Kaksi lehtoria ja opiskelijaryhmä.

Avoin ammattikorkeakoulu ja
avoin ylempi ammattikorkeakoulu

Innostu, kehity, opi uutta!

Tutustu avoimen AMK:n tarjontaan ja ilmoittaudu mukaan.

Savonia-ammattikorkeakoulun kaikille avoimesta
koulutuskalenterista löytyy
innostavaa oppimista joka lähtöön.

Syvennä jo osaamaasi tai hyppää kohti uutta!

Avoimessa ammattikorkeakoulussa voit opiskella Savonian opetussuunnitelmien mukaisia opintoja. Opinnot vastaavat tavoitteiltaan ja vaatimuksiltaan tutkintoon johtavaa koulutusta. Tarjolla on opintoja ammattikorkeakoulututkinnoista ja ylemmistä ammattikorkeakoulututkinnoista.

Opiskelu avoimessa ammattikorkeakoulussa tapahtuu pääasiassa tutkinto-opiskelijaryhmien mukana. Tarjolla on myös erillisiä opintokokonaisuuksia vain avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijoille. Opetusta järjestetään päivä-, monimuoto- ja verkko-opetuksena.

Avoimessa ammattikorkeakoulussa on tarjolla myös kokonaan verkossa toteutettua opetusta. Verkko-opetuksessa käytetään pääasiassa Moodle-oppimisympäristöä.

Avoimessa ammattikorkeakoulussa voit opiskella

  • yksittäisiä opintojaksoja
  • useamman opintojakson muodostamia osaamiskokonaisuuksia
  • polkuopintoja (tavoitteena tutkinto)
  • täydentää aikaisemmin kesken jääneitä tutkinto-opintoja ennen opiskeluoikeuden palauttamisen hakemista

Yksittäiset opintojaksot

Voit ilmoittautua opintojaksoille täydentämään ammatillista osaamistasi tai tulla tutustumaan ammattikorkeakoulun opintoihin. Koulutuskalenterissa on näkyvissä osa tarjonnasta, mutta opetussuunnitelmia tutkimalla voit etsiä itsellesi sopivia opintojaksoja, kts. ohjeita avoimen opiskelijalle.

Osaamiskokonaisuudet

Osaamiskonaisuuksiin on koottu opintojaksoja, jotka täydentävät toisiaan ja muodostavat kokonaisuuden. Osaamiskokonaisuuksien avulla voit esimerkiksi päivittää osaamistasi tai täydentää ammattitaitoasi.

Polkuopinnot

Polkuopinnot  tarjoavat vaihtoehtoisen väylän tutkintoon. Amk-polkuopiskelijana opiskelet 1. vuoden opinnot tutkinto-opiskelijaryhmän mukana ns. lisäpaikoilla, joten opiskelupaikkoja on rajallisesti, lisätietoja AMK-tutkintoon avoimen AMK:n kautta. Ylempiin amk-tutkintoihin voi itse kerätä omat polkuopinnot avoimen amk:n tarjonnasta, lisätietoja YAMK-tutkintoon avoimen AMK:n kautta.

AMK-polkuopiskelupaikkoja on tarjolla lähes kaikkiin tutkinto-ohjelmiin ja tarjonta vaihtelee vuosittain sen mukaan, mitä tutkintokoulutuksia on alkamassa.

Ilmoittautuminen syksyllä 2022 alkaviin amk-polkuopintoihin alkaa tiistaina 9.8.2022 klo 9.00 ja päättyy keskiviikkona 10.8.2022 klo 23.45. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Tarjonta ja ilmoittautumiset ovat avoimen amk:n koulutuskalenterissa.

Kysy vapaita polkuopiskelupaikkoja: avoinamk@savonia.fi

Yamk-polkuihin kuuluvat opinnot ovat pääasiassa nonstop-verkkokursseja, ja niihin ilmoittaudutaan koulutuskalenterissa.

Tutkinto-opiskelijaksi voit hakea heti, kun olet suorittanut Savonian avoimessa AMK:ssa riittävän määrän tutkintoon kuuluvia opintoja, ammattikorkeakoulututkinnoissa 60 op ja ylemmissä 30 op (90 op:n tutkinnot) tai 10 op (60 op:n tutkinnot). Suoritetut opinnot hyväksiluetaan tutkintoon. 

Apua opintojen suunnitteluun

Autamme mielellämme sinua opintojen suunnittelussa. Jos mielessäsi heräsi kysymyksiä tai haluat keskustella eri vaihtoehdoista, voit laittaa viestiä, soittaa tai varata keskusteluajan

  • Ohjausasiantuntija Mari Miettinen, puh. 044 785 7425, etunimi.sukunimi@savonia.fi
Opiskelijoita konetekniikan laboratoriossa.

Koulutuskalenteri

Katso täältä kaikki avoimen AMK:n ja avoimen YAMK:n opinnot.

Nuoria ihmisiä istumassa tietokoneiden kanssa.

Ilmoittautuminen ja opinto-oikeus

Yksittäisiin opintojaksoihin ilmoittautuminen päättyy yleensä noin kahta viikkoa ennen (ensimmäisen) opintojakson alkua.

Mies kynä kädessä.

Avoimen AMK:n kautta tutkinto-opiskelijaksi

Voit hakea joustavasti ympäri vuoden tutkinto-opiskelijaksi, kun olet suorittanut Savonian avoimessa ammattikorkeakoulussa.

Opiskelijat istumassa loungessa.

Avoimet YAMK-opinnot

Nyt sinulla on erinomainen mahdollisuus syventää osaamistasi opiskelemalla ylemmän ammattikorkeakoulun opintoja avoimessa ammattikorkeakoulussa.

Opiskelijat tietokonepäätteellä.

AMK-opinnot lukiolaisille ja ammattiin opiskeleville

Opiskeletko lukiossa tai ammatillisessa koulutuksessa? Tiesitkö, että voit suorittaa opintojesi aikana ammattikorkeakouluopintoja?

Kirjasto Opus.

Opintomaksut

Normaalisi opiskelu avoimessa ammattikorkeakoulussa on maksullista. Maksetulla opintomaksulla saa ajallisesti ja sisällöllisesti rajatun opiskeluoikeuden ja Savonian tietoverkon käyttöoikeuden.

Opiskelijat kaavion kimpussa.

Ohjeita Avoimen AMK:n opiskelijalle

Avoimen opiskelijana sinulla on käytössäsi samat Savonian palvelut kuin tutkinto-opiskelijoillakin. Opintojen alkaessa saat mm. Savonian verkkotunnukset ja oman sähköpostiosoitteen sekä tulostusoikeuden.

Iso joukko ihmisiä kampuksella.

Avoimen AMK:n yhteyshenkilöt

Yhteyshenkilöiltä saat apua opintoja koskeviin kysymyksiin ja heihin voit olla yhteydessä esimerkiksi ilmoittautumisasioissa.