Savonia ja Fortinet yhteistyöhön opetustarjonnan laajentamiseksi

#SavoniaAMK

Savonia-ammattikorkeakoulu kehittää opetustarjontaansa tietoturvan ja kyberturvallisuuden osa-alueilla. Fortinetin kanssa aloitetun yhteistyön avulla opiskelijoille voidaan tarjota aiempaa laajempaa mahdollisuutta suorittaa sertifiointeja osana opintokokonaisuuttaan. Savonia on liittynyt mukaan FortiAcademy-oppilaitosohjelmaan. Fortinet Network Security Expert (NSE) -ohjelman avulla opiskelijoille voidaan tarjota kahdeksantasoinen koulutus- ja sertifiointiohjelma.

Fortinetin yrityksille teettämän maailmanlaajuisen tutkimuksen mukaan useimmat tietoturvaan ja kyberturvallisuuteen liittyvät riskit johtuvat osaamisvajeesta.

FortiAcademy-oppilaitosohjelma on yksi keino pienentää vallitsevaa osaamisvajetta. Ihminen ei ole aina heikoin lenkki, vaan käyttäjä tulisi nähdä prosessin tärkeimpänä osana.

– Sovelluksia ja tietoverkkoja suunniteltaessa tietoturvan tulisi olla aina alusta alkaen mukana, eikä jälkikäteen päälle liimattuna, Fortinetin Suomen maajohtaja Mikael Markkula toteaa.

Savonia aloittaa sertifiointiin tähtäävät koulutukset NSE1 ja NSE2 kokonaisuuksista, joiden jälkeen tarjontaa voidaan laajentaa NSE4 ja NSE5 tasoille.

Savonialla on käytössä Pearson Vuen sertifiointiin tarkoitettu testikeskus, jossa voidaan suorittaa muun muassa NSE-ohjelman mukaisia sertifikaatteja. Käynnistetyn yhteistyön tavoitteena on myös laajentaa opetustarjontaa jatkuvan oppimisen osa-alueelle, jolloin Savonia tarjoaisi NSE-ohjelman mukaisia sertifiointikoulutuksia myös työelämässä oleville asiantuntijoille.

Lisätietoa NSE-ohjelmasta klikkaamalla tästä.

Löydät tutkimuksen täältä.