Savonia Konetekniikka

#Visiosta todeksi

Seuraa meitä


Savonia Konetekniikka vuodesta 1886

Kerromme opiskelijatarinoista ja projekteista Youtube-kanavalla.

Seuraa meitä!


Tulevaisuus näyttää hyvältä

Erkka Kataisen opiskelijatarina

Savoniassa on ollut hyvä opiskella koko neljän vuoden ajan ja koulu tukee niin opinnollisissa asioissa kuin myös esim. löytämään kesätyö- tai harjoittelupaikkoja alan yrityksistä. Savonian vahvat verkostot ja tiivis yhteistyö alueen yrityksiin ovatkin yksi parhaista eduista. Lisäksi Kuopio on todella hyvä kaupunki opiskelijalle ja opiskelun vastapainoksi löytyy varmasti jokaiselle omaan makuun toimintaa myös vapaa-ajalle.

Tällä hetkellä olen opinnäytetyötä vaille valmis insinööri ja teenkin parhaillani opinnäytetyötä alani yrityksessä. Ala on erittäin hyvin työllistävä ja harjoitteluiden avulla saa hyvin ”jalkaa oven väliin” jos vain haluaa. Oma tulevaisuuteni näyttää hyvältä ja uskon työllistyväni heti valmistumisen jälkeen (koputan puuta tähän väliin). Alan parhaita puolia on mielestäni todella laaja työtehtävien kirjo, joten uran ei tarvitse todellakaan olla 50 vuotta samassa työssä puurtamista.

Muutamana vinkkinä sanoisin, ettei kannata pelätä, vaikka käytännön tai teorian tuntemus puuttuisi. Oikealla motivaatiolla asiat oppii varmasti. Lisäksi harjoitteluihin ja projektikursseihin kannattaa panostaa, niillä voi tehdä vaikutuksen jo opiskeluaikana tuleviin mahdollisiin työnantajiin. Kannattaa myös nauttia opiskeluajasta, se loppuu nopeammin kuin arvaakaan ja matkalla voi törmätä todella hienoihin ihmisiin.


Tutustu blogeihin

Savoniaonkone

Blogissa kirjoittajia ovat konetekniikan TKI ja opetuksen henkilöstö. Julkaisut tavoitteena on esitellä konetekniikan tuloksia hankkeiden, liiketoiminnan ja opetuksen näkökulmasta.

3D-TULOSTUSBLOGI

Tässä blogissa kerromme Savonian eri alojen näkemyksiä ja kokemuksia 3D-tulostuksen mahdollisuuksista nyt ja tulevaisuudessa.


Teknologiateollisuudessa on tulevaisuutta

Konealan insinöörinä tehtäväkenttäsi on täynnä erilaisia mahdollisuuksia. Voit löytää tulevan työpaikkasi mm. suunnittelu- ja tuotekehitystehtävien, tuotantoon liittyvien kehitys- ja ohjaustehtävien sekä tutkimus-, ja opetustehtävien parista. Työkokemuksesi karttuessa voit siirtyä projektien johtamiseen sekä markkinointiin, laatuasioihin, huoltoon ja myyntiin liittyviin tehtäviin.

Konetekniikka on Teknologiateollisuuden suurin toimiala noin 125 000 henkilön työpanoksella. Kone- ja metallituoteteollisuuden menestystuotteita ovat mm. risteilijät, laivojen ja voimaloiden moottorit, massa- ja paperikoneet, kiven ja mineraalien käsittelylaitteet, hissit, nosturit ja nostimet, metsä-, maanrakennus- ja maatalouskoneet sekä tietenkin kaikkien tuntemat oranssit sakset.

Opintosi antavat sinulle vahvan teknisen perusosaamisen lisäksi hyvät eväät myös projektien johtamiseen.  Alalla vaadittavaan tekniseen perusosaamiseen liittyy vahva koneenrakennuksen sekä tuotantotekniikan ja -talouden osaaminen pönkitettynä vahvalla matemaattisella ja fysikaalisella taustalla.

Teoriaopintojen lisäksi pääset jo opintojen aikana harjaannuttamaan ryhmässä työskentelyä ja projektimaista toimintaa, sillä osa opinnoista suoritetaan työelämästä tulevien projektien parissa.


Konetekniikan tilat

Savonia-ammattikorkeakoululla on erinomaiset tilat opiskella konetekniikkaa.
Tutustu tiloihin Matterport-alustalla


Tutkimusta, tuotekehitystä ja testausta

#yrityksille

Oletko luomassa uutta tai kehittämässä uusia innovaatioita?

Kone ja metalli

Konepajamittakaavan laboratorioympäristössämme on mahdollisuus tutkia sekä testata hitsattavuuteen ja CNC-koneistukseen liittyviä osa-alueita.

3D tulostus ja mallinnus

Konepajamittakaavan laboratorioympäristössämme on mahdollisuus tutkia sekä testata hitsattavuuteen ja CNC-koneistukseen liittyviä osa-alueita.

Materiaalitutkimuskeskus

MATERIAssa yhdistyy viimeisintä teknologiaa edustava laitekanta, huipputason ammattitaito sekä pitkäaikainen kokemus yritysten materiaaliteknologiaan liittyvien ongelmien ratkaisussa.


Tervetuloa tutustumaan asiantuntijoihimme ja uusiin tiloihimme Microkadulle!

Savonia-ammattikorkeakoulu
PL 6, Microkatu 1, 70201 KUOPIO
Sähköposti muotoa etu.sukunimi@savonia.fi


Ylä-Savon tilat ja asiantuntijat löydät Iisalmesta.

Savonia-ammattikorkeakoulu
Haukisaarentie 2, 74130 IISALMI