Savonian opiskelijoille menestystä Plootu Fennica-kilpailussa

Savonian muotoilun opiskelija Venla Berg ja syksyllä 2023 Savoniassa vaihto-opiskelijana ollut Jin Xuyao palkittiin19.3.2024 Plootu Fennica -kilpailussa. Kilpailun korkean tason vuoksi jury päätti palkita kunniamaininnalla kolme parasta työtä yhden voittajan sijaan. Kilpailussa on kolme sarjaa, yritys, muotoilu ja oppilaitossarja. Lisäksi kilpailussa valittiin vuoden ohutlevytuote.

Kilpailutyöt ovat esillä Konepaja 2024 messuilla Tampereella Plootu Fennica -kilpailun osastolla.

Colosswall -hyllyjärjestelmä

Työn suunnittelija: Venla Berg

Colosswall on modulaarinen hyllyjärjestelmä, joka sopii niin sisä- kuin ulkokäyttöön. Hylly on valmistettu polttomaalatusta teräksestä, joka tekee siitä kestävän ja soveltuvan muuttuviin käyttöolosuhteisiin. Tason pyöreä muoto antaa hyllylle kevyen ilmeen ja tekee siitä visuaalisesti viimeistellyn. Avoin kaksipuoleinen rakenne on edustava molemmista katselusuunnista.

Hyllyjen päällekkäin asettelulla voidaan luoda tilaan sopiva kokonaisuus. Hyllyosat yhdistetään toisiinsa ruuvikiinnityksellä. Colosswall sopii näyttävään esillepanoon, tehokkaaseen tilan organisointiin sekä varastointiin. Se toimii myös viherseinänä tai tilanjakajana.

Magic Cabinet

Suunnittelija: Jin Xuyao, vaihto-opiskelija, Savonia ammattikorkeakoulu

Magic Cabinet on ohutlevystä teollisesti valmistettava monitoimikaluste. Se voidaan kiinnittää seinälle, jolloin se toimii kaappina ja hyllynä sekä tuolina.

Koska jokapäiväisessä elämässä, jaetuissa asunnoissa tai pienissä huoneissa, tuolit ovat vievät usein se osa kalustusta, jotka vievät eniten tilaa. Siksi päädyin Magic Cabinetin suunnittelussa seinäkaappin ja tuolin yhdistelmään.

Kaappi kiinnitetään ensin seinään, ja sen yläosassa voidaan käyttää hyllynä. Kaappi itsessään toimii säilytystilana. Tuoliosa voidaan ottaa pois ja käyttää, ja kun sitä ei tarvita se voidaan laittaa takaisin, jolloin kaappi on taas suljettu.

Kaappi on erittäin helppo koota ja käyttää. Se soveltuu monenlaisiin ympäristöihin.

Onnea palkituille ja heidän ohjaajilleen!