Avoin AMK ja Avoin YAMK

Opiskele maksutta 31.12.2021 saakka

Avoimessa ammattikorkeakoulussa voit opiskella Savonian opetussuunnitelmien mukaisia opintoja. Opinnot vastaavat tavoitteiltaan ja vaatimuksiltaan tutkintoon johtavaa koulutusta. Tarjolla on opintoja niin ammattikorkeakoulututkinnoista kuin ylemmistä ammattikorkeakoulututkinnoistakin.

Opiskelu avoimessa ammattikorkeakoulussa tapahtuu pääasiassa tutkinto-opiskelijaryhmien mukana. Tarjolla on myös erillisiä opintokokonaisuuksia vain avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijoille. Opetusta järjestetään päivä-, monimuoto- ja verkko-opetuksena.

Avoimessa ammattikorkeakoulussa on tarjolla myös kokonaan verkossa toteutettua opetusta. Verkko-opetuksessa käytetään pääasiassa Moodle-oppimisympäristöä.

Koulutustarjonta on nähtävissä koulutuskalenterissa.

Opiskele maksutta 15.4.2020–31.12.2021

Savonia haluaa tukea suomalaisten osaamisen kasvattamista koronakriisin aikana, ja tarjoaa avoimen AMK:n opinnot maksutta, kun aloitat opinnot 15.4.2020–31.12.2021 välisenä aikana. Voit opiskella maksutta kaikkia muita opintoja, paitsi polkuopintoja ja anniskelupassikokeita. Hyödynnä tilaisuus ja lähde täydentämään osaamistasi avoimessa ammattikorkeakoulussa! Lue lisää opintomaksuista

Avoimessa ammattikorkeakoulussa voit opiskella

  • yksittäisiä opintojaksoja
  • useamman opintojakson muodostamia opintokokonaisuuksia
  • polkuopintoja (tavoitteena tutkinto)
  • täydentää aikaisemmin kesken jääneitä tutkinto-opintoja ennen opiskeluoikeuden palauttamisen hakemista

Yksittäiset opintojaksot

Voit ilmoittautua opintojaksoille täydentämään ammatillista osaamistasi tai tulla tutustumaan ammattikorkeakoulun opintoihin. Koulutuskalenterissa on näkyvissä osa tarjonnasta, mutta opetussuunnitelmia tutkimalla voit etsiä itsellesi sopivia opintojaksoja, kts. ohjeita avoimen opiskelijalle.

Opintokokonaisuudet

Opintokokonaisuuksiini on koottu opintojaksoja, jotka täydentävät toisiaan ja muodostavat kokonaisuuden. Opintokokonaisuuksien avulla voit esimerkiksi päivittää osaamistasi tai täydentää ammattitaitoasi.

Polkuopinnot

Polkuopinnot  tarjoavat väylän tavoitella ammattikorkeakoulututkintoa. Polkuopiskelijana opiskelet 1. vuoden opinnot tutkinto-opiskelijaryhmän mukana ns. lisäpaikoilla, joten opiskelupaikkoja on rajallisesti.

Polkuopiskelupaikkoja on tarjolla lähes kaikkiin tutkinto-ohjelmiin ja tarjonta vaihtelee vuosittain, vrt. yhteishakukohteina olevat tutkinto-ohjelmat.

Ilmoittautuminen tammikuussa 2022 alkaviin polkuopintoihin alkaa keskiviikkona 8.12.2021 klo 9.00 ja päättyy torstaina 9.12.2021 klo 23.59. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Tarjonta ja ilmoittautumiset avoimen amk:n koulutuskalenterissa.

Avoimessa AMK:ssa suoritetut opinnot hyväksiluetaan tutkintoon. Tutkinto-opiskelijaksi voit hakea heti, kun olet suorittanut Savonian avoimessa AMK:ssa riittävän määrän tutkintoon kuuluvia opintoja, ammattikorkeakoulututkinnoissa 60 op ja ylemmissä 30 op (90 op:n tutkinnot) tai 10 op (60 op:n tutkinnot), ks. lisätietoja Avoimen AMK:n väylä.

Eri koulutusalojen eri laajuiset opinnot

Jos haluat päivittää tutkintosi tai jatkaa keskeytyneitä tutkinto-opintojasi, tutustu uusimpiin opetussuunnitelmiin ja opiskelumahdollisuuksiin. Koulutuskalenterissa on tarjolla alojen eri laajuisia opintoja, joiden kautta voit ilmoittautua. Kerro ilmoittautumisen yhteydessä tarkemmin tilanteestasi ja tavoitteistasi. Henkilökohtainen opiskelusuunnitelma laaditaan tarvittaessa opintojen ohjaajan kanssa.

Opiskelijat lumihangella.

Koulutuskalenteri

Katso täältä kaikki avoimen AMK:n ja avoimen YAMK:n opinnot.

Nuoria ihmisiä istumassa tietokoneiden kanssa.

Ilmoittautuminen ja opinto-oikeus

Yksittäisiin opintojaksoihin ilmoittautuminen päättyy yleensä noin kahta viikkoa ennen (ensimmäisen) opintojakson alkua.

Mies kynä kädessä.

Avoimen AMK:n kautta tutkinto-opiskelijaksi

Voit hakea joustavasti ympäri vuoden tutkinto-opiskelijaksi, kun olet suorittanut Savonian avoimessa ammattikorkeakoulussa.

Opiskelijat istumassa loungessa.

Avoimet YAMK-opinnot

Nyt sinulla on erinomainen mahdollisuus syventää osaamistasi opiskelemalla ylemmän ammattikorkeakoulun opintoja avoimessa ammattikorkeakoulussa.

Opiskelijat tietokonepäätteellä.

AMK-opinnot lukiolaisille ja ammattiin opiskeleville

Opiskeletko lukiossa tai ammatillisessa koulutuksessa? Tiesitkö, että voit suorittaa opintojesi aikana ammattikorkeakouluopintoja?

Kirjasto Opus.

Opintomaksut

Normaalisi opiskelu avoimessa ammattikorkeakoulussa on maksullista. Maksetulla opintomaksulla saa ajallisesti ja sisällöllisesti rajatun opiskeluoikeuden ja Savonian tietoverkon käyttöoikeuden.

Opiskelijat kaavion kimpussa.

Ohjeita Avoimen AMK:n opiskelijalle

Avoimen opiskelijana sinulla on käytössäsi samat Savonian palvelut kuin tutkinto-opiskelijoillakin. Opintojen alkaessa saat mm. Savonian verkkotunnukset ja oman sähköpostiosoitteen sekä tulostusoikeuden.

Iso joukko ihmisiä kampuksella.

Avoimen AMK:n yhteyshenkilöt

Yhteyshenkilöiltä saat apua opintoja koskeviin kysymyksiin ja heihin voit olla yhteydessä esimerkiksi ilmoittautumisasioissa.