopistetta. Suoritetusta opintojaksosta saa halutessaan todistuksen.