
Master School
Ylempi AMK
Digitalisaation asiantuntija sosiaali- ja terveysalalla, verkkototeutus
Verkko-opintoina sosiaali- ja terveydenhuollon digitalisaation asiantuntijaksi!
Koulutuspaikkakunta: verkkokampus
Laajuus: 90 op, 3 vuotta
YAMK-koulutuksen aikana perehdyt digitalisaation käsitteeseen, opit hyödyntämään ajankohtaisia digitaalisia ratkaisuja asiakkuusprosessin tukemiseksi. Opit myös kehittämään uusia asiakaslähtöisiä, kestäviä ja taloudellisesti kannattavia digitaalisia menetelmiä. Tutuiksi tulevat potilas- ja asiakastarpeesta lähtevä digitaalisten palvelujen arviointi ja analysointi.
Opinnoissasi perehdyt tuotekehityksen ja hankintatoimen merkitykseen ja saat valmiuksia osallistua näihin oman alueesi asiantuntijana. Opit arvioimaan myös digitaalisissa ympäristöissä tapahtuvaa palveluohjausta. Huomioit myös potilas- ja asiakasturvallisuuden sekä tietoturva- ja tietosuojanäkökulmat ja arvioit niiden toteutumista digitaalisissa ja teknologisissa ympäristöissä.
Ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon suoritettuasi sinulla on vahva asiantuntemus digitalisaatiosta sosiaali- ja terveysalalla. Osaat perustaa toimintasi näyttöön perustuvaan tietoon. Tunnet sosiaali- ja terveysalan kehittämiskohteet ja muutostarpeet digitalisaation näkökulmasta niin kansallisesti kuin kansainvälisesti. Koulutuksen jälkeen osaat myös seurata, ylläpitää ja ohjata digitaalisten palveluiden toimivuutta organisaatiossa.
Opinnoissa painottuu työelämälähtöisyys. Opinnäytetyön aihetta valitessa voit huomioida oman asiantuntijuutesi ja työyhteisösi kehittämistarpeet. Opinnäytetyö on mahdollista tehdä erilaisiin yhteistyöorganisaatioihin. Kaikissa oppimistehtävissäsi käytät näyttöön perustuvaa tietoa ja sovellat opittua käytännön työelämään.
Opinnot voi suorittaa kokonaan verkossa.
Koulutus on monialainen. Opiskelijaksi voi hakeutua riippumatta siitä, mitä alaa on aiemmin opiskellut.
Koulutuksen sisältö
Opintojen alussa valitset yhteisistä ja alakohtaisista asiantuntijuusopinnoista suoritettavat 30 opintopisteen kokonaisuudet henkilökohtaisen opinto- ja urasuunnitelmasi mukaisesti.
Alakohtaisia opintoja ovat:

Master School hakuinfo
Tule mukaan Savonia Master Schoolin verkkovälitteiseen hakuinfoon maanantaina 25.8.2025 klo 17. Hakuinfo on oiva mahdollisuus saada lisätietoa YAMK-opinnoista.

Työelämäläheinen opinnäytetyö
Savoniassa teet opinnäytetyösi työelämäläheisesti, joka mahdollistaa sinulle verkostoitumisen oman alasi tai muiden alojen asiantuntijoiden ja työnantajien kanssa jo opintojen aikana. Opiskelijana osoitat kykeneväsi itsenäisesti tunnistamaan, arvioimaan ja ratkaisemaan työelämän kehittämishaasteita.

Savonia Master School
Työ- ja toimintaympäristön muuttuessa osaamisen kehittäminen ja uusimman tiedon hakeminen on tie työmarkkinoilla menestymiseen. Opiskelemalla ylemmän korkeakoulututkinnon Savonia Master Schoolissa kasvatat osaamistasi ja saat tietotaidon työelämän kehittämiseen. Ylempi AMK-tutkinto on väylä vastuullisempiin ja vaativampiin tehtäviin.

