Alumnien ystäväkirja: Suuhygienisti Taru

Nimeni: Taru Pietikäinen

Savonialla opiskelin: Suuhygienistiksi. Opiskeluaikana opettajat kertoilivat, että Savoniasta valmistuneita suuhygienistejä arvostetaan työelämässä erityisesti. Konkreettisesti sen huomasin, kun muutin pääkaupunkiseudulle ja lähes jokaisessa käymässäni työhaastattelussa kehuttiin sitä, että olen valmistunut Savoniasta.

Tällä hetkellä työskentelen: Työskentelen keikkafirmassa, jossa saan itse päättää milloin ja missä työskentelen. Korona varmisti sen, ettei töistä ole pulaa.

Ikimuistoisin tilanne opiskeluajoilta: Parasta Savoniassa oli 14 viikon työharjoittelu hammashoitolassa. Sen aikana oppi viimeistään kaiken. Jutellessani muualta valmistuneiden suuhygienistien kanssa olen huomannut, että yleisemmin harjoittelu on kestänyt vain 6-8 viikkoa. Toki lisäksi on opetusklinikkaharjoittelua koko opiskelun ajan, josta saa jo hyvän pohjan sekä hammashoitajan että suuhygienistin töihin.

Parasta Savonialla opiskelussa oli: Savossa tykkäsin julkisen puolen hammashoitoloista, varsinkin pienellä paikkakunnalla, jossa suoritin myös harjoitteluni. Pääsin tekemään kaikkea mahdollista, mitä suuhygienisti vaan voi tehdä oikomisista väliaikaisiin paikkoihin. Pääkaupunkiseudulla työnkuva on selkeästi rajatumpi ja yksipuolisempi.

Suuhygienistin tutkinto-ohjelman helmiä Savoniassa olivat myös opettajat, jotka ovat ihania ja helposti lähestyttäviä. Opetus oli selkeää ja apua sai aina, jos sitä tarvitsi.


Kiinnostuitko alasta? Tutustu sosiaali- ja terveysalan YAMK-koulutuksiin!