Opiskelijat kirjastossa haalarit päällä.

Yhteishaku on nyt!

Hae Savoniaan huomenna tänään.

Koska ”huomenna” on yleensä viikon kiireisin päivä.

Meillä tekijöiden korkeakoulussa saat viedä oppimasi heti käytäntöön.

Ammattikorkeakoulussa tekeminen on kaiken keskiössä. Sen ansiosta Savoniasta valmistuneella opiskelijalla on valmiudet siirtyä suoraan työelämään. 

Tekemällä oppiminen ei silti tarkoita, etteikö luettavaakin olisi. Sitä on. Mutta meillä saat viedä oppimasi heti käytäntöön.

Tutustu Savoniaan ja löydä oma alasi!

Miksi juuri Savonia?

Savonia on rohkea, luotettava ja yhteisöllinen. Suomessa koulutuksen taso on kansainvälisessäkin vertailussa erinomainen. Niin se on myös meillä.

Haluamme olla paras ammattikorkeakoulu juuri sinulle. Ruoho on vihreämpää siellä missä sitä kastellaan!

Paras tapa ennustaa tulevaisuus on luoda se itse.

Sata ihmistä sadasta ei tiedä mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Onneksi meiltä saat valmiudet, joita voi hyödyntää työelämässä laajasti – riippumatta siitä, mitä elämä eteesi heittää.

Savoniasta saat tietotaidon, jolla loistat tulevassa ammatissasi. Autamme jokaista opiskelijaa kulkemaan kohti unelmiaan.

Ja jos selkeitä unelmia ei vielä ole, niin ihan sama! Suunnitellaan yhdessä jotain sinulle sopivaa.

Maailmanluokan olosuhteet, mutta fiilis kuin olisi kotona.

Savonian olosuhteet ovat erinomaiset ja tukevat opiskelijaa tekemään parhaansa opintojen aikana.

Sijainniltaan Savonia on keskeisellä paikalla jokaiselle. Täällä on luonto, täällä on kaupunki, täällä on Savonia. Sekä etelään että pohjoiseen on lyhyt matka. 

Koulutusalat

Savonia on yksi Suomen suurimmista ammattikorkeakouluista. Koulutamme vahvoja osaajia kuudella koulutusalalla. Monipuoliset koulutuksemme tarjoavat mahdollisuuden opiskella tutkinnon päivä- tai monimuotototeutuksena.

Opiskelijoita istumassa sohvilla.

Liiketalouden ala

Maailma tarvitsee rahan liikettä. Vastaa osaajien kysyntään! Liiketalouden ala tarjoaa laajat menestymisen mahdollisuudet. Osaajille on tarvetta kaikilla toimialoilla sekä kaikenlaisissa yrityksissä ja yhteisöissä.

Agrologiopiskelijoita pellolla.

Luonnonvara-ala

Maailma tarvitsee muutakin kuin kaupunkeja. Liity maaseudun kasvuun! Osaajille on tarjolla töitä perinteisillä, mutta nopeasti kehittyvillä aloilla. Käytännönläheinen, monipuolinen, mielenkiintoinen ja vahvasti tulevaisuuteen suuntautuva ala odottaa asiantuntijoita.

Kaksi naisopiskelijaa istuvat käytävän nojatuoleilla ja työskentelevät kannettavalla tietokoneella.

Matkailu- ja ravitsemisala

Maailma tarvitsee leipää ja sirkushuveja. Loista laaja-alaisilla taidoilla! Matkailu- ja ravitsemisalan ammattitaitoiselle työvoimalle on kysyntää nyt ja tulevaisuudessa. Monipuolinen ala tarjoaa mahdollisuuden kehittää osaamista, toimia yrittäjänä ja työskennellä kansainvälisissä tehtävissä. 

Opiskelijat mittaavat kangasta.

Muotoilun koulutus

Maailma tarvitsee elämyksiä ja ideoita. Vapauta luova pääomasi! Muotoilun koulutus avaa ovet maailmaan, jossa tulevaisuuden kysymykset ratkotaan luovuudella. Kouluttaudu muotoilun moniosaajaksi käytännönläheisesti yhteistyökumppaneiden kanssa.

Rumpali säätää rumpusettiä.

Musiikki ja tanssi

Maailma tarvitsee taiteen tekijöitä. Ihastuta musiikin ja tanssin voimalla! Kulttuuriala avaa ovet musiikin ja tanssin maailmaan, jossa inspiraatio loistaa. Kouluttaudu opettajaksi ja kulttuurialan osaajaksi taiteen kansainväliselle kentälle.

Terveydenhoitajaopiskelija.

Sosiaali- ja terveysala

Maailma tarvitsee välittämistä. Suuntaa ihmisten pariin! Sosiaali- ja terveysala tarvitsee aina osaajia ja tarjoaa elinikäisiä urakehitysmahdollisuuksia. Kouluttaudu nykyaikaisissa oppimisympäristöissä ja käytännön harjoitteluissa.

Tekniikan opiskelijat.

Tekniikan ala

Maailma tarvitsee kekseliäisyyttä. Ratkaise maapallon tulevaisuus! Tekniikan alalle tarvitaan jatkuvasti syvällistä ammattiosaamista sekä uusia ideoita. Valmistuttuasi sijoitut laaja-alaisesti asiantuntija- ja esimiestehtäviin.

Yhteishaku on käynnissä
15.3.–30.3.2023

Tulevaisuuden stressaaminen on yksi vaihe elämässä. Savonia on ratkaisu stressiin.
Hae nyt.


Työt ei tekemällä lopu, mutta opinnot loppuvat.

Savoniasta valmistuminen tuntuu hyvältä. Niin hyvältä, että tekee mieli myhäillä.

Savoniassa tutkinnon suorittaneen on syytä hymyillä, sillä työllistyneiden osuus pian valmistumisen jälkeen on yli 90 prosenttia (Tilastokeskus: vuonna 2018 ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneet).

84 prosenttia opiskelijoista on sitä mieltä, että opetuksen taso on meillä erityisen laadukasta.

Kaiken lisäksi tilastojen valossa suoritat tutkinnon tavoiteajassa, joten pääset nopeasti kiinni työelämään.

Savonian muut koulutukset ja opinnot

Kehitä itseäsi

Savonia Master School

Savonian Master School kokoaa sateenvarjonsa alle monipuolisen valikoiman YAMK-tutkintoja. Ylemmän korkeakoulututkinnon voit suorittaa mistä päin maailmaa tahansa.

Englanninkieliset koulutukset

Vaikka opiskelet englanniksi, tulevaisuuden työpaikkasi ei välttämättä tarvitse olla ulkomailla. Kansainvälisiä työympäristöjä on yhä enemmän myös Suomessa.

Avoimet opinnot

Polkuopiskelu AMK-tutkintoon

Avoimen ammattikorkeakoulun polkuopinnot ovat vaihtoehtoinen reitti tutkinto-opiskelijaksi ilman yhteishakua.