Tutustu opetussuunnitelmaan
Koulutuksen sisältöä pääset tutkimaan tarkemmin koulutuksen opetussuunnitelman avulla.
Uramahdollisuudet
Asiantuntijakoulutuksen jälkeen sinun on mahdollista työskennellä digitalisaation asiantuntija- ja johtamistehtävissä moniammatillisissa työyhteisöissä.
Maisteritasoinen YAMK-tutkinto antaa saman kelpoisuuden julkiseen virkaan kuin yliopistossa suoritettu ylempi korkeakoulututkinto.
Mahdollisia tehtävänimikkeitä:
- digitaalisten palveluiden asiantuntija
- hanke- tai projektipäällikkö
- palvelupäällikkö
- suunnittelija
- kouluttaja
- erityisasiantuntija
Syksyn yhteishaku 2025
Hakuaika
01.09.2025 – 11.09.2025Hakeminen
Koulutukseen haetaan syksyn 2025 yhteishaussa, hakuaika päättyy 11.9.2025 klo 15.00.
Hakulomakkeen löydät Opintopolusta www.opintopolku.fi.
Lisätietoja yhteishausta ja hakemisesta löydät Hakeminen-sivulta.
Kysyttävää hakemisesta? Ota yhteyttä
hakijapalvelut@savonia.fi
Puh. 044 785 7002
Kysyttävää koulutuksesta? Ota yhteyttä:
Elisa Snicker, lehtori
elisa.snicker@savonia.fi
Puh: 044 785 5015
Liisa Klemola, lehtori
liisa.klemola@savonia.fi
Puh: 044 785 6203
Pohjakoulutus- ja työkokemusvaatimukset
Hakukelpoisuuden antaa korkeakoulututkinto tai vanhamuotoinen opistoasteen tutkinto tai ammatillisen korkea-asteen tutkinto. Opistoasteen tutkintoja ei pääsääntöisesti ole enää voinut suorittaa 2000-luvulla. Esimerkiksi lähihoitajan, merkantin ja mekaanikon tutkinnot eivät ole opistoasteen tutkintoja.
Tutkinnon lisäksi hakijalla täytyy olla vähintään kaksi vuotta (24 kk) sosiaali- tai terveysalan tai siihen liittyvää työkokemusta tutkinnon suorittamisen jälkeiseltä ajalta.
Jos hakijalla on pohjakoulutuksena Savonian koulutusvastuuseen kuuluva sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinto, hakijan Ylempi AMK-tutkinto määräytyy sen mukaisesti. Jos hakijalla on pohjakoulutuksena jokin muu tutkinto, hän valmistuu tradenomiksi (ylempi AMK).
Työkokemus
Hakukelpoisuuteen vaadittava kahden vuoden (24 kk) työkokemus täytyy olla kertynyt aikavälillä tutkintotodistuksen myöntämispäivästä joulukuun loppuun (31.12.2025).
Työkokemus ilmoitetaan hakulomakkeella täysinä kuukausina. Osa-aikatyön tunnit tulee muuntaa kokoaikaiseksi niin, että 150 tuntia tai 20 vähintään 7 tunnin työpäivää vastaa yhtä kuukautta. Työkokemuksen ei tarvitse olla yhtäjaksoista eikä saman työnantajan palveluksessa hankittua. Rinnakkaisista työsuhteista voi saada työkokemuskuukausia vain päätoimista työskentelyä vastaavan määrän. Varusmiespalvelusta, naisten vapaaehtoista asepalvelusta, siviilipalvelusta tai hoitovapaata ei lasketa työkokemukseksi.
Työkokemuksen määrä ja laatu tulee osoittaa työtodistuksin. Työtodistuksesta tulee ilmetä organisaation nimi, työsuhteen alkamis- ja päättymispäivämäärät, työtehtävät ja osa-aikatyön kohdalla työtunnit. Työtodistuksessa tulee myös olla todistuksen antajan nimi ja virallinen allekirjoitus sekä allekirjoituspäivämäärä. Viralliseksi allekirjoitukseksi hyväksytään todistuksen antajan omakätinen allekirjoitus tai sähköinen allekirjoitus (kaunokirjoitusfontilla tehty allekirjoitus ei ole virallinen). Voimassaolevasta työsuhteesta tulee pyytää työnantajalta väliaikainen työtodistus, mikäli työkokemuksen määrää ei voi todistaa muilla aikaisemmilla työtodistuksilla. Työsopimuksia ei voida huomioida.
Alan päätoiminen yrittäjyys voidaan hyväksyä myös työkokemukseksi. Todistaakseen yrittäjyyden hakijan tulee toimittaa YEL-vakuutustodistus (YEL= yrittäjäeläkevakuutus) ja ote Kaupparekisteristä (tai muusta vastaavasta, jossa näkyy yrityksen nimi, toimiala ja aika jolloin yritys on ollut toiminnassa).
Ulkomailla hankittu työkokemus todistetaan vastaavin virallisin dokumentein. Mikäli työtodistus on kirjoitettu muulla kielellä kuin suomi, ruotsi tai englanti, on alkuperäiskielisen todistuskopion lisäksi toimitettava kopio virallisen kielenkääntäjän suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi tekemästä käännöksestä, josta tulee käydä ilmi kääntäjän nimi, allekirjoitus ja leima.
Huom! Hakijan tulee liittää kopiot työtodistuksista Opintopolun hakulomakkeelle 18.9.2025 klo 15 mennessä.
Opiskelijavalinta
Aloituspaikat: 40
Opiskelijat valitaan Savonian YAMK-valintakoeopintojakson perusteella.
Valintakoeopintojakso on tutkintoon kuuluva viiden opintopisteen laajuinen opintojakso, joka vastaa noin 135 tunnin työpanosta. Valintakoeopintojakso toteutetaan Savonian verkko-oppimisympäristössä. Saat 24.9.2025 mennessä sähköpostilla ohjeet valintakoeopintojaksolle kirjautumista varten.
Valintakoeopintojaksolle kirjaudutaan Savonian käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Saadaksesi Savonian käyttäjätunnuksen ja salasanan sinun täytyy tunnistautua vahvasti pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla. Mikäli vahvasti tunnistautuminen ei ole mahdollista, voit tehdä tunnistautumisen myös passin tai biometrisen EU/ETA-maan henkilökortin avulla Candour-palvelussa.
Valintakoeopintojakso avautuu 25.9.2025 klo 10.00 ja sulkeutuu 30.10.2025 klo 23.59.
Valintakoeopintojakso jakautuu 5 osioon:
- Asiantuntijatyön erityispiirteet tentti (0-20 p, saatava vähintään 5 pistettä)
- Verkostotyöskentely tentti (0-20 p, saatava vähintään 5 pistettä)
- Osaamisen kehittäminen tentti (0-20 p, saatava vähintään 5 pistettä)
- Self-leadership (englanninkielinen materiaali) tentti (0-10 p, saatava vähintään 3 pistettä)
- Tutkinto-ohjelmakohtainen tehtävä, (0-30 p, saatava vähintään 12 pistettä)
Osiot 1–4 ovat yhteisiä kaikille Savonian YAMK-hakukohteiden hakijoille:
- Tradenomi (ylempi AMK), henkilöstöjohtamisen kehittäjä, verkkototeutus
- Ylempi AMK, digitalisaation asiantuntija sosiaali- ja terveysalalla, verkkototeutus
- Sosiaali- ja terveysala (ylempi AMK), sosiaali- ja terveysalan kehittäminen ja johtaminen, monimuotototeutus
- Sosiaali- ja terveysala (ylempi AMK), mielenterveys- ja päihdetyön kehittäjä, verkkototeutus
- Sosiaali- ja terveysala (ylempi AMK), kuntoutus- ja hyvinvointipalvelujen kehittämisen asiantuntija, verkkototeutus
- Sosionomi (ylempi AMK), varhaisen tuen asiantuntija, monimuotototeutus
- Ylempi AMK, innovaatiotoiminnan asiantuntija, verkkototeutus
- Ylempi AMK, kokonaisturvallisuuden asiantuntija, monimuotototeutus
Valintakoeopintojaksoon sisältyy lisäksi hakukohdekohtainen osio 5, jolla mitataan hakijan motivaatiota ja soveltuvuutta kyseisen tutkinto-ohjelman opintoihin. Hakijan tulee suorittaa kaikkien niiden tutkinto-ohjelmien hakukohdekohtainen osio, joihin hän on hakenut yhteishaussa.
Valintakoeopintojakson maksimipistemäärä on 100 pistettä. Jokaisesta osiosta on saatava vähintään osion minimipisteet, jotta osio on hyväksytysti suoritettu. Tutkinto-ohjelmakohtainen motivaatiotehtävä arvioidaan 80 hakijalta, jotka ovat saaneet valintakoeopintojaksosta korkeimmat pisteet ja jotka ovat suorittaneet osiot 1–4 hyväksytysti ja saaneet osioista yhteensä vähintään 18 pistettä.
Voidakseen tulla valituksi tutkinto-opiskelijaksi hakijan tulee suorittaa valintakoeopintojakso hyväksytysti. Valintakoeopintojakson hyväksytty suorittaminen edellyttää, että
- Hakija on suorittanut osiot 1-4 hyväksytysti (saanut jokaisesta osiosta 1–3 vähintään 5 pistettä ja osiosta 4 vähintään 3 pistettä)
- Hakija on suorittanut osion 5 hyväksytysti (saanut vähintään 12 pistettä)
- Hakija on saanut osioista 1–5 yhteensä vähintään 30 pistettä
Avoimen ammattikorkeakoulun suorituksen saavat kaikki hakijat, jotka ovat suorittaneet valintakoeopintojakson osiot 1–4 hyväksytysti ja saaneet osioista yhteensä vähintään 18 pistettä.
Voit tutustua opiskelijavalinnan yleisperiaatteisiin tarkemmin Hakeminen-sivulla.
Yksilölliset järjestelyt
Valintakoeopintojakso voi sisältää mm. monivalintatehtäviä, kirjoitustehtäviä ja aikarajallisia tenttejä. Jos tarvitset vamman, sairauden, lukivaikeuden tai jonkin muun erityisen syyn vuoksi yksilöllisiä järjestelyjä (esim. lisäaika), niitä tulee hakea viimeistään 18.9.2025 klo 15.00 mennessä. Katso ohjeet Hakeminen-sivulta kohdasta Yksilölliset järjestelyt.
Kielitaitovaatimukset
Jos olet suorittanut aiemman tutkintosi muulla kuin suomen kielellä, sinun täytyy osoittaa suomen kielen taitosi erikseen määritellyllä aiemmalla tutkinnolla/tutkinnon osalla tai erillisellä kielitestillä.
Kielitaitovaatimukset ja kielitaidon osoittamisen tavat (pdf)
Tutkintonimike
Jos hakijalla on pohjakoulutuksena sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinto, – tutkinto-ohjelmasta, jonka koulutusta Savonia tarjoaa – hakijan YAMK-tutkintonimike määräytyy AMK-tutkinto-nimikkeen mukaisesti.
Jos hakijalla on pohjakoulutuksena jokin muu tutkinto, hän valmistuu tradenomiksi (ylempi AMK).
Opintojen rakenne
Ylempi AMK, Digitalisaation asiantuntija sosiaali- ja terveysalalla -koulutuksen laajuus on 90 opintopistettä. Opiskeluaika on noin kolme vuotta.
Opintojen rakenne:
- syventävät alakohtaiset opinnot 30 op
- monialaiset valinnaiset opinnot 30 op
- opinnäytetyö 30 op
Opetuksen toteutus
Koulutus järjestetään verkkototeutuksena. Opinnot voi suorittaa kokonaan verkossa.
Opinnot koostuvat verkkoympäristössä opiskelusta, itsenäisestä opiskelusta ja oppimistehtävistä. Opintoihin kuuluu yksittäisiä luentopäiviä ja seminaareja, jotka ilmoitetaan hyvissä ajoin edellisen lukukauden aikana. Luennot ja seminaarit ovat pääosin nauhoitettuja.
Opinnot on mahdollista suorittaa joustavasti työn ohessa. Oppimistehtävät ja opinnäytetyön voi kytkeä oman työpaikan kehittämiseen.
YAMK-tutkinnon laajuus on 90 op ja opiskeluoikeusaikaa myönnetään 3 vuotta. Lukuvuoden aikana opiskellaan keskimäärin 30 op, mikä tarkoittaa opiskelijan kannalta noin 800 tunnin työpanosta. Opinnot on mahdollista suorittaa myös nopeammin, noin 1,5 vuodessa.
Syksyn yhteishaku 2024
Hakuaika
28.08.2024 – 11.09.2024Hakeminen
Koulutukseen haetaan syksyn 2024 yhteishaussa, hakuaika päättyy 11.9.2024 klo 15.00.
Hakulomakkeen löydät Opintopolusta www.opintopolku.fi.
Lisätietoja yhteishausta ja hakemisesta löydät Hakeminen-sivulta.
Kysyttävää hakemisesta? Ota yhteyttä
hakijapalvelut@savonia.fi
Puh. 044 785 7002
Kysyttävää koulutuksesta? Ota yhteyttä
Elisa Snicker
etunimi.sukunimi@savonia.fi
Puh: 044 785 5015
Liisa Klemola
etunimi.sukunimi@savonia.fi
Puh: 044 785 6203
Pohjakoulutus- ja työkokemusvaatimukset
Koulutus on suunnattu sosiaali- ja terveysalan (bioanalyytikko, ensihoitaja, fysioterapeutti, kätilö, röntgenhoitaja, sairaanhoitaja, sosionomi, suuhygienisti ja terveydenhoitaja) ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneille. Hakukelpoisuuden antaa myös muu soveltuva korkeakoulututkinto tai vanhamuotoinen opistoasteen tutkinto tai ammatillisen korkea-asteen tutkinto.
Tutkinnon lisäksi hakijalla tulee olla vähintään kaksi vuotta (24 kk) sosiaali- ja terveysalan työkokemusta tutkinnon suorittamisen jälkeiseltä ajalta.
Työkokemus
Hakukelpoisuuteen vaadittava kahden vuoden (24 kk) työkokemus täytyy olla kertynyt aikavälillä tutkintotodistuksen myöntämispäivästä joulukuun loppuun (31.12.2024).
Työkokemus ilmoitetaan hakulomakkeella täysinä kuukausina. Osa-aikatyön tunnit tulee muuntaa kokoaikaiseksi niin, että 150 tuntia tai 20 vähintään 7 tunnin työpäivää vastaa yhtä kuukautta. Työkokemuksen ei tarvitse olla yhtäjaksoista eikä saman työnantajan palveluksessa hankittua. Rinnakkaisista työsuhteista voi saada työkokemuskuukausia vain päätoimista työskentelyä vastaavan määrän. Varusmiespalvelusta, naisten vapaaehtoista asepalvelusta, siviilipalvelusta tai hoitovapaata ei lasketa työkokemukseksi.
Työkokemuksen määrä ja laatu tulee osoittaa työtodistuksin. Työtodistuksesta tulee ilmetä mm. organisaation nimi, työsuhteen alkamis- ja päättymispäivämäärät, työtehtävät ja osa-aikatyön kohdalla työtunnit. Työtodistuksessa tulee myös olla työnantajan yhteystiedot, todistuksen antajan virallinen allekirjoitus ja allekirjoituspäivämäärä. Viralliseksi allekirjoitukseksi hyväksytään todistuksen antajan omakätinen allekirjoitus tai sähköinen allekirjoitus (kaunokirjoitusfontilla tehty allekirjoitus ei ole virallinen). Voimassa olevasta työsuhteesta tulee pyytää työnantajalta väliaikainen työtodistus, mikäli työkokemuksen määrää ei voi todistaa muilla aikaisemmilla työtodistuksilla. Työsopimuksia ei voida huomioida.
Alan päätoiminen yrittäjyys voidaan hyväksyä myös työkokemukseksi. Todistaakseen yrittäjyyden hakijan tulee toimittaa YEL-vakuutustodistus (YEL= yrittäjäeläkevakuutus) ja ote Kaupparekisteristä (tai muusta vastaavasta, jossa näkyy yrityksen nimi, toimiala ja aika, jolloin yritys on ollut toiminnassa).
Ulkomailla hankittu työkokemus todistetaan vastaavin virallisin dokumentein. Mikäli työtodistus on kirjoitettu muulla kielellä kuin suomi, ruotsi tai englanti, on alkuperäiskielisen todistuskopion lisäksi toimitettava kopio virallisen kielenkääntäjän suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi tekemästä käännöksestä, josta tulee käydä ilmi kääntäjän nimi, allekirjoitus ja leima.
Huom! Ylempiin amk-tutkintoihin hakevien tulee liittää kopiot tutkinto- ja työtodistuksista Opintopolun hakulomakkeelle 18.9.2024 klo 15 mennessä.
Opiskelijavalinta
Aloituspaikat: 25
Opiskelijat valitaan Savonian YAMK-tutkinto-ohjelmien yhteisen valintakurssin perusteella. Valintakurssi on yhteinen seuraavien syksyn 2024 yhteishaun hakukohteiden kesken:
- Insinööri (ylempi AMK), Digitalisaation asiantuntija sosiaali- ja terveysalalla, verkkototeutus
- Insinööri (ylempi AMK), Innovaatiotoiminnan asiantuntija, verkkototeutus
- Muotoilija (ylempi AMK), Innovaatiotoiminnan asiantuntija, verkkototeutus
- Sosiaali- ja terveysala (ylempi AMK), Digitalisaation asiantuntija sosiaali- ja terveysalalla, verkkototeutus
- Sosiaali- ja terveysala (ylempi AMK), Sosiaali- ja terveysalan kehittäminen ja johtaminen, monimuotototeutus
- Sosiaali- ja terveysala (ylempi AMK), mielenterveys- ja päihdetyön kehittäjä, verkkototeutus
- Sosiaali- ja terveysala (ylempi AMK), kuntoutus- ja hyvinvointipalvelujen kehittämisen asiantuntija, verkkototeutus
- Sosionomi (ylempi AMK), varhaisen tuen asiantuntija, monimuotototeutus
- Tradenomi (ylempi AMK), Henkilöstöjohtamisen kehittäjä, verkkototeutus
- Tradenomi (ylempi AMK), Digitalisaation asiantuntija sosiaali- ja terveysalalla, verkkototeutus
- Tradenomi (ylempi AMK), Innovaatiotoiminnan asiantuntija, verkkototeutus
Valintakurssi on tutkintoon kuuluva viiden opintopisteen laajuinen opintojakso, joka vastaa noin 135 tunnin työpanosta. Valintakurssi toteutetaan Savonia-ammattikorkeakoulun verkko-oppimisympäristössä. Hakijoille lähetetään 24.9. mennessä sähköpostilla ohjeet valintakurssille kirjautumista varten.
Valintakurssi avautuu 25.9.2024 klo 10.00 ja sulkeutuu 30.10.2024 klo 23.59.
Valintakurssi jakautuu 5 osioon. Osiot 1–4 ovat yhteisiä kaikille hakijoille. Valintakurssiin sisältyy lisäksi hakukohdekohtainen osio 5, jolla mitataan hakijan motivaatiota kyseisen tutkinto-ohjelman opintoihin. Hakijan tulee suorittaa kaikkien niiden tutkinto-ohjelmien hakukohdekohtainen osio, joihin hän on hakenut yhteishaussa.
Valintakurssi koostuu seuraavista osioista:
- Esihenkilövalmiudet tentti (0-20 p, alin hyväksytty pistemäärä 8 pistettä)
- Esihenkilötoiminta ja asiantuntijuus tentti (0-20 p, alin hyväksytty pistemäärä 8 pistettä)
- Osaamisen johtaminen ja kehittäminen tentti (0-20 p, alin hyväksytty pistemäärä 8 pistettä)
- Self-leadership (englanninkielinen materiaali) tentti (0-10 p, alin hyväksytty pistemäärä 4 pistettä)
- Hakukohdekohtainen motivaatiotehtävä (0-30 p, alin hyväksytty pistemäärä 12 pistettä)
Valintakurssin maksimipistemäärä on 100 pistettä. Jokaisesta osiosta on saatava vähintään 40 % osion maksimipisteistä, jotta osio on hyväksytysti suoritettu. Tutkinto-ohjelmakohtainen motivaatiotehtävä arvioidaan 80 hakijalta, jotka ovat saaneet valintakurssin osioista 1-4 korkeimmat pisteet ja jotka ovat suorittaneet osiot 1–4 hyväksytysti.
Voidakseen tulla valituksi tutkinto-opiskelijaksi hakijan tulee suorittaa valintakurssi hyväksytysti. Valintakurssin hyväksytty suorittaminen edellyttää, että hakija on suorittanut osiot 1-5 hyväksytysti.
Avoimen ammattikorkeakoulun suorituksen saavat kaikki hakijat, jotka ovat suorittaneet valintakurssin osiot 1–4 hyväksytysti ja saaneet osioista yhteensä vähintään 28 pistettä.
Valintakurssi voi sisältää mm. monivalintatehtäviä, kirjoitustehtäviä ja aikarajallisia tenttejä. Jos tarvitset vamman, sairauden, lukivaikeuden tai jonkin muun erityisen syyn vuoksi yksilöllisiä järjestelyjä Savonian järjestämällä valintakurssilla, niitä tulee hakea viimeistään 18.9.2024 klo 15.00 mennessä. Katso ohjeet Hakeminen-sivulta kohdasta Yksilölliset järjestelyt.
Opiskelijavalinnan yleisperiaatteisiin voit tutustua tarkemmin Hakeminen-sivulla
Opintojen rakenne
Sosiaali- ja terveysala (YAMK), digitalisaation asiantuntija -tutkinnon laajuus on 90 opintopistettä. Opiskeluaika on noin kolme vuotta.
Rakenne:
- koulutusalan ammattiopinnot 30 op
- monialaiset valinnaiset opinnot 30 op
- opinnäytetyö 30 op
Opetuksen toteutus
Koulutus järjestetään verkkototeutuksena. Opinnot voi suorittaa kokonaan verkossa.
Opinnot koostuvat verkkoympäristössä opiskelusta, itsenäisestä opiskelusta ja oppimistehtävistä. Opintoihin kuuluu yksittäisiä luentopäiviä ja seminaareja, jotka ilmoitetaan hyvissä ajoin edellisen lukukauden aikana. Luennot ja seminaarit ovat pääosin nauhoitettuja.
Opinnot on mahdollista suorittaa joustavasti työn ohessa. Oppimistehtävät ja opinnäytetyön voi kytkeä oman työpaikan kehittämiseen.
YAMK-tutkinnon laajuus on 90 op ja opiskeluoikeusaikaa myönnetään 3 vuotta. Lukuvuoden aikana opiskellaan keskimäärin 30 op, mikä tarkoittaa opiskelijan kannalta noin 800 tunnin työpanosta. Opinnot on mahdollista suorittaa myös nopeammin, noin 1.5 vuodessa.