Discover World – tällä menolla valloitetaan maailma

Savonian Kampussydän täyttyi 22.2. monikielisestä puheensorinasta Discover World -tapahtumassa, jossa Savonian vaihdossa käyneet opiskelijat, meillä parhaillaan opiskelevat vaihto-opiskelijat ja kansainvälisyysneuvonnan parissa työskentelevät savonialaiset esittelivät erilaisia vaihto-opiskelumahdollisuuksia. Myös Savonialla koko viikon vierailulla olleet EU4DUAL-vieraat kävivät tutustumassa tapahtumaan.

Tapahtumassa opiskelijat kertoivat toisille opiskelijoille vaihtomahdollisuuksista ja näin opiskelijoille tarjoutui mahdollisuus saada tietoa Savonian kansainvälisistä kumppaneista sekä mahdollisuuksista lisätä kansainvälisyyttä omiin opintoihinsa.

Esittelypisteillä kiinnostuneille esiteltiin lukuisten eri maiden kulttuuria ja korkeakouluja. Slovenian pisteellä Manca Kastelic Hervd ja Marko Višček kertoivat kotimaastaan Sloveniasta.

-Tulimme Kuopioon ja Savonialle vuoden alussa. Vaihtoon lähteminen kiinnosti, koska halusimme oppia jotakin ihan uutta ja nähdä aivan erilaisia ympäristöjä. Suomessa olemme tosiaan päässeet kokemaan uutta! Meillä Sloveniassa ei ole tällaisia talvia, vaikka joskus lunta sataakin, Manca ja Marko kertovat.

Molemmat opiskelevat Novo meston yliopistossa, joka on suhteellisen nuori korkeakoulu: se perustettiin vuonna 2017.

– Novo mesto on aika pieni korkeakoulu ja olemme monessa suhteessa vasta rakentamassa ja kehittämässä korkeakoulua. Suosittelemme ehdottomasti vaihtoa Sloveniassa, ja jos juuri Novo mestosta ei löydy sopivaa tutkinto-ohjelmaa, vaihtoehtoja on runsaasti muissa yliopistoissa. Slovenia on pieni maa, jossa on paljon potentiaalia. Meillä on paljon kaunista luontoa, mikä tarjoaa vapaa-ajalla hyvät mahdollisuudet retkeilyyn, vaeltamiseen, uimiseen ja muuhun luonnossa oleiluun.

Lue lisää kansainvälisyydestä Savonialla